torsdag 21 juli 2011


Nu är det blåbärs-tider!!!
För några dagar sen åkte vi ut i skogen och plockade lite blåbär .. och det finns hur mycket blåbär som helst.

Rozzi älskar blåbär och gick som vanligt och åt för fullt från riset, hon ser så rolig ut när hon lirkar av bären från blåbärsriset .. =)

Men efter en stund fick hon syn på den här pinnen och då var det roligare att busa med den än att äta blåbär .. i alla fall en stund, sen var hon igång och åt igen .. =)

Vi var inte ute länge men fick ihop nästan 2 liter, utan större ansträngning .. =)


På kvällen fick vi för oss att börja röja nere i källar-förrådet, och oj va vi har kastat grejor och lagt till insamling och till vår Gatu-loppis som vi ska ha igen lördag den 30/7. Ibland fick vi skratta gott när vi hittade gamla roliga kläder och prylar .. och när älsklingen fick upp en påse med mina gamla glasögon trodde jag han skulle skratta ihjäl sig. De här bågarna var ju såååå poppis, det var bara att flytta glasen till en båge i en annan färg och jag hade några färger att välja mellan ... ha ha ha .. oj va vi skrattade när vi provad dem .. =)

Dagen efter kokade jag sylt på blåbären vi plockat dagen innan, det blev 2 burkar i alla fall .. jag älskar blåbärs sylt .. =)

I går f.m. packade vi fika och begav oss ut i skogen på jakt efter lite svamp ...

Vi hittade inte en enda svamp, men längs den här stigen var det överfullt med blåbär, så vi fick med oss 2 liter blåbär i alla fall .. och fick en mysig f.m. med gott fika i skogen .. och 2 timmars promenad .. =)

Och Rozzi var med så klart, hon gick där och åt blåbär och strosade runt i skogen i godan ro .. livet är härligt!! .. =)

Idag har vi varit och shoppat lite, vi har köpt packväskor till motorcykeln för v.34 åker vi och hälsar på min vän Anna på Gotland .. och vi ska åka motorcykel hade vi tänkt .. vår första MC-semester .. hi hi. Och så har jag köpt ett regnställ, det kan vara bra att ha om det blir dåligt väder när man är ute och åker, det är ju inte alltid vädret blir som man trott när man ger sig iväg på en tur ... =)


Må så gott!!
Kram Patricia

5 kommentarer:

Nattmia sa...

Vi har ju blåbär i vår trädgård men i år är det sämre med bären, men lite skall jag nog få ihop.. Fast i år blir det inte sylt eftersom vi har kvar sedan förra året och det äts nästan ingen sylt hos oss..
Härliga Rozzi som plockar och äter blåbär, synd hon inte kan plocka till er ;)

Ha nu en fin fredag..

kram Mia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken skön stil Rozzi har när hon äter blåbär, tänk att hon gillar det. Fast det är ju väldigt gott, blåbärssylt till pannkakor är inte dumt alls. Borde vara mycket svamp nu, jag ska ta en sväng snart till skogen.
Trevlig helg och kram
AnnaMaria

Nina sa...

Ja, blåbär är gott i alla former :) Fint foto du fick på dom oxå..

Regnställ är bra när man åker MC, särskilt om man har dom på sig när det regnar... Vi åkte till goda vänner i Småland en gång och det började regna på motorvägen, så vi kunde inte stanna och dra på oss regnkläderna. Och det regnade, kan man säga! Det var översvämning och bubblade på vägarna...

Tillslut stannade Göran under en viadukt, men då var vi redan genomvåta, haha! Folk som körde förbi såg lite roade ut och vinkade till oss.

Vi övernattade på vägen och slog upp ett litet tvåmannatält i regnet för det fanns inga lediga stugor. Sen hängde vi in skinnställen i torkskåpet så nästa morgon var dom bara fuktiga. Roligt minne är det iaf :)

Hoppas ni slipper regn när ni åker :)
Kram Nina!

Hanna sa...

Så gott med blåbär.
Ha en fin helg.
Kram
Hanna

Gunillasljusglimtar sa...

Japp jag har två buskar i trägårn oxå men mysigare i skogen o plocka...Fina bilder gumman..Tack igen för receptet,fler i min släkt som bakat dom oxå efter ditt recept! Ha det gott...Kramis Gunilla ♥