måndag 14 december 2009

Auktions dag...


Ja det var ju måndag idag...vilket brukar innebära auktion för min del, men nu har jag inte varit på auktion på 2 veckor tror jag, jag har inte orkat eller inte haft tid...Men i kväll kom jag iväg... =)

Det är ju så roligt när man kan göra riktiga fynd...som den här fina mattan som är ca 80x200 cm och hur fin som helst...den gav jag bara 20:- för


Och den här underbara gamla burken fanns i en låda med några vaser och en karaff...men jag ropade in lådan pga den här burken som jag föll för direkt...jag gav 30 eller 40:- för hela lådan.
Undrar bara vad jag ska fylla den med...för den är ganska stor... Kanske hemmagjord müsli och ställa den på bänken i köket...vi får se vad det blir... =)


Och den här stora härliga engelska pottan kunde jag inte låta bli, den fick jag visserligen betala 50:- för men det var den värd... =)


Sen gjorde jag ett riktigt klipp tyckte jag...
Jag har länge funderat på att skaffa en sån här uppladdningsbar mini-damsugare att ha i butiken och att ha med i husvagnen...och tänk, i kväll var det en sån med på auktionen...och den blev min för 20 eller 30:-... minns inte alltid vad jag betalat och glömde skriva upp idag....hi hi


Här har det snöat hela kvällen...sånt där stilla och vackert snöfall...åh det känns så underbart, man får lite julstämning i kroppen och som det verkade på vädret ska det få ligga kvar till jul...JIPPI!!!!!... =)

Det var föresten flera som har frågat om receptet på lussebullarna och pastasalladen från förra inlägget...
Lussebullarna är vanlig Saffransdegs recept från "Rutiga kokboken" och sen gjorde jag som vanliga bullar med smör och mandelmassa emellan och rullade ihop.

Pastasalladen är ju lite "man tager vad man haver"... och det jag hade hemma var...
Pastaskruvar, Rödlök, Paprika, Cocktailtomater, Gurka, Soltorkade tomater, Majs, Ärtor, Ruccola, Serranoskinka, Proiscuttoskinka, Vitlökssalami, Svarta- och Gröna Oliver, Grekisk fetaost och Chevreost.
Och så gjorde jag en dressing på Balsamicovinäger, Olivolja, Vitlök, lite senap, salt och peppar.... =)

Hoppas ni alla haft en bra måndag!
Kram Patricia

5 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Så fina saker du har ropat in.. Pottan var ju för söt..

Här snöar det inte än men det skulle tydligen komma nu i veckan, hoppas det blir kalt med då så den ligger kvar och inte blir blask som är de vanliga här nere..

Ha nu en riktigt bra tisdag..

Kram
Mia

Nina sa...

Oj vad du fyndar och har dig! :) Fin-fina grejor! (Uttryck från en Anki & Pytte-film...)Burken gillade jag med skarpt!

Tack gulledej för kommentaren i min blogg!! *glad*

Ha en fin tisdag!
Kramar om dig!
Nina

Uttan sa...

Fyndat ha Du gjort.Kul!
Burken blir fin på din bänk.

Ja här har snön vräkt ner hela natten och nu också...vi ska till Norberg i dag jag ska till doktorn så det blir att köra "siktigt"
Ha en fin snöig dag nu har vi i alla fall julstämning!
Kram!

oumberligating sa...

Fina fynd måste jag säga! Ibland gör jag små försök att återuppliva min "gamla" blogg, Oumberligating, visst har den funnits hela tiden, men det har inte blivit så mycket av just "ting" på sista tiden, men idag när jag faktiskt försökt att närma mig ursprunget till min blogg idé, då vågar jag besöka andra fina och trevliga bloggar som jag brukar titta in på, eller rätar sagt brukade titta in på för att få lite "inspiration" och "ideér"!
Som sagt idag vågar jag säga "hej"!
Jag skriver ännu inte God Jul och Gott Nytt År, väntar ett tag med det!
Skriver bara ha det bra och kram ifrån Oumberliga Peter!

Vit Gladiolus sa...

20 spänn för mattan???? Det är ju inte klokt vad billigt!!! Vilka fynd du gör alltså!!!! ;=))))
Kraaaaaam