lördag 2 juli 2011

Gatu-Loppis


Tänk, i går fick jag äntligen hem min älskade husvagn!
Vi har haft den utlånad till mina bröder som jobbat nere i Vara, och jobbet tog längre tid än räknat så vi har inte haft vagnen hemma sen vi hämtade hem den från vinter-vilan i början av Maj, så nu har jag längtat länge att få hem den .. =)

Så, det första jag gjorde var att städa ur den och fixa till det lite som jag vill ha det. Och åh va jag mös när jag gick där och dammade och piffade o hade mig .. älskar verkligen husvagnslivet .. =)

Våran vagn är 30 år gammal, men inte bryr jag mig om det, jag är inte någon status-jägare. Och vår husvagn är underbar trots lite småskavanker, men vilken 30-åring har inte det .. ha ha.


Idag var det så äntligen dags för vår Gatu-Loppis här hemma på vår gata. Klockan 9:20 gick jag ut och började ställa i ordning borden och plocka ut sakerna vi skulle sälja. Loppisen skulle börja klockan 10:00. Jag han knappt få upp våra saker så trillade det in en massa folk fast klockan bara var 9:30, och de var som galna och rev åt sig saker med en väldig fart .. antar det var såna som letade godbitarna och ville vara ute i tid och jag kände igen flera av dem från auktionen vi går på .. hi hi.
Clara med mamma Ann-sofie tittade förbi och Clara hjälpte farmor att ta betalt och skötte räkenskaperna galant med hjälp av miniräknaren .. hi hi.

Jag han inte fota från början och han ju inte ens få upp allt innan en massa redan var sålt, men efter ca 1 timme så hade utbudet på borden redan tunnat ur.

Capri-kläderna inne i butiken sålde som smör i solsken, jisses va vi sålde och sedelbunten i kassaskrinet blev redigt tjock .. det var riktigt kul att försäljningen gick så himla bra både av loppisprylarna och kläderna.

Farmors lilla hjälpreda .. =)

Clara gillar även bonus-farfar Nicke ... här har de en livlig diskussion .. Nicke är suverän med barn .. =)

När loppisen var slut blev det några minuters vila i soffan innan jag var tvungen att fixa lite mat, vi hade ju inte hunnit äta något mer än varsin muffins till kaffet under dagen ... så vi var rejält hungriga. Och efter maten åkte jag till en kompis och hjälpte henne med flytten, men jag orkade inte mer än 2 timmar sen hade jag sån värk i kroppen att jag blev tvungen att ge upp .. vet ju att jag inte kan vara igång en hel dag så här men svårt att acceptera ibland, men nu har jag tillbringat resten av kvällen på rygg i soffan .. förutom när jag gjorde några toast för en stund sen.. =)

Nu är det snart dax för sängen .. hoppas få en skön sovmorron i morron .. =)

Må så gott!
Kram Patricia6 kommentarer:

Gunillasljusglimtar sa...

Jasså då har den nästan varit i mina trakter...Var är inte långt från mej...
Å va kul attdu fick mysa till den på ditt sätt!'
Va roligt med loppisen,det var nog tur att clara hjälpte till! Kramis Gunilla

Nina sa...

Men guuuvaaakuuul att det gick så bra! Hoppas du inte blir liggande idag nu bara <3

Skön hjälpreda hade ni iaf :)

Hoppas söndagen blir bra!
Kram Nina!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Är du vaken? Hoppas du fick sova och att ryggen är bättre. Så roligt att loppisen gick så bra, jag skulle gärna vara med på loppis på gatan. Men är lite för feg för och dra igång, tänk om det inte kommer några kunder. Och så mysigt med husvagn, vi har lånat och åkt iväg några ggr. Det är frihet och bara dra iväg.
Ha en fin söndag
Kramar
AnnaMaria

The Rosegarden in Malevik sa...

Hej Patricia
Va mysigt :)
Hoppas allt e väl i värmen å

S
O
M
M
A
R
P
A
R
T
Y
T

fortsätter.......
VÄLKOMMEN :)
Håkan

Ebbas änglar sa...

Hej Patricia

Var roligt att du fick sälja på loppisen! Förra sommaren stog jag själv på storloppisen på Nora torg när det var Noradagarna. Så himla skönt när man får rensa o dessutom kan tjäna sig en hacka!!

Att Clara är farmors ögonsten kan jag förstå!! Måste vara underbart med barnbarn, som man kan 'låna' =)

Det vore ju jättekul om ni tittar hitåt på Nora på marken! Kom GÄRNA förbi då så vi får hälsa!!

Njut av sommaren♥
Kram Malin

Lena sa...

Tycker er husvagn verkligen har en själ och det är det som är det viktiga, så fin och personlig:)
Det är verklgien mysigt med loppisar men jag fördrar att kolla än att anordna en egen fast jag har nog mkt att sälja i mina vrår;)Lilla Clara är förstås ljuvlig och jag förstår din kärlek till henne, herregud vad det är roligt att ha barnbarn eller hur;);) Lyckliga vi:) kram kram vännen