torsdag 2 september 2010

En vacker höstdag...


Efter jobbet idag så beslöt älskling och jag oss för att ta en tur med motorcykeln. Han har semester ons-tor-fre så då passar vi på att göra något när jag kommer hem eftersom jag slutar så tidigt om dagarna.

Efter en stunds funderande så bestämde vi oss för att åka till Högsjö Wärdshus mellan Arboga och Örebro och äta mat, så skulle jag slippa stå vid spisen idag...skönt!

Vi tittade på kartan över bästa "kringelikrok-väg" att åka för att slippa E20 och såna större vägar där man bara blåser på rakt fram... =)
Så turen gick från Kungsör till Arboga, via Älholmen till Högsjö Wärdshus, där vi satt ute i solen och njöt av maten.


De hade Dagens rätt med 2 alternativ och jag tog Kålpudding....som var jättegod och jag orkade inte äta upp allt, så mätt blev jag med råge... =)


Och Nicke valde Isterband med stuvad potatis, även det smakade jättegott enligt honom, så vi var mätta och belåtna när vi efter en stund åkte vidare hemåt. Hemresan tog vi över Arboga - Valskog - Björskog mot Kungsör...kul med variation... =)Nu har vi massor med äpplen i våra 3 äppelträd, dessvärre är det mycket angrepp på dem och 2 av träden är riktigt illa angripna, men det 3:e är ganska OK så där kunde jag plocka äpplen i går till en äppelpaj...gott-gott!!


Och snart blomar Kärleksörten fullt ut, men nu skiftar den i skirt rosa-lila...skönt med något som blommar så här sent på sommaren... =)


Men några sommarblommor kämpar sig kvar i rabatten...mina stora Blåklockor blommar fortfarande även om de är på sista versen och regnet har fått dem att ge vika och ligga mot marken...


Och min kruka med Isbegonior blommar för fullt fortfarande, en riktigt tålig och härlig blomma. I bakgrunden satte jag en Klematis som väntar på att få komma i backen ... och den har fått en ny knopp, undrar om den hinner blomma?
Ha en fortsatt skön torsdag!
Kram Patricia

4 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Ååååå vilken härlig grej!!!!!!Ut och åka hoj.Vad härligt.Äta matute .Ja det är lite lyx i vardagen som är mysigast.Vad härligt med kärleksört bara så fint.Önskar dej en skön kväll vännen Kram Rita ♥

Nina sa...

Kålpudding... Guuusååågooott! :)
Vilken mysig utflykt ni gjorde!

Jag har hört fler säga att dom fått många äpplen, men att dom blivit angripna och förstörda. Beror kanske på vädret på nåt sätt, eller nåt?.. Trist iaf. Men det var ju bra att du kunde använda några av dom.

Häftig bild den med dom blå blommorna på rad! :)

Ha en skön helg!
Kram Nina!

Nattmia sa...

Vilken härlig tur på hojen.. Och god mat med, två rätter jag verkligen gillar valde ni..

Tråkigt med äpplena, att de blivit angripna :-( Men tur att några gick att använda..

Ha nu en fin fredag..

Kram Mia

Uttan sa...

Härligt...ja det gäller att passa på.
Id ag har det ju varit toppen väder också och vi får hoppas det blir så i helgen också så ni hinner med någon tur då.

Å vad Jag blev sugen på Kålpudding....
I morgon kommer Linnéa till Oss och Jag har planerat trädgårds dag om vädret är gott!

Trevlig Helg!
Kramar!