lördag 20 februari 2010

Hej på er!

Här är det snöstorm ute, har yrt vitt utanför fönstret hela dagen och jag har inte satt näsan utanför dörren... =)

Gubben var ut och fyllde på mat till fåglarna som har svårt att hitta mat nu med all snö och vi har ett redigt gäng med fåglar som kommer och äter hos oss och det är allt från Skator, kråkor, duvor, koltrastar, talgoxar och domherrar...och säkert fler som jag inte känner igen.

Som mest var det närmare 25-30 fåglar som var och åt samtidigt idag, såg rätt kul ut som de for fram o tillbaks från fågelbordet till buskarna. Vi lägger ut mat på marken med så duvor o skator med kan äta, de kan ju inte äta från fågelhuset...de ska ju leva de oxå... =)

Annars har jag jobbat några timmar med Rozzi´s uppfödares hemsida som jag administrerar, och sen eldat spillvirke hela dagen...


Vår vanliga ved är slut så nu får vi elda spillvirke... bättre än inget och bättre än att frysa. Vi hade bara 13 grader inne på f.m. innan jag började elda.
Jag har väl blivit så van vid kylan så jag tyckte bara det var lite kyligt om fingrarna, så då gick jag och kikade på termometern o blev förvånad att det bara var 13 grader, men annars får vi upp max 15-16 grader här hemma ... =)

Nu ska det softas i soffan och fortsätta helgen i slapphetens tecken... =)

Må så gott!
Kram Patricia

5 kommentarer:

Nina sa...

Fy tusan! Jag fryser här hemma om det är kallare än 22... Vill helst ha över 25 :)

Ha det gott i soffan å krama varann så ni håller er varma!

Kram Nina!

Uttan sa...

Ja nu är det busväder....
Vi har eldat hela dagen och jag är glad så länge inte strömmen försvinner.

Ha en fortsatt Trevlig Helg!

Kram!

Okki sa...

Mysig blogg du har.
Hittade hit via Nina´s blogg.
Och "bloggoholic" som jag är kan jag inte låta bli att kommentera.
Kram Okki

Nattmia sa...

Hy vad kallt du hade inne.. Jag är ju en riktig frysråtta så jag hade nog gått med jackan inne då.. När vi inte eldat tillräckligt på kvälle nså brukar det vara 17 grader på morronen och det är KALLT..

Ha nu en bra söndag..

Kram Mia

Lena sa...

Ja du nu har vi haft vinter så det röcker i flera år...Nu får vi bara hoppas att strömmen håller sig där den ska. Skulle visst bli ännu kallare i veckan.....igen kram kram