torsdag 11 juni 2009

En dag i lugnets tecken...


Idag blev jag hemma från jobbet, värken har tärt så många dagar nu att det helt enkelt behövs några dagars vila...och gärna lite bättre väder så man blir som folk igen.

På eftermiddagen fick jag för mig att testa min idé för ljuskopparna och glaskulorna jag köpte i går, men det fick bli inomhus eftersom vädergudarna envisas med grått och regnigt väder. Så jag ställde kannan och handfatet tillfälligt på mitt inropade lilla klaffbord, ute i trapphuset och så fyllde jag handfatet med vatten, ljuskoppar, glaskulor och några blommor från trädgården.

Och det blev ju riktigt fint... Jag kan dock inte förlika mig med den hemska blomrankan som är på fatet och kannan...visst kan jag väl måla över den med vit färg som fäster på porslin???


Jag tycker om den här "installationen"...den känns rogivande och vacker...men ska som sagt stå utomhus när vädret tillåter... =)


När jag låg där i soffan och vilade så retade jag mig på att det inte var balans på öppna spisens hylla...och så kom jag på vad som saknades...karaffen jag ropade in på auktionen i måndags hade inte fått någon egen plats och den fick genast hyllan att få en bättre balans...och den harmonierar med kristallerna i hjärtana jag köpte i går, så det känns rätt, kristall och vitt tycker jag är vackert tillsammans...


Senare på eftermiddagen kom goa svägerskan Annika på en fika...jättetrevligt med lite sällskap även när man inte mår bra. Och på kvällen kom äldsta sonen med sambo på ett litet besök... =)

Så, har ännu en dag gått...i lugnets och vilans tecken för min del.

Hoppas ni alla haft en bra dag!


6 kommentarer:

Uttan sa...

Å så mysigt Du gjort det blev så fint med ljusfatet,ja jag har läst att man kan måla porslinet men hur vet jag ej.
Ja nu blev det fint med karaffen på spisen....
Skön dag Du har haft iallafall det är bra!
Kramar!

hemma hos lilla mej sa...

Vad somrigt och gulligt det är med flytkoppar och blommor med ljus.Vad fint det blev på spisen ja karaffen gjorde sig.Ja visst är det kul med besök när man inte är bra.Man känner sig omtyckt för den man är tycker ialla fall jag.Ha en mysig kväll krya på dej vännen kramiz ~~~~RITA~~~~~.

Nattmia sa...

Borde väl gå att måla över det med porslinsfärg, fast det kanske skall bränna..
Fint blev det i vilket fall :-)

Hoppas värken är bättre i morron..

Kram
Mia

Lena sa...

Jag tycker den var så fin m blomrankan på:) hoppas din värk blir bättre, men är väl värme som din kropp behöver, skitväder...Kristall och vitt är jättefint, den fyllde sin plats på spishyllan. Ha det så gott kram Lena

Guldkant På Livet sa...

Vad vackert med fatet med vatten och kannan. Vatten o ljus är det ngt magiskt med...

Krya på dig o trevlig helg! Mari.

Anonym sa...

Verkligen mysigt med vatten och ljus, jag har en liten glasbehåller med vatten och ljus i hallen, dt är välkomnande.

Tyvärr måsta man tända ljus redan på eftermiddagen i detta blöööta väder. Men mysigt är det.


Hoppas värken ger med sig och att du får en skön helg

Kram Lena