måndag 16 maj 2011


Nu har jag inte varit inne på bloggen på några dagar igen .. Så, om vi då börjar med fredagen .. =)
Älsklingen tog ledigt från jobbet, och det blev en överaskning för mig som jag fick veta först när jag var på väg hem från jobbet. Han jobbade kväll förra veckan, så det var en trevlig överaskning, att slippa sitta själv under kvällen .. =)

Så på eftermiddags-kvällen åkte vi ut till Älghagen med Rozzi och tog en skön promenad. Kameran var så klart med, så det blev lite bilder .. =)

Och nu blommar allt möjligt i naturen, smörblommor, vildkaprifol och även liljekonvaljerna var på gång..

Älskar att gå här bland ekarna i den här underbara grönskan i kvälls-sol!

Och Rozzi kan strosa runt bäst hon vill där ute i de stora ek-hagarna .. life is good!

Hittade en gammal stubbe som var full av myror .. =)

Och häggen blommade så vackert i kvälls-solen ..

Kommer ju inte ihåg vad den här söta blomman heter ..


På lördagen hade vi fått för oss att åka till Kjula flygfält och titta på Dragracing tillsammans med Nickes en jobbarkompis. Vi åkte hoj och mötte upp honom i Kvicksund så vi fick oss en tur tillsammans med hojarna.

När vi kom fram hade de inte kommit igång än utan de hade en Flyguppvisning en bra stund i väntan på att banan och bilarna skulle bli klara för start. Det var tur jag hade tagit med mitt "stora" objektiv, annars hade väl planet bara varit en gul prick på himlen .. =)
Uppåt i serpentiner ..
Loopar och neråt igen i full fart ..

Det var även en liten bilutställning på plats och jag föll för den här cool-söta trucken .. =)

Vi fick även sällskap av Zebba, Ann-sofie och lilla Clara .. Clara var lite trött och låg och läste lite i väntan på starten .. =)

Hon hade dagen till ära fått sig ett par knall-rosa hörselskydd, ett måste på motortävlingar .. lika bra hon får vänja sig med en motorsports intresserad pappa och farmor .. ha ha

Jag har alltid haft ett ganska stort motorintresse och gillar det här med fart och krafter, vilken känsla när de drar på och det vibrerar i hela kroppen .. hi hi.
Banan och bilarna blev så småningom klara och jag ska inte trött ut er med att visa alla 504 bilder jag tog, så ni får nöja er med att följa en av bilarna under den viktiga däck-uppvärmningen och ett race .. =)
Det här teamet är från Västerås ..
vatten på backen och sen burna loss ..

Nu börjar däcken bli rejält varma o mjuka ..
Allt för att få bra grepp när de ska ta en repa på strippen ..
Vilken rökridå!
Det var en av de bästa rökridåerna .. hi hi.
Sen backa tillbaks och börja om från början med en riktig start, och vilka krafter, kolla in bakdäcket där gummit fullkomligt vrider sig av krafterna (klicka på bilden) och frånten som går upp i luften .. =)
Attan va kul det skulle vara att få provköra en sån bil .. =)

I går var vi och handlade och senare på eftermiddagen tog vi en hojtur igen och åkte några mil för att slutligen hamna i Slagsta och äta glass .. =)

Hoppas ni haft en skön helg och fått en bra start på nya veckan!

Kram Patricia

8 kommentarer:

Skogshulda sa...

Wohooo....dragracing är så himla kul att se live!!! Håller med dig helt och fullt i det du beskriver om känslan!:) Vore riktigt kuligt att få testa nån gång....
Blomman är en "humleblomster". Liljekónvaljerna är på G här också men några smörblommor har jag inte sett ännu. Kul bilder!!! :) Å fota plan är kul!!! Min blogg är helt kaputt så du får gärna ta bort länken till den. Jag orkar inte hålla på och bråka med den så det blir ingen mer blogg där! Ha en fortsatt bra vecka. Kramen

vita drömmar och svarta tassar sa...

Härliga bilder först fridfulla och tysta sedan lite mindre tysta thihi....en kompis körde för några år sedan...nu hoppar han in som mekare på tävlingar..skulle han se detta skulle han nog lägga till va stallet heter mm va vet jag som Bara kör en liten polo thihi...

Ha en skön dag
kram wivi

Gunillasljusglimtar sa...

Hej Vännen! Vilka härliga bilder du visar,du måste kunna mycket om foto<+ Har du nåt macroobjektiv(tror jag det heter) Fler som prata om på fotokursen...lilla Clara.
Stora amerikanska bilar är jag uppväxt med (4 bröder som hade) nu en måg o barnbarnet Anton som kör cross...mormor livrädd,hahahaha Kramis Gunilla

Nina sa...

Jag vet inte men blomman liknar ju en Backsippa... (?)

Det verkar som ni har haft en härlig helg :)
Kram Nina!

Nattmia sa...

Härligt med en överraskande man som var hemma :-)
Härlig utflykt i ek-skogen och fina bilder blev det..

Motorsporter har jag gillat en gång i tiden fast då i form av rally ute i skogarna, men det intresset har jag tappat helt.. men att åka och plåta på ett race hade jag gärna gjort..

Ha nu en fin dag..

Kram Mia

Lena sa...

Underbara bilder:)Ja själv gillar jag inte alls fart vidunder;)Liljekonvaljerna är på gång här också men nu måste det till lite värme igen..kram kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du har haft en fartfylld helg, nästan så man hör motorljudet när man ser dina bilder. Jag gillar trucken, en sån skulle jag vilja ha och åka runt i.
Ha en fin majvecka
Kramar
AnnaMaria

Hem Ljufva Hem sa...

Verkar vara goa promenader därute i älghagen och ett fint ställe att hämta krafter på.I like...
Ha en bra vecka.Jag kör en 7 dgrsvecka nu =((
Fick inget ledigt på fredag.DET SKA SPARAS...
Försöker få ledigt en dag nästa vecka istället.MEN TRÖTT!!!
Kram Kicki.