fredag 26 augusti 2011


I går e.m. tog vi hojen till Sätrabrunn. Där hade SMC annordnat Knix-träning på bana med instruktörer. För två veckor sedan var vi dit och tittade på och Nicke blev så klart sugen att testa hojen på bana, så vi åkte dit för att vara med .. =)

Efter inskrivning och besiktning av motorcykeln fick han gå en introduktions-genomgång. När han sitter där på genomgången så kom det en bil från SVT Västmanland och ville göra ett reportage om evenemanget och så klart gick de in och filmade medan Nicke satt där och fick sin genomgång .. hi hi.

Sen ville de intervjua honom och sen filma när alla körde, så jag passade på att fota medan de förberedde intervjun med Nicke .. =)

Kamera-mannen och journalisten gör sig redo för att intervjua Nicke.
Inslaget skulle ev sändas kl 19 i kväll, för den som inte bor i Västmanland kan man säkert hitta inslaget på SVT´s hemsida senare .. =)

Så var det då äntligen dax att göra sig redo för att köra .. alla får numrerade västar och de delas in i 3 grupper, nybörjare, lite mer erfarna och de erfarna åkarna. Eftersom Nicke körde för första gången så fick han grön väst som var nybörjar-gruppen.

Startklar ..

De första varven gick lugnt och fint, vi hade ju lite otur att det regnade när vi kom dit, men lagom till de skulle börja köra så blev det i alla fall uppehåll men det är betydligt halkigare att köra på fuktig bana.


Man skulle kunna tro att Nicke låg sist när man tittar på bilden, men det var snarare så att han körde så fort att han kom ifatt gruppen och varvade dem flera gånger på ett "heat" .. så instruktören skrattade och sa att det blir ingen mer nybörjar-grupp för Nicke inte ... =)

Regntunga och mörka moln på himlen, men tack och lov kom inget regn under tiden vi var där.

Vy över banan ..

Dags för nytt "heat" igen .. Nicke redo för start. Grupperna körde 15 minuter var och höll på i flera timmar så det blev 4 eller 5 heat per grupp under kvällen.

Man ser på körstilen att han blir mer och mer säker på hojen och banan..

Och det går fortare och fortare ..Det blev många varv och många bilder .. tog ca 250 kort men långt ifrån alla blev bra ... inte så lätt att fota fartdårar ... =D


På slutet blev det riktigt mörkt att köra.


Vi var ganska möra när vi kom hem. Nicke stackarn hade jobbat f.m. och gått upp klockan 4 på morronen, kört 11 mil tur o retur till jobbet på hojen sen 9 mil till banan, kört hoj i flera timmar på banan och sen 9 mil hem igen .. han somnade som en klubbad oxe när vi kom hem .. =)


Idag blir det mer motorcykel åka .. idag packar vi packväskorna till hojen och drar till Nynäshamn där vi tar båten över till våra vänner Anna & Micke på Gotland. Där ska vi mysa med dem och bara ha det skönt, sen bär det av hemåt igen på söndag kväll .. =)

Önskar er alla en riktigt skön helg, för det ska vi ha .. =)
Kram Patricia


2 kommentarer:

Anne sa...

Det har blivit rätt många mil för er på hojen denna sommaren va..!?! Härligt, härligt..!!!

Hoppas pä fint väder när ni åker iväg på er nästa tur.

Kram

Freshgarden sa...

Ja, har man hoj så blir det en massa mil när det är fint väder. Nu är det några år sedan vi sålde våran hoj men jag saknar den när man ser alla hojar.
Ha de gott
kram Britt