fredag 14 mars 2014


Oj va tiden går, snart 2 veckor sen jag bloggade sist .. har inte fått in vanan än tror jag .. hi hi. Så här kommer ett långt inlägg =)

Det har hänt en hel del här så klart. Jag håller på och ska starta upp mitt företag igen, gå från hobbyverksamhet till levebröd och det tar en hel del av min uppmärksamhet så klart.
Jag har lämnat in ansökan om Starta-eget-bidrag till Arbetsförmedlingen och förra veckan fick jag träffa en företagskonsult som skulle bedöma min affärsplan och budget. Det var ett intressant samtal och jag fick jättemycket beröm för min välgjorda affärsplan och min realistiska och välgjorda budget och det var ju kul att höra. Han var dock lite orolig att kundunderlaget skulle vara lite för litet med tanke på att jag bor i en liten byhåla. Men berömmet övervägde det negativa, så även om det kändes tråkigt att han var tveksam så känner jag så starkt att det kommer att funka så jag lät mig inte nedslås av det .. =)
Han skulle i sin tur skicka sin bedömning till AF som tar det slutgiltiga beslutet.


Förra veckan var jag även barnvakt till de stora småsessorna medan lilla Saga skulle på läkarbesök.

Lilla Saga har nämligen problem med en njure, något de sett redan från första ultraljudet, så nu får lilla grynet genomgå en massa undersökningar och antibiotikabehandling, jag hoppas de kan hjälpa henne så hon blir frisk lilla hjärtat.
De stora sessorna busade på som vanligt, oj va vi lekte .. och åh va underbart det är att få vara med sina älskade barnbarn .. =)

Förra fredagen roade jag och gubben oss i garaget .. det var dags för den årliga vårservicen med oljefilter och oljebyte.
Och min filosofi är att om jag har motorcykel så ska jag försöka ta hand om den själv, jag gillar inte att vara beroende av andra och jag är vetgirig och vill lära mig allt som erbjuds mig i livet, så även meka motorcykel (eller bil med för den delen). Så jag böt olja och filter själv på min hoj, det gjorde jag förra året med .. =)
Och nej, jag är inte rädd för att skita ner mig .. ha ha
Och när oljan o filtret var bytt så fick hojarna stå på tomgång en stund för att sno runt den nya fina oljan i motorn .. ready to ride! .. =)

Och det har blivit flera hojturer i det fina vädret den här veckan, det gäller ju att passa på när man kan .. =)
Det känns tyvärr i kroppen, men jag är så glad över att jag klarar av att köra överhuvudtaget, så jag tar gärna den extra värken som det ibland ger .. =)


Jag försöker ju gå ner i vikt och det gör jag genom att äta mindre kolhydrater. Sen vill jag även vara så nyttig som möjligt och kosten har jag alltid varit intresserad av även om jag inte alltid lever som jag lär .. :)
Min senaste frukostfavorit är Chiapudding med bär och nötter, det är så jäkla enkelt att göra och väldigt nyttigt. Receptet hittade jag på www.56kilo.se .. en sida jag gillar och gärna hämtar inspiration från.

Och jag är så glad att jag bor så nära vår fina motionsslinga, där går jag gärna mina promenader och den här veckan har det blivit ett par stycken .. =)


Och i går fick jag så äntligen det efterlängtade beskedet från Arbetsförmedlingen ... jag kommer att få Starta-eget-bidrag!!!!!!!!!!! .. jag är så glad så ni anar inte, det känns helt galet roligt, spännande, läskigt och helt jäkla fantastiskt!!!! ... : )

Om allt går som det ska så slår jag upp dörrarna till den 1 april .. =)

Fattar ni vilket flow jag är inne i, det händer så mycket bra och roliga saker i mitt liv så det är helt galet, jag mår så himla bra och är otroligt tacksam över livet och allt jag har i mitt liv!


Idag har jag bakat matbröd och börjat packa övernattningsväskan, för i morron ska jag på Pyjamasparty med ett helt gäng galna MC-brudar .. och jag åtog mig att fixa frukostbrödet .. åh va kul det ska bli, en massa kackel, skratt och tok lär det bli .. =)


Nu önskar jag er alla en underbar helg, för det tänker jag ha!
Kram Patricia


6 kommentarer:

Gunillasljusglimtar sa...

Mmm...gott bröd ser det ut!! Hahahaha,jasså Hilma var namnet på den alltså:)) Nu fick ju jag mej ett gott skratt..Grattis till starta eget bidraget,gud va kul för dej:)) Fira till det nu i kväll..Kram Gunilla

Nina sa...

Lycka till hur mycket som helst nu!!!
Kramar om!
Nina

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Grattis, det var du så väl värd. Och vad är det som säger att inte folk från stan åker till en byhåla, du får göra reklam. Ha nu riktigt kul på mc-festen, fira att du fixat det!
Kramar/AM

Hanna sa...

Ha en fin kväll
Hanna

Chubby Chieque sa...

Välkommen tillbaka till bloggvärlden och grattis för 3:e ggn :-)

Tiden gick så fort, eller hur.

Vad kul att få höra om din affärsplan. Jag funderar på den oxå
men budget måste jag tänka om.

Ha en underbar party.

Kram..
/CC girl

娛樂城註冊送 sa...

汽車分期車增貸
車貸可以降息
他行汽車代償轉貸增貸
降低利息
車貸降息免煩惱
14年車銀行汽車貸款
可辦汽車貸款未過件‎
銀行車輛貸款
中古車銀行貸款