söndag 22 maj 2011


I fredags kväll kom gubben upp med ett gammalt påslakan och frågade om han fick göra trasor av det, vilket han fick, och så försvann han ner i garaget. Efter ett bra tag gick jag ner och tittade vad han gjorde .. då hade han polerat motorcykeln .. =)

Den var så blank och fin så jag var ju tvungen att ta fram kameran .. =)


På lördagen var det Bil & MC-utställning här hemma på torget, så vi var dit en sväng och tittade och pratade och träffade en massa vänner.
Efteråt så tog vi hojen och åkte en sväng, vi klurade en bra stund innan vi kom på någonstans att åka, och vi är väl lite knäppa men vi har sett Sibylla-reklamen som går just nu, där de gör reklam för en ny hamburgare som heter Royal Bearnaise. Den tyckte vi lät väldigt god så vi kollade på nätet var det fanns en Sibylla-kiosk på lagom MC-avstånd .. och det blev Katrineholm .. 5 mil härifrån.. =)
Så, det blev en tur till Sibylla i Katrineholm där vi åt hamburge-lunch .. och hamburgaren var jättegod .. så den var helt klart värt 5 mils resa .. ha ha.

På kvällen grillade vi lite och tog det lugnt i TV-soffan.

Idag var det toppenväder med solsken och skön värme, så vi bestämde oss för att ta en tur med hojen igen, det är ju sista chansen innan Nickes operation i morron bitti.

Ut och kollade lite på Eniro-kartan och kom att tänka på att det är lagom avstånd till Ebba Brahes Lusthus i Bockhammar, vi har drygt 6 mil dit. Så vi for iväg, bitvis på underbara kringelikrok-vägar och i vacker natur längs med Långsvan.
Och vi hittade fram utan problem och började med att gå ner till lusthuset, som byggdes 1636 och är Sveriges äldsta bevarade lusthus.
Ebba Brahe ägde vid den tiden flera västmandländska gårdar, däribland Bockhammar. Bockhammar-bruks äldre historia är förknippad med Kung Gustav II Adolfs och Ebba Brahes kärlekshistoria. Legenden berättar att Gustav II Adolf och Ebba Brahe älskade varandra men trots att hon tillhörde en av landets förnämsta familjer, dög hon inte i den högfärdiga kungamodern Christinas ögon.
De älskande fick avstå från varandra och Ebba Brahe giftes bort med riksmarskalken Jacob de la Gardi. Trots kärlekstragedin blev Ebba Brahe en trogen och ärbar hustru som skänkte sin man 14 barn.

Lusthuset ligger så vackert någon meter ut i vattnet, jag förstår att Ebba Brahe trivdes i sitt lusthus .. =)
Nicke poserar vid lusthuset ... =)
Och så blev det ett kort på mig med för ovanlighetens skull, det brukar ju alltid vara jag som står bakom kameran men idag hade vi bara våra mobiler att fota med så då tog Nicke kort på mig eftersom jag tog på honom .. =)

Ovanför lusthuset fanns en gammal byggnad som idag är Café.

Och där kunde man köpa gott kaffe och jättegod blåbärskaka med vaniljsås ... och så fick vi det serverat på bricka med den söta lilla mjölk-kannan och sockerkorgen .. =)

Vid bordet bredvid satt en ensam motorcykel-åkare och fikade,  vi började talas vid och han kom ända från någononstans i Härjedalen och hade åkt bra många mil och hade blivit tipsad av en vän om cafét vid Ebba Brahes lusthus .. =)

Sent i e.m. fick vi lite besök av lilla Clara med familj och nu ska vi ta och grilla och mysa lite i kvälls solen.

Hoppas ni haft en lika skön helg som jag haft!
Kram Patricia

7 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Oj, vilken härlig helg!
Kram Eva

Hem Ljufva Hem sa...

Ett sånt underbart ställe.Gillar gamla byggnader jättemkt.Och fint låg lusthuset oxå vid vattnet.
Och ett sånt underbart café.Vilken dag Patricia!!!
Log lite när jag läste att ni åkte 5 mil för att käka hamburgare,hehe.
Ny arbetsvecka =((
När man har det så trivsamt hemma...
Kram Kicki

Gunillasljusglimtar sa...

Det har hänt massor för er,härlig berättelse om brahe..jättefina bilder också ska du veta...Kramis på dej Gunilla...Hoppas det går bra för gubben i morgon

Nattmia sa...

Internetet försvann när jag skickade min kommentar så du fick den aldrig :-(

En härlig helg verkar ni ha haft med mycket mc-åkande.. Härligt!!

Mysigt ställe ni hittade till med..

Ha nu en fin mändag..

Kram Mia

Nina sa...

Det blev en liten historielektion idag :) Vilka mysiga MC-turer ni fick nu, innan Nickes operation. Hälsa honom lycka till nu!

Kram Nina!

Lotta sa...

Blåbärskaka och vaniljsås!! Oh så gott och trevligt ni verkar ha haft det! Kram Lotta

♥ Villa Tretton ♥ sa...

Tack snälla..dat var en välbehövlig vilodag igår...)

Låter som ni har haft en mycket trevlig helg tillsammans med mycket skoj..:)

Ha en fin kväll
Kraam Susanne