fredag 1 januari 2010

Födelsedag och Gott Nytt År!!!


Ja då har det gått några dagar igen... och vi har hunnit med både det ena och det andra... =)
(varning för låååångt inlägg...hi hi...)

Vi har t.ex haft Voljär-städning... =)
Något man måste ha regelbundet när man har en massa fåglar som vi har. Och längs ena köksväggen har vi vår fågel-hörna med de stora burarna.
I den vänstra buren bor Nymfkakaduorna och i den högra bor Zebrafinkarna...


Zebrafinkarna är så näpna och söta...


Här har vi Azterix som är uppe på burtaket och spatserar medan vi städar... Han är från vår första kull med egen-uppfödda nymfisar


Här sitter jag bra, tycker han nog och burrar upp sig o blir kvar en stund...


Lillasyster Buzan från vår andra kull, leker "tittut" med storebror Azton... =)


Fina Azton...som är en hejjare på att "sjunga" och hålla låda...
Och i måndags var vi iväg och hade Bowling-kväll med min ena bror och hans fru, och hennes båda bröder med fruar. Det var riktigt roligt... Vi började med att träffas hos svägerskans ena bror...sen in till Bowlinghallen...och så på krogen och äta middag och sen vidare till Puben och slutligen så släppte jag av dem hos svägerskans bror igen ... för jag var nykter och körde, för jag skulle jobba på tisdagen till skillnad från de andra som var lediga... =)
Men himla kul hade vi i alla fall... =)


Ja så har jag hunnit bli ett år äldre med... i Onsdags fyllde jag 45 år! Helt galet att man blivit så gammal redan...och Farmor ska man bli med till sommaren...men jag känner mig inte så gammal, förutom när värken är för eländig, men generellt känner jag mig inte "gammal"... =)
Jag blev flitigt uppvaktad av hela familjen och fick en massa fina presenter, blommor och pengar. Det var en härlig dag med besök hela långa dagen...jättekul!!

Av älsklingen fick jag en digital fotoram...blev sååå glad för den och laddade genast ner en massa bilder på en USB och har den står och bläddrar hela tiden...jättekul "pryl"... =)


En fin bukett rosor fick jag bl.a. av älsklingens farmor och farfar...


... så vackra!


Den här vackra kandelabern fick vi i julklapp av stora sonen med sambo...den passade sååå bra på stora matbordet på kalaset... =)


Dagen innan jag fyllde fick jag med främmande, då kom bl.a. min f.d. svägerska och firade mig med den här härliga buketten med tulpaner...jag älskar tulpaner!
Dagen innan så kom även våra "Rottis-vänner" från Sala och firade mig med en massa ljus...de vet hur mycket ljus det går åt här...perfekt present!... =)

Så fick jag det här härliga och jättestora fatet från ena brodern med familj...


Och den här vackra Orkidén fick jag av stora sonen med sambo på min dag...


..så himla vacker!!!


Och de här fina ljuslyktorna fick jag av andra brodern med familj...


Och av svärmor fick jag den fina Morbergs kokboken...den är så vacker

En massa härliga recept och massor med vackra bilder...jag älskar vackra kokböcker!


Och av mina föräldrar fick jag en efterlängtad matberedare... Min gamla gick sönder för några år sen och jag har saknat den massor men inte kommit mig för att köpa en ny...men nu fick jag det i present... blev sååååå glad!!!



Och så var det då Nyårsafton i går... tänk va tiden går, redan 2010!!
Jag var trött och sliten efter jul- och födelsedags firande så vi planerade inget firande, men så ville stora sonen med sambo komma hit och det är ju alltid kul med sällskap.
Vi tog det lugnt, gjorde Tacos framåt kvällen och så gjorde jag hemgjord Jordgubbsglass. Vi låg mest i soffan och softade och bara tog det lugnt...inget festande...skålade till och med i alkoholfritt mousserande vin eftersom "sonhustrun" är gravid, så det blev en riktigt lugn och skön kväll!
Fyrverkerierna såg vi hur bra som helst från vårt fönster på andra våningen, så vi behövde inte ens gå ut, och det ville vi inte heller för hundarnas skull, men de brydde sig inte ett dugg om smällandet utanför...skönt!

Tyvärr blev natten mindre kul...när det närmade sig sängdags började jag känna av min galla...det har blivit allt för mycket gott och "slarvig" mathållning den senaste tiden och det fick jag straffet för i natt... Usch va jag mådde illa och hade ont i magen...och det slutade med att jag fick "bosätta" mig på toa ett bra tag... men nu känns det bättre tack o lov och nu får det vara slut på "sövel-äta".... =)
Hoppas ni alla haft sköna mellandagar och ett gott slut på året!
Nu är man ledig flera dagar igen och det är sååå skönt!... =)
Kram Patricia

23 kommentarer:

Malin - Ebbas änglar sa...

Men, då får jag gratulera IGEN =)
Hoppas du får ett bra år!

Kram Malin

Lena sa...

Jag börjar med att säga god fortsättning på det nya året. Sedan säger jag grattis till dig som fyllt år:) Klart vi inte är gamla;) jag blir 45 i april så vi är ju lika Unga;);) Jättefina fåglar du har, men vilket jobb.. Det måste vara ett väldigt tjattrande hemma hos er;) Du kanske skulle vilja låna Karlsson hih oj oj vad han hade trivts utanför era fina burar:) Ha det så gott kram kram

Dubbelörn sa...

Nyårsgrattiskramar! :D

Vad mysigt med fåglar, har också haft nymfparakiter under en period :).

Toppenbrajdiga presenter fick du också, du måste ha varit väldigt snäll ;)

Uttan sa...

Gratulerar i Efterskott på 45 årsdagen.
Många fina presenter di fått och en sån matberedare som jag precis använde nu när jag lagade maten det är verkligen en hjälp i köket.
Ni ser ut att ha haft det riktigt Gott under Jul och Ny År!
Den där gallan jo jo det känner man igen man får passa sig hela tiden vad man äter....har inte ätit nån sill och inga ägg halvor i jul men tur det gick bra med Janson för det gillar jag.
Så Många fåglar Ni har och så vackra de är.

Önskar Dej Ett Gott Nytt År!

Kramar!

Uttan sa...

Men Du Vi måste ha skrivit till varandra precis samtidigt......Kramar igen!!!!

hemma hos lilla mej sa...

Grattis i efterskott.vad härliga paket du fick.Önskar dej ett gott 2010 år.Hoppas att det blir underbart.Ha en fin nyårsdag vännen.Varmkram Rita.

Nina sa...

Åååh.. Tulpaner!... Tack för det första vårtecknet! :)

Så mycket fint du fick! Men vem har ätit upp nästan allt godis i den jättefina, vita skålen?? Haha!

God fortsättning, min vän!
Kram Nina!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Grattis i efterskott, du har blivit rejält uppvaktad. Så mycket fina och bra saker du fått. Jobbigt med magen inatt, men nu är det slut på äthelgerna. Ni hade det lugnt och skönt igår, här blev det riktigt sent. Har inte vaknat riltigt än känns det som! En Nymfparakit har vi haft för flera år sen, han flyttade till Skåne. En kompis till mig hade flera då, så han fick en fru.
Önskar dig ett bra fortsatt 2010
Kramar
AnnaMaria

Pixi sa...

Grattis i efterskott o vilka härliga presenter du fått,verkat vart en bra jul o nyår oxå!!Önskar dej allt gott in i det nya året !kram=)

Photo by Maria sa...

Vilka fina presenter och blommor du fått.. Läste ju på facebook att matberedaren redan bränt :-( Men det måste ju vara garanti på den så snart kan du jobba med en ny matberedare..

Tråkigt med magen men skönt att den blivit bättre nu..

Jag ha en mini digitalfotoram men den måste jag ha kopplad till datorn för att den skall funka.. Fick den i en prenumeration av ngn tidning.. Skulle vilja ha en större och bättre..

God Fortsättning nu..

Kramar Mia

annashusidingtuna sa...

Grattis på din födelsedag!!!!Hipp hipp hurra!!!!
Gott nytt år önskar jag dig också!!!
Storkram Anna

Lisas torp sa...

GRATTIS i efterskott, till födelsedagen!!
Så många fina presenter du fick!

Trist med magbesvär, hoppas att det släppte sen.

Önskar dej en riktigt god fortsättning på nya året!
Kram
Lilsa

Chubby Chieque sa...

Långt men kul och givande inlägg. Kul att se dina presenter. Man känner sig som ett barn eller hur? Man hade inte ju önskar ngt men fick ändå.

Fotoram fick jag oxå från barnen med tv. När man inte vill se tv så blir det fotoalbum som snurrar runt dygnet runt. Kul...

Ha en underbar helg "farmor" he he... kan inte vänta se barnet. Känns så spännande. Så glad för din skull.

Önskar dig all lycka!

Suzan sa...

oj vad många fåglar!
grattis o god fortsättning!

Gårdsromantik sa...

Men oh så söta pippisar!

Hoppas du mår bättre nu.

*♫•*¨*•.¸¸* GOTT NYTT ÅR! *¸¸.•*¨*•♫*

Kram Maud

Stina sa...

Vad mycket gulligt och fint.

Ja, de där utbrotten känner jag till. Nästa gång blir det opera. haha...

Kram Stina

oumberligating sa...

Härligt inlägg! Fina fågelbilder, personligen så födde jag och Lilla frun upp Agapornis under några år! Zebrafinkar gillar jag men har ingen personlig erfarenhet av finkar! Kankse man skulle skaffa! (ler)
Jag funderar just nu lite allmänt på det här med bloggandet!
Särskilt nu när jag hållit på ett tag, ja, egentligen inte så länge, cirka 1,5 år bara, men det är ju tillräckligt för att "nyhetens behag" ska ha hunnit lägga sig!
En del har ju bloggat betydligt längre än så, men visst märks det en viss avmattning även där, kortare inlägg och färre kommentarer!
Fast jag inbillar mig att man faktiskt ska försöka hålla kontakten med alla man på något sett kommit i kontakt med via sin blogg! Ibland så har man haft samma åsikter och intresse runt samma saker, eller annars har det bara varit en liten kommentar skriven helt på "måfå" någongång!
Trevligt hur som helst!
Jag hade ju en huvudidé när jag började blogga och det var ju att samla folk och åsikter i och kring olika sjukvårdsfrågor på min andra blogg www.jernsaxen.blogspot.com , det gick lite trögt så jag startade upp den här bloggen lite som en "dragblogg" för att locka in lite nytt "blod" på Jernsaxensidan, det gick fint, men även der skedde det en viss avmattning!
Kanske den här kommentaren låter lite "gnällig" det är inte riktigt meningen, det är mer en reflextion över hur det faktiskt förhåller sig ibland med bloggandet!
Nu blir just den här "kommentren" djäkligt allmänt hållen och jag kommer självklart skriva mer personliga kommentarer i framtiden!
Men just idag när det är Fredag och i början på det nya året så vill jag verkligen önska alla nya och gamla bekantskaper i "Bloggssfären" en riktig God Fortsättning och en Trevlig Helg!
PS: Fick några mail om varför jag raderat min blogglista, den är under uppdatering, flera av bloggarna på den har "lagts ner" tråkigt nog! Så nu när den ska återskapas så hoppas jag både att få in "gamla" och "nya" kompisar!
För blogga är kul! Leve Bloggen!
Kram ifrån Den Där Peter Olofsson på Oumberliga Bloggen!

Hemmet Är Min Borg sa...

GRATTIS i efterskott på din födelsedag oj så många fin pippis du har
kram

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

~~Gott nytt 2010!!~~
Hoppas det vart en fin jul o nyår!
och att du fått en fin start på det nya året!
Stort Grattistil dig i efterskott!! Så fina pake du fått!!
Massor av vintervita kramar
~~Mamma ♥ Millan~~

Vardagens guldkorn sa...

Då får man gratulera i efterskott =0) Vilka fina presenter du fått. Gallan låter ju mindre kul. Opererade bort min galla akut på juldagen 2003.För mycket fet och rökt mat. Det gör riktigt ont! Hoppas du mår bättre nu och att du får en bra start på det nya året med förhoppningsvis mindre värk.
Kram Linda

Uttan sa...

Hoppas allt är bra Med dej!
Saknar Dina inlägg och hoppas höra från Dej snart!
Kramar!

Lena sa...

Jag saknar dig med...Hoppas allt är som det ska med dig... Kram kram

Malin - Ebbas änglar sa...

Hej Patricia
Vill bara "titta in" o säga hej!
Hoppas allt är bra.

Kram från mig/ Malin