tisdag 8 december 2009

Lite här och lite där...


Redan tisdag och snart har den här veckan med gått...och snart ska det vara jul...
Jag kan inte påstå att jag har så mycket Jul-känsla i kroppen än..även om jag börjat pynta lite här och lite där, dammar och lägger på röda dukar o.s.v.

Kanske är det pga det gråa och trista vädret eller så är det att vi inte ska fira jul här hemma och jag inte behöver förbereda en massa julmat och sånt.
Jag har inte ens inspiration att köpa julklappar, vet inte vad jag ska hitta på, har fått till några stycken me har fler att införskaffa...bara jag kom på vad jag ska köpa ... och ungarna önskar sig inget heller och hur lätt är det då...suck!

I går när jag kom hem från jobbet så gick jag i alla fall ut och bröt av en halv Mistel i ett äppelträd. Vi har flera jättestora Mistlar i träden.
Så jag bröd sönder den i mindre kvistar och gjorde ett jättestort Mistel-knippe och hängde i taket in till TV-rummet...


Nu får vi se om man får pussas lite extra mycket när den hänger där...även om jag nu får pussas flera gånger om dagen ändå...har som tur är en pussig gubbe... ; )


För ett bra tag sen ropade jag in en stor smides-vägg-ljusstake på auktionen. Jag har inte riktigt kunna bestämma vart den ska få sitta, så den har blivit liggandes. Men idag tog jag fram spik och hammare och satte upp den på väggen mellan fönstret och vitrinskåpet...
Där springer man i alla fall inte så man kan råka riva ner den... =)


När jag stod där och fotade vid vitrinskåpet, blev jag påminnd om att jag brukar diska alla kristallglas och putsa rutorna i vitrinskåpet till jul...det har jag inte gjort än..och inte vet jag om det blir gjort i år...det återstår att se om lusten faller på... =)Den här snögubben köpte jag ju i Rockhammar för 15:- i helgen...den fick först stå på "nya" chiffonjen, men idag när jag dammade vid öppna spisen så fick den flytta ut dit för jag tyckte den skulle passa bra där... tur man kan flytta runt sina saker ibland... =)


I kväll har jag varit på Enjo-party.... Det är fiberdukar och sånt som man använder när man städar och utan rengöringsmedel, men den här gången var det Spa-tema och vi fick sitta i fotbad.

Fotbad är ju alltid skönt men jag köpte inga produkter, jag tyckte de var lite för dyra och så har jag svårt att vänja mig vid tanken att städa utan såpa eller diskmedel och bara med en fiberduk...så jag bad att få avvakta och vänja mig vid tanken först... =)

I morron är det onsdag och min lediga dag... skönt!!

Och så har jag öppet i butiken för sista gången i år....och nu har jag total utförsälning av kvarvarande kläder för nu måste jag bli av med dem så jag får in Vårkläderna sen....

Så nu lämnar jag 50% rabatt på alla höstkläder... och så vill jag rensa lite i
Fynd-hörnan, så nu är det halva REA-priset i Fynd-hörnan!...så nu är det nästan gratis att handla och jag hoppas verkligen att så många som möjligt vill komma... =)

Välkomna på Onsdag mellan kl 16-19!!

Hoppas ni alla haft en bra start på veckan!!
Kram Patricia

9 kommentarer:

Lisas torp sa...

Hej hopp i julstöket! Nej, man behöver ju inte göra allt det där som förväntas, eller man väljer ju själv vad som ska vara och icke vara!

Här blir det inte heller mycket pynt eller mat heller för den delen!
Städa kan man ju göra i mellandagarna...?!:)

Ljusstaken blev jättefin och vilken lycka att ha egen växande mistel!!!
Ta´t lugnt du och ta dej tid till det som är viktigt!
Lycka till med rean och tack för titten hos mej!
Kramar
Lisa

Nina sa...

Ååh, vad jag vill komma till butiken! Med eller utan rea! Att det ska vara så svårt.

Vad fint det blev med ljusstaken :)

Det låter bra att du har varvat ner lite, tycker jag! Var rädd om dig! Nästa vecka kunde det bli snö, minsann, så då kommer nog lite julkänsla, ska du se.

Kramar om dig massa!
Nina

Dubbelörn sa...

Ljusstaken var kanonfin!

Julstämning har vi nog här hemma, har pyntat klart. Granen ska kläs idag, vi klär den alltid till Lucia. Njuter av stämningen som den sprider o som jag redan sagt så tas julen bort direkt efter nyår ;). Granen är självklart en plastvariant, men så vacker.

Julklappar är inte så enkelt, tycker det blir svårare ju äldre barn blir.

Stor kram

Lena sa...

Ja men visst är det så , jag tor de flesta har svårt att finna julkänsla i detta gråväder med bara regn varje dag. Här hemma händer inte mkt till jul för det är som du säger vi åkter bort då kännes det så onödigt med allt. Lite jul ska vi ändå ha lite senare med sonen och hans flickvän. Julen tillbringar vi i Mora...flyr!!!Julklappar är svårt när man har vuxna "barn" men man vill ju att de ska önska sig något.....kram kram

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

hej Patricia!!
Ne håller med om att inte rätta julstämningen innfinnit sig..trist väder så..men försöker att fixa o dona bäst det går..städat igenom skåp lådor,,gör jag alltid till jul..o liksom du brukar göra..putsa all vitrin dutor...men iår hoppar jag över att diska glasen!!
har inte köpt en endaste klapp än...fåt väl trängas i köerna dagarna innan jul;))

kramis!!

p. jo jag vispade unde vattenbad..för första gången...ett trixande med vispen i ena handen o tempen i nästa..men det vile sig inte ändå:(

Lilla kullan sa...

Kram du goa. Ja, det här vädret alltså. Kan ta död på en traktor, säger jag bara. ;-)

Uttan sa...

Den där Misteln växer de på vilka träd som helst? tänka sig att det är en parasit och vår Landskapsblomma.

Ja Vi köpte teater snö i Västerås....så jag har snöat lite här och lite där...men man får inte nysa för då flyger det all världens väg.
Men lite kul om inte annat på mossan i Amaryllis krukan.

Skönt med fotbad.......

Tittar ut nu och fy vad mörkt och ruggigt det är.

Kramar!

Nattmia sa...

Vad tiden går.. Tycker inte det var längesedan som du köpte in höstkläderna och nu skall de reas ut för att få plats med vårens kläder..

Jag är klar med julklapparna, ja nästan, ett par små kvar sen är jag klar.. Sååå skönt att ha det gjort..

Ha nu en bra kväll och natt..

Kram
Mia

Anne sa...

Så fin din ljusstake är, för att inte tala om hur vacker chiffonjen är som du är lycklig ägare till.

Synd att jag inte bor närmare, då kunde jag ju kikat in i din affär...=)

Ha en go dag.

Kram Anne