söndag 10 juni 2012

En salig blandning ...


Ja nu har det ju gått några dagar igen så här kommer en kavalkad av vad som hänt den dryga veckan .. =)

Min son Alex var hundvakt till en kompis hund ett par dagar, en riktigt busig liten Bordercollie-kille som heter Zid. Han är så söt och riktigt busig, man kan tro han får studsbollar till frukost.

Förra helgen fick jag för mig att vi skulle göra i ordning nere i min gamla butikslokal där vi fått för oss att göra om till ett gym. Sagt och gjort, städa av, lägga in heltäckningsmatta och sen bära ner de träningsredskap vi hade stod lite här och där i huset.
Målet är att vi ska komma igång och träna lite, kan säga att ingen varit där än under veckan som gått .. ha ha.

Förra helgen fick jag för mig att jag skulle försöka göra ett ryck och gå ner några kilo. Så jag började med att sätta en laddning med Alfalfa-groddar.

Sen gjorde jag en stor sats Hummus.
Jag tycker det är så himla gott med knäckemacka med ett tjockt lager hummus och så mycket groddar man får plats med .. mums!

Så, i måndags och tisdags morse såg min frukost ut så här. En balja Ingefära-vatten (varmt) och en Spenat- och lime smoothie och det smakade helt OK och lustigt nog höll jag mig ganska mätt på det med .. =) Resten av veckan har jag ätit hummus-grodd-knäckemacka till frukost, tillsammans med Ingefäravattnet, som är otroligt gott och som jag ofta dricker istället för te.

En dag gjorde jag en himla god Korvgryta på kycklingkorv, purjolök, champinjoner, aivar, broccoli, blomkål och morötter och en skvätt grädde .. blev riktigt gott.

Ja så har det varit dax att fixa naglarna igen, denna gång blev de pärlemorvita med silverglitter .. =)

På nationaldagen var vi ett glatt gäng som var ute och åkte motorcykel. Jag kör längst fram med min knallgula övningskörnings-väst och de andra bakom .. =)

Vi stannade vid Markan i Strömsholm för en god fika. Det är så härligt att vi är ett sånt blandat gäng, alla typer av hojar, sporthojar, glidare och gamla HD´s och killar och tjejer i olika åldrar och lika tossigt galna och roliga är vi allihop så vi hade en kul dag tillsammans... =)

Groddarna äntligen färdiga, fullt i båda lådorna .. =D

I går tog min brorson André studenten och vi var och firade honom. Vi blev bjudna på riktigt goda Smörgåstårtor och Halloncheesecake. Jag åt och njöt trots att jag undviker kolhydrater, men är det kalas så är det .. =)

Idag hade vi tänkt ta en sväng på hojen men det blev så tråkigt väder så vi åkte och hämtade hem vår husvagn från bonden istället. Det är ju inte många veckor kvar till semestern så det kan ju vara dags .. =)
Jag hade med mig kameran för jag hade tänkt jag skulle fota bondens får .. och Nicke stod snällt och väntade medan jag gick ut i hagen .. =)


De tittade nyfiken på mig och undrade nog vad jag gjorde där i hagen där jag satt på huk med kameran .. ha ha

Lammen hade hunnit bli ganska stora, men de är ju jättesöta ändå .. =)

Här regnar det för fullt just nu, men ikväll ska det bli jordgubbar till TV:n.
Hoppas ni haft en skön helg!

Kram Patricia

6 kommentarer:

Gunillasljusglimtar sa...

Åh du har haft fullt upp gumman....kul att läsa vad du pysslat med. Ja så kul med denna tomat att se hur det blir...har precis köpt stora murarhinkar som gurkorna är i...dom har redan börjat blomma...:)...kramis Gunilla

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var tur att det inte kom en ilsken bagge när du fotade...fniss.
Och det var bra och göra ett träningsrum, cykel har jag också och löpband. Perfekt om det regnar, MEN utan tv blir det alldeles för tråkigt. Med tvn på glömmer jag tiden.
Kramar
AnnaMaria

♥ Pia... sa...

Hihi...ååå vad du får för dej:).. Hummus.. nääääetackdu:) men annrs var det ok.. själv kör ja ju med tallriksmodellen.. ala viktväktarna.. snart snart tio minus:) vilken härlig vecka du haft... kul med hojjturerna.. ja vi ses väl på FB snart då:)...
kram..Pia

Anne sa...

åå, hummus..sååå gott. Jag letar ofta efter recept men litar aldrig på att de är goda, skulle du ha tid och lust att skriva ner ditt recept hos mig, jag litar på att det är gott..;-)

ett gym i källaren, vem skulle inte vilja ha det..!!

Kram

vita drömmar och svarta tassar sa...

Det låter härligt med dina tripper med hojjen! vi får hoppas på en regnfri sommar nu då,,,,,jag skulle äta ingefära för min reumatism och nyponpulver....burr vad äckligt!! men vilket recept har du på ingefära och vatten för du skriver varmt vatten....
hemskt att allt nyttigt måste smaka burrrr...

Tack för tipset på bollen..håller den ännu....söta Rozzi

Ha en skön vecka!
kram wivi

Hanna sa...

Glad Midsommar
Kram
Hanna