lördag 23 juli 2011


I går kväll gjorde jag en riktigt god blåbärspaj, vispade lite grädde och blandade ner i vaniljsåsen ... jäklar va gott det var ... =)
Och i förrgår bakade jag Blåbärsmuffins, så nu får vi åka ut i skogen och plocka mer blåbär för nu har jag bara en burk kvar i frysen .. men det blir nog tillfälle att plocka snart igen .. älskar blåbär!! .. =)


Idag på fm fick vi lite främmande .. Clara med familj var ute på promenad och ville ha kaffe .. och det bjöd vi ju gärna på .. =)
Det var så varmt och kvavt så vi drog av Clara kläderna så hon kunde leka på täcket o svalka sig lite.

Hon är för rolig den lilla damen .. så fort jag tog fram kameran började hon låtsas skratta och grimashera och larva sig .. en riktig liten linslus tror jag damen blivit .. ha ha ha

Hon är så jäkla go och rolig .. vilken härlig unge. Hon ger oss så mycket glädje så det är inte sant, vilken lycka det är att få barnbarn .. och jag är extra lycklig som har mitt så nära och får träffa henne så ofta .. det är inte alla förunnat.

Det är mycket bus och glimten i ögat på lilla sötnosen .. =)

På eftermiddagen blev det uppehåll mellan skurarna och då passade vi på och tog motorcykeln ut en sväng. Vi gillar vägarna runt Skinnskatteberg och Surahammar, de är kringelikrokiga och roliga att åka på, jag älskar kurviga vägar så man får lägga ner hojen mycket i kurvorna ... så härlig känsla.
Vi åkte upp mott Skinnskatteberg, där stannade vi och åt på Bosses Grill .. jisses vilka portioner man fick, jag orkade inte äta upp maten, och gott var det med, så det var värt ett stopp .. =)
Sen skulle vi svänga ner mot Ramnäs hade jag tänkt, men jag dirigerade lite galet så vi hamnade uppe i Fagersta .. lite åt fel håll vill säga .. ha ha ha. Men det gjorde inget, det är så vacker natur där uppe i skogarna så det var bara att köra på. Och istället för att åka raka vägen till Ramnäs svängde vi inom Virsbo och tog vägen över Seglingsberg och sen gamla vägen till Köping.

När vi kom hem kändes det i rumpan att det blev ganska många mil .. och när jag kollade rutten på Eniro så hade vi åkt över 18 mil .. jisses, det hade vi inte räknat med .. och fel-körningen blev visserligen en omväg på 3 mil, så det hade ändå blivit 15 mil om vi kört rätt .. och 15 mil är lagom vad kroppen klarar på en sväng utan att rumpan domnar bort och rygg och knän börjar säga ifrån .. =D
Men det blev en skön tur .. och tur hade vi med vädret, för precis när vi körde in i Kungsör började det regna .. hi hi.

Kvällen tillbringar vi på rygg i TV-soffan .. får se vad vi hittar på i morron.

Må så gott!
Kram Patricia

9 kommentarer:

Hanna sa...

Så god pajen ser ut och en så söt liten. Kram
Hanna
blommorifonstret.blgospot.com

Hanna sa...

Ja, 24 år var ju några år. bor jag ju här men inte så långt norr ut som Lysekil och har mina föräldrar i Bohuslän. Så det är den delena av landet som blir mest för mig. Även om jag har svärföräldrarna på "syd" kusten så det blir ganska mycket det också.
Kram
Hanna

Nina sa...

Ja, nog är hon go allt, lilla Clara :) Inte för att jag har träffat henne, men du tar så talande bilder så man ser hur go hon är ändå.

Blåbär, det älskar jag med, i alla former. Men det var länge sen jag hade ro att plocka och baka... När jag var liten gjorde mamma ibland små "pajer" av vetedeg med blåbär i, mums!

Hoppas kroppen har återhämtat sig efter hoj-turen. Mysigt lät det iaf :) Har handen blivit bra så det går bra att köra? Hälsa!

Kram Nina!

Gunillasljusglimtar sa...

Ja men då skulle du åkt till mej me pajen,underbart gott med blåbärspaj,hihihi. Jasså lilla Clara hon provar att vara linslus! Söter är hon så...Visst är det speciellt med dessa barnbarn...Ha en bra dag gumman ♥

Gunilla

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Den tjejen har fattat galoppen, kommer bli din favorit-ta foto-på-tjej. Sen är hon ju farmors goa gullegryn, det märks. Och det var en rejäl tur ni tog, kan tänka mig att du fick känningar i baken...fniss
Kramar
AnnaMaria

Mina Gouldsamadiner sa...

Mysigt det verkar att köra runt på de där kringelikrokvägarna,kan tänka mig att milen går fort.
Mycket gottigt du bakar*dreggel*Paj är smask!!!
Första dagen på min semester idag.Najs!!!
Kram Kicki

Pixi sa...

Oh vad mysigt med barnbarn,ja förstår att det är härligt att ha tillgång till henne på lagom avstånd, nu har jag inga barnbarn ännu ,men dock en systerdotter som bor 65 mil härifrån o det är inte kul ,för hon hinner glömma mej mellan gångerna..FT%¤/Y((7J-A&%&%67(Kan inte svära på tangentbordet ,men du förstår säkert,hehe kram =)

Johanna Stålros sa...

Jag älskar oxå blåbär- så himlagot och så mycket man kan göra med dem. Kram J

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Blåbärspaj är jättegott, jag åt det för ett par veckor sedan, men det är nog dags igen känner jag när jag ser din...
Och så söt hon är lilla Clara!
Kram
Marie