onsdag 4 januari 2012


Ja jisses vilken nyårsafton vi hade .. =)
Vi åkte upp till våra vänner utanför Sätra brunn, på kvällen när vi skulle åka hem så startar inte vår bil. Felmeddelandet löd "Elektronisk startspärr aktiverad, se manual".
Enligt manualen hade troligen vår nyckel blivit av-kodad så bilen inte kände igen den .. hur i hela friden hade det gått till???
Ringde en vän som har bilverkstad som tipsade att koppla bort strömmen en stund från batteriet så kanske det nollställdes, annars var det nog fel på nyckeln så vi skulle få åka hem o hämta vår andra nyckel ... 8,5 mil enkel resa!!! .. =(

Vi fick låna bil av våra vänner och åkte hem, gick upp tidigt på nyårsdagen och åkte hem till dem igen för att prova med vår andra bilnyckel .. samma felmeddelande! .. hur de än provade med startkablar och gud vet allt .. *grrr*
Det fanns inte så mycket att göra än att ringa äldsta sonen som fick hyra bil-släp och åka upp till oss och så fick vi baxa upp vår bil på släp och dra hem den .. i snöstormen som var på nyårsdagen .. det var mindre kul att smyga hem i 60-65 km/h under nästan 9 mil i snöstorm .. =)

Nåväl, på måndag morron skulle gubben vara snäll och köra mig till jobbet för det regnade och blåste som sjutton .. när vi kommer ut till vår andra bil så har vi punktering på ena bakdäcket .. ha ha
Inte nog med det så krånglar vår frys och vill inte bli kallare än -11 grader och vår panna har krånglat några veckor så vi får starta om den typ varje dag ... jodå så att de .. men annars så är det bra ... ja förutom ryggen som krånglat några dagar ... ha ha ha

På måndag eftermiddag ringde de från Volvo efter att ha tittat på bilen, av någon underlig anledning hade batteriet laddat ur sig och elektroniken fått frispel och tydligen fått för sig att startspärren skulle aktiveras, så det var inget fel i övrigt och vi behövde inte koda om några nyckar (som kostar måååånga tusen att göra) och nu går bilen som den ska igen ... =)

Nog om elände .. =D

Jag fick ju en glassmaskin när jag fyllde .. provad den i helgen men det gick inte så bra, eftersom vår frys inte var tillräckligt kall (upptäckte vi då) och glassen frös aldrig .. men i måndags kväll fick jag för mig att göra ett nytt försök efter att ha haft frysblocket i stora frysen i källaren där det är -22 grader .. och tänk det fungerade ju aldeles utmärkt och jisses vilken god glass det blev .. =)

De senaste dagarna har jag succesivt plockat bort julen och idag åkte det sista undan och dammtrasan fick sig en vals och nya ljusa dukar fick komma fram .. =)

Jag fick en vit Azalea av våra vänner på nyårsafton, i försenad present .. hoppas jag kan hålla den vid liv länge, är inte så duktig på azaleor men tycker de är otroligt vackra.

Idag har vi varit på IKEA och fyllt på ljusförrådet med fleeeera hundra värmeljus, en stor låda vanliga ljus, några blockljus och några nya ljuslyktar .. som om jag inte hade nog med ljuslyktor .. hi hi.
Så nu myser jag i det tomte-fria rummet med ljusa dukar och vita ljus .. =)

Tidigare idag var jag på finsk massage hos min vän Mervi. Jag har gått på healing hos henne länge men aldrig fått massage av henne men jäklar va duktig hon var och va ont det gjorde och va väl jag behövde den genomköraren .. och jisses vad det känns i kroppen nu i kväll men det ska väl bli bättre av det hela om någon dag .. ska gå dit regelbundet har jag bestämt, vet att jag behöver det .. =)


Hoppas ni alla har det bra efter jul och nyårsfirandet, nu är det bara trettonhelgen kvar sen är det riktig vardag igen .. =)

Kram Patricia

4 kommentarer:

Gunillasljusglimtar sa...

Hej Patricia! MEN vilket eländes elände...Börja ej bra det nya året,då kan det inte än att bli bra resten.Sjuttan sånt med bilar kan man ju inget om längre tyvärr..tur det löste sig o kul det blev go glass..Gubben vill ej ta ut julen här i stuga förrän nästa helg men hemma åker den nu i helgen,tror jag,hihihi kram på dej gumman ♥

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken nyårsnatt, och nog är det ofta så att allt krångel kommer samtidigt. Men nu har ni haft er krångeldos för hela året redan. Här ska julen ut på fredag eller lördag, fast det är inte så mycket mer än granen kvar.
Ha en härlig långhelg
Kramar
AnnaMaria

Photo by Maria sa...

huuga vilken nyårsnatt.. Men skönt att ni slapp utgiften med omkodning..

Jag skulle med behöva en omgång med rejäl massage, men jag hatar ju allt som har med massage att göra så därför blir det ju aldrig av.. Däremot så gör jag gärna taktil massage på andra =)

Ha nu en fin trettondagsafton..

Kram Mia

Vardag och flärd sa...

Kära du, så mycket krångel med bil o frys och allt. Ja, nu får det väl räcka! Njut nu i ditt vackra rum med ljus och vacker azalea (den får absolut inte torka ut!!!)!
Kram Eva