söndag 17 april 2011


I går blev det ju jättefint väder framåt f.m. och vi bestämde oss för att ta en tur med hojen. Och när jag satt och skrev om det på FB så skojade Nina om att dit kunde vi inte åka om vi ville ha solsken för där var det mulet, men då kollade jag SMHI:s väderprognos och där stod att solen skulle visst skina i Malmköping lite senare och från att ha skojat om att vi skulle åka förbi hos dem, så bestämde Nicke och jag oss för att faktiskt göra det .. =)

Vi har knappt 6 mil till Malmköping och tyckte det var en lagom dagstur. Ninas dotter Sandra tycker om att klippa i klädkataloger, och eftersom jag får kartongvis med kataloger från Capri så gjorde jag ett paket med kataloger och stoppade i ryggsäcken innan vi åkte iväg.

Sandra har diagnosen Autism med allt vad det innebär, och jag har ju känt Nina via Blogger och Facebook under några år och har lärt mig mycket om Autism tack vare hennes intressanta blogg. Och jag vet att Sandra har jobbigt med att träffa människor och att man inte bara kan komma hem till dem hur som helst. Därför var det inga problem när Nina ursäktade att hon inte kunde bjuda på kaffe.

Vi anpassade besöket genom att Nina gick ut med Sandra innan vi kom och så stannade vi på gården och pratade lite. Till en början var Sandra fundersam varför vi kom och varför vi hade paket med oss till henne. Sen undrade hon varför vi hade så konstiga kläder på oss och jag förklarade att vå åkte motorcykel, så då ville hon se den. Så vi gick till framsidan och tittade på vår motorcykel och hon hade massor av frågor och det var så kul att stå där och prata med henne och höra hennes funderingar.

Sandra tyckte det var lite läskigt med motorcykeln men var samtidigt nyfiken, så vi stod där en bra stund och pratade om vad olika saker heter på motorcykeln, varför man har hjälm och konstiga kläder o.s.v.

Efter en stund tyckte Sandra att det räckte, och så var hon så nyfiken på paketet hon fick. Jag hade ju slagit in katalogerna i ett paket med fint snöre och det var lite kul för just snöret tyckte Sandra var jättefint.. =)
Så när vi började tala om att åka vidare på vår tur så ville Sandra gå in när jag sa att det kunde låta lite högt när vi startar motorcykeln och att hon kanske ville hålla för öronen, men då valde hon istället att gå in till pappa... =)

Så Nicke och jag tackade för oss och byltade på oss igen för att åka vidare .. =)

Nina for runt med kameran och dokumenterade vårt besök, tack Nina för bilderna. Det var lite kul att se hur vi ser ut när vi sitter på hojen, det ser man ju liksom inte själv .. och nog ser vi roliga ut allt .. ha ha. Nicke är ju lång och smal som en sticka och jag är kort och knubbig så vi ser ut som en tandpetare och köttbulle tillsammans ... ha ha ha.
Men Nina lovade att det var hennes kamera det var fel på och inte min köttbulleformade kropp, så hon har lovat köpa ny kamera nu .. ha ha.

När vi skulle åka från Malmköping hade vi fått för oss att åka en annan väg hem, åka småvägar hem genom skogen tänkte vi. Jag är inte så förtjust att bara blåsa rakt på utan det ska gärna vara kurvigt när man åker hoj, det är mycket roligare .. =)

Sagt och gjort, vi svängde av där vi tittat ut på kartan att vi kunde åka av, men sen visst vi inte mer än så .. och vi åkte och åkte och hade ingen aning om vart vi var. Vid ett par tillfällen kände vi att vi nog var åt fel håll och åkte åt ett annat, som till slut med kändes fel. Efter många om och men så hade vi plötsligt hamnat i Flen, som var helt åt fel håll än hemmåt .. ha ha. Så då fick det bli stora vägarna hem igen så vi hittade .. och det blev flera mils omväg .. ha ha .. men vad gjorde det, vi hade bensin och vi hade tid.

Vi tittade på kartan när vi kom hem och blev riktigt fulla i skratt för på ett ställe där vi hade svängt, där hade vi sen snirklat runt på småvägarna i säkert 1½ mil och kom sen ut på nästan samma ställe igen ...*asg*
Så kan det gå när man inte har karta o kompass eller GPS med sig .. hi hi.

Min kropp mår inte så bra av att åka för mycket motorcykel så i går kväll hade jag rejäl värk och det blev lugnt i soffan hela kvällen. Men idag känns det bättre igen och det blir nog en liten tur idag med, men idag ska vi bara åka på känd mark så vi inte åker vilse .. ; )

Men fy, nu skäms jag .. glömde lägga in bilden på den fina presenten jag fick av Nina när vi kom dit, så nu lägger jag in den i efterskott .. =)
Den här söta ljushållaren fick jag för att de inte kunde bjuda på fika, för att vi var snälla och kom förbi med kataloger och för att jag hade namnsdag i går ... hon är för gullig Nina!!
Tusen tack vännen!

Må så gott!
Kram Patricia

12 kommentarer:

Lena sa...

Vilken härlig åktur ni fick i vårsolen:) jag jobbar själv med barn och ungdomar med autism, så jag förstår att det är lite komplicerat med besök, ni löste det ju bra ändå:) kram kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Finns ju sämre ställen och hamna på, Flen var ju bra. Fast det blev en lång tur. Roligt att du fick så bra kontakt med tjejen, det är inte det lättaste. Hon kommer säkert ihåg dig nu.
Ha en skön söndag
Kramar
AnnaMaria

hemma hos lilla mej sa...

Vilken härlig åktur det blev i det underbara vädret.Vad skoj att det gick så bra med tjejen härligt.Hon kommer säkert i håg dej nu.Önskar dej en skön söndag vännen.Kram Rita ♥

Nina sa...

Ååh, vad roligt att läsa om hur du uppfattade Sandra :) <3 Hon kommer säkert att prata om det där många gånger framöver. Tack igen!

Hade jag tänkt lite längre än "hur ska Sandra fixa det här" så hade jag ju kunnat hämta ut Göran från trav-tv:n en stund, för han visste ju precis vilken väg ni skulle åkt... Jaja, ni fick ju snirkla runt lite iaf, kan man säga...

Håller med om att det ska vara småvägar på hoj-turer. Synd på din värk bara.. Och jag gissar att det inte blir bättre av att du blev kall med...

Nu hoppas vi att det inte dröjer lika länge till nästa träff!
Om du undrar hur det kom sig att jag hade hunnit fixa den där ljushållaren så hade jag köpt den till dig förut men tänkt skicka den, eller sätta den i en blomma om jag äntligen skulle komma mig för att åka till er... Men nu passade den ju bra igår :)

Kram Nina!

Hem Ljufva Hem sa...

Vilken härlig åktur om än lite omvägar men vad gör väl det?
Köttbulle och tandpetare går väl bra ihop hehe.
Snäll du var som tog med ett paket till Sandra.
Fin gåva du fick av Nina.
På din fråga om att utvidga mitten på bloggen så kan du ju alltid testa Minima Stretchmallen.Den jag hade förut men då kan du inte ha en bakgrund till den eftersom den sträcker sig över hela bloggen.
Gå in på design-redigera HTML-scrolla neråt till välj layoutmall-klicka i Minma Stretch-spara mall.
Klart.
Fråga gärna om du får problem med ngt.
Kram Kicki.

Gunillasljusglimtar sa...

Hej gumman! vilken underbar berättelse om en härlig tur för er...Köttbulle nu tog du iiii...
träffar många med autism i mitt jobb o vet vad du pratar om,vad roligt det måste varit att hon kom fram till er o var nyfiken..Kram på dej ♥

♥ Villa Tretton ♥ sa...

Vilken härlig berättelse..låter som ni hade en fin åktur:)

Tack snälla för fina ord:)

Ha en skön kväll
Kraam Susanne

Uttan sa...

Härlig tur Ni gjort i Vår Solen!!
Ja helgen har varit fantastisk med värme också.
Så roligt att det gick så bra med Sandra.

Fördelen med att åka fel är ju att man får uppleva lite annat.
Fina bilder på Dej och Nicke.

Så börjar vi närma Oss påsk och tänk så har halva April gått också....

Sköt om Dej!

Kram!

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det ser så härligt ut med mc:n. Vi åkte litegrann när vi var unga, min gubbe och jag, och man kan faktiskt känna lite av suget nu, när det blir fint väder :)
Kram
Marie

Snor och Glamour sa...

Kikar in och önskar dig en härlig tisdag!
Kram Ann-Louise

Gunillasljusglimtar sa...

Hoppas du har det riktigt gott! kramis Gunilla

Cicci sa...

Trevligt ni verkar ha haft det!! :)
Själv minns jag det som igår....när x:et och jag åkte iväg på små "utflykter".
På den tiden fanns inga GPS:er men hem kom vi ändå. Trots att trippen ibland blev betydligt längre än vi hade räknat med.
Det var också lite det som var tjusningen med att sticka iväg. Man åkte dit näsan pekade ungefär. Bara det var krokiga vägar så var det bra. Och det fick gärna lukta koskit!!! :D
Konstigt nog, det är inget jag saknar alls idag faktiskt. Men man blir kanske försiktigare ju äldre man blir! ;)
Var rädda om er!
Önskar dig och de dina en riktigt härlig påskhelg.

Kramar