onsdag 12 oktober 2011


Jag såg i kommentarerna jag fått att alla inte vet vad Reiki healing är, så jag tänkte förklara lite enkelt .. =)
Reiki healing är en flera tusen år gammal healing-teknik som "återupptäcktes" i Japan av Dr Mikao Usui i början av 1900-talet.

Reiki förmedlas med s.k. "handpåläggning" och är en ganska enkel men väldigt effektiv metod för stressreducering och avslappning som hjälper kroppen till självläkning .. som faktiskt vem som helst kan lära sig om man vill .. =)
När jag ger healing känner jag tydligt hur energin flödar via mina händer, jag blir väldigt varm i handflatorna och de jag än så länge gett healing har känt värmen och energin och tyckt healingen varit väldigt avslappnande och skön, det känns jättekul och spännande .. och jag längtar till nästa steg i utbildningen som blir i november ..  =)

Ordet Rei betyder universell och ordet Ki betyder livsenergi och healing handlar ju om att man jobbar med energier som finns i allt levande, både människor, djur och natur.
Det var väl en väldigt enkel beskrivning, hoppas det rätade ut något frågetecken hos er som undrade .. =)


Idag har jag varit ledig men då alla på jobbet var på ett evenemang med STCC-föraren Rickard Göransson så fick jag rycka in och agera fastighets-skötare idag när hyresgästerna frös i ett av "våra" hus, och med lite hjälp av pappa per telefon så fick jag till det i pannrummet så de fick mer värme .. man får vara lite allt-i-allo på mitt jobb .. ha ha.

Sen har vi tömt husvagnen inför vinterförvaringen, jag har tvättat och plockat lite och så har jag lagat en god Linsgryta till middag och haft besök av lilla Clara så jag fick fylla på mitt farmors-batteri lite ... älskade gullungen .. =)

Till kvällen har jag varit på meditation ... sååå skönt och vilket härligt gäng tjejer vi var, helt underbar energi i rummet och 2 underbara vägledda meditationer av älskade Mervi .. =)

Livet känns underbart och jag bara njuter och tar emot .. =)

Må så gott!!
Kram Patricia

7 kommentarer:

Gunillasljusglimtar sa...

Ja det verkar mer än spännande kära Patricia! Tack för titten förresten,nej nån större förändring blev det ej idag mer än färg o klippt håret som sist! Men såå nöjd! Va härligt att livet leker för dej så ska det vara...har fått mitt mormorshjärta uppfyllt i eftermiddag oxå! Kramis Gunilla

Nattmia sa...

Spännande det här med healing.. Häftigt!!

Kan ju vara kul att göra lite allt möjligt på jobbet så det inte blir tråkigt =)
Hoppas hyresgästerna nu är varma..

Kram Mia

Nina sa...

Låter spännande det där.. Skulle vara kul å testa :) Jag brukar annars BLI stressad av sånt där rogivande. Det är väl en träningssak, antar jag :)

Men du, vinterförvaringen... Det känns ju som ni nyss gjorde iordning vagnen ju! Visserligen blev det väl gjort lite sent i år eftersom ni inte hade bil, men vart tog sommaren vägen egentligen??

Ha en skön dag!
Kram Nina!

Vardag och flärd sa...

Gott att du kunde fixa värmen!
Och härligt att höra ur bra du mår!
Kram Eva

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Din energi märks i orden, jag känner ända hit hur lycklig du är. Jag tror fullt och fast på det här med energier, hela luften är full av såna som vi inte ser. Är man på samma våglängd i luften kan man skicka tankar, både min mamma och mormor är små snälla häxor, som jag kallar dom. Bra att du fixade pannan, där fick du guldstjärna.
Varm kram
AnnaMaria

Lena sa...

Låter jätte spännande:) Du verkar ha funnit din nisch, härligt lycka till Kram kram

Gunillasljusglimtar sa...

Hej vännen! tack för kommentaren! Ja tänk att vi tycker lika om "männen" då...Mysgubbar är gott att ha! Ha en fin kväll nu...Kramis Gunilla