fredag 29 maj 2009

Ledig fredag...


Ja idag har både gubben och jag ledig dag...jätteskönt med långhelg. Så vi passade på att åka och hämta hem vår kära gamla HUSVAGN som stått vinterförvarad i en lada utanför Julita.

Det tog sin tid innan vi kom hem för det var punktering på ett hjul som vi fick lova att byta men log-ägaren var så gullig så han hade dragit fram husvagnen, tagit bort det trasiga hjulet, tagit fram verktyg och allt, så gubben bara hade att sätta på det nya hjul vi hade med oss... =)
Sen blev det en lång pratstund med gubben och hans fru, de är så jättegulliga och trevliga så man har svårt att slita sig därifrån men jag ville hem och börja fejja i vagnen... =)

Så, här står den nu äntligen hemma på vår garage infart igen, vår gamla pärla. Den är gammal vår vagn men den är mysig och värbehållen och duger så bra åt oss det lilla vi är ute och campar... =)


De här söta TAVLORNA satt på väggen ovanför stora soffan i vagnen när vi köpte den för 2 år sen och de får sitta kvar, jag tycker väldigt mycket om dem...


PORSLINSBLOMMAN kräver inte så mycket vatten, så den passar bra i vagnen, bara att ställa fram när man är på plats... en gammal ZINKLYKTA får göra den sällskap på bordet...


Framåt kvällningen så kom äldsta sonen med sambo och vovve och hälsade på, de ville fira Mors dag redan idag eftersom vi inte är hemma i helgen. ROZZI blev jätteglad för hon fick busa med lilla CLABBE....fullt ös medvetslös... =)


Ta mig om du kan....


Det växer så det knakar i trädgården efter de senaste dagarnas regn blandat med dagens strålande solsken och idag har en VALLMO slagit ut...


Och AKLEJAN står där stolt och vacker


Och snart slår GLADIOLUSARNA ut...för visst heter de väl så?... =)

En söt, ensam liten PENSÉ i rabatten...


Och mot husväggen blommar LILJORNA för fullt...


Och SPIREAN är överfull med söta vita små blomklasar...


Man tänker inte på att de små blommorna i SPIREAN är så söta på nära håll...


Och den här söta LJUSBRICKAN fick jag av sonen Zebba o "sonhustrun" Ann-sofie i Morsdagspresent!...passar så bra ute i Paviljongen som har blått tema... Tack goa ni!!!
Det blev grillat till kvällen och en massa tända ljus i paviljongen med Zebba & Ann-sofie.
På eftermiddagen for vi inom BLOMSTER AFFÄREN och köpte lite mer växter, jag hade en urna kvar att plantera i....


Och så här blev resultatet....och den får stå på trappavsatsen ner till trädgården från vår entré... Vita pelargoner i bakgrunden, en rosa-lila Spansk marguerit, blå hänglobelia och den vita vet jag inte vad den heter...=)


När Zebba & Ann-sofie åkt hem så slängde gubben och jag oss i soffan, han tittar på film och jag har fixat med bilderna så jag fick in dem i bloggen och jösses vad klockan springer iväg...redan 23:28 och snart dags att sova så man är pigg i morron, för då bär det iväg till bror och hans sommarstuga för grillfest med båda mina bröder och deras underbara fruar.
Ha en fortsatt underbar helg alla goa vänner!


3 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Vad mysigt med husvagn.Va fint du har i den .Fina planteringar.Vit snöstjärna tror jag den vita blomman heter.Är inte helt säker.Hoppas att du får en mysig helg,kramiz ~~~~~RITA~~~~~.

Nattmia sa...

Husvagn skulle jag med vilja ha och vem vet, kanske en dag :-)

Ha nu så mysigt på er lilla tripp..

Kram
Mia

Ebbas änglar sa...

Hoppas ni har det mysigt i er vagn, det har ju verkligen varit bästa tänkbara väder!!! Sen hoppas jag att ängeln har anlänt & att du blev nöjd!!?? =)
Stor kram Malin ^^,