fredag 29 juli 2011


Hej på er alla bloggvänner!
Då har det gått några dagar igen .. =) Jag är ju förvisso semesterfirare men vi har varit hemma hela semester, 3 veckor har redan gått och vi har inte kommit iväg någon stans mer än på några dagsutflykter.

Men vi får skylla oss själva som sålde bilen precis lagom till semestern, så husvagnen står här ute helt oanvänd .. lite tråkigt men inget att göra åt.

I söndags åkte vi och shoppade lite och jag hittade mig en ny MP3, min gamla hade tappat batteriluckan och var bara på 1GB så jag tyckte jag kunde unna mig en ny fräsch rosa liten modern rackare som har inbyggt uppladdningsbart batteri och som är på 4GB .. så nu kan jag ladda in maaaassor med musik. Satt i måndags i flera timmar och laddade in musik men får ju plats med hur mycket mer som helst .. hi hi.

För några veckor sen beställde jag hem vin från www.wantedwines.se och den här gånen provade jag ett nytt vin. Har druckit det hemma hos moster & morbror (som är importörerna) i vintras och vet att det är gott .. helt klart värt sina 146:-/flaska .. =)

I måndags fick lilla Clara 39-40 graders feber,under tisdagen var hon jättehängig och gnällig och mådde inte alls bra, och de fick inte ner febern på henne. Så på kvällen frågade mamma A-S om jag ville vara snäll och åka med henne in till Barnakuten för de hade tyckt hon skulle åka in när hon ringde sjukvårdsupplysningen. Pappa Zebba skulle ju upp och jobba dagen efter så han behövde ju vara hemma och sova och ta hand om vovven. Så vi åkte in vid 22-tiden och kom inte hem förän vid 03.30. Inte hittade de något fel på Clara heller men misstänkte att öroninflamation var på G för jag såg att hon tog sig ofta åt öronen på vägen in och under natten medan vi väntade på att få träffa doktorn. Men läkaren såg inget så vi fick näsdroppar och skickades hem igen med en lika sjuk liten Clara .. =(

På morronen dagen efter så hade Clara fortfarande 40 graders feber trots ökad dos med Alvedon, så A-S ringde in igen som hon blivit rekommenderad och fick åter åka in och denna läkare sa att hon var röd och svullen i öronen och hade dubbelsidig öroninflamation .. stackars liten. Men nu har hon i alla fall fått pencillin och är på bättringsvägen.

I går f.m. åkte jag hem till dem och tog hand om Clara några timmar, så mamma A-S fick lite andrum. Jag vet hur jobbigt det kan vara att gå hemma ensam med sjuka barn som bara gnäller och är hängiga och man kan inte sätta ifrån sig dem i 2 minuter. Men som tur var så var Clara lite bättre, men när vi skulle ge henne lunch ville hon inte ha, hon bara spottade ut maten, men så gjorde vi välling som jag gav henne och det gick bra som tur var, hon har ätit dåligt de här dagarna så det är ju tur hon får i sig lite välling i alla fall .. farmors lill-skrutta .. =)

Den här haklappen gav jag Clara i julklapp .. tyckte den var så rolig .. hi hi. Så när mamma & pappa blir för jobbiga vet hon vart hon ska vända sig ... ; )


I går kväll åkte vi en långtur med hojen. Vi åkte en sväng tillsammans med ett gäng från SMC Västmanland, vi blev 13 ekipage som åkte gemensamt från Västerås, via Badelunda, mot Irsta, vidare gamla vägen mot Hummelsta och vidare mot Strängnäs där vi stannade och fikade vid Hjulstabrons Café .. =)
Sen tog vi vägen hem över gamla Eskilstunavägen .. totalt blev det 20 mil .. =)

Idag har vi åter varit på tur, men tog bilen på f.m. till Sköllersta .. där vi besökte Fabriksförsäljningen vid Lithells-fabriken .. =)
Där kan man handla allt möjligt i köttväg, men framför allt kan man köpa billig korv av 2:a sortering. Det är små fel på korvarna, oftast är det bara att de har fel längd eller att änden har gått av eller så, men vad gör det, de smakar ju likadant för det.. =)

Vi köpte en påse Ölkorv, en stor Rostbiff på nästan 3 kg, pålägg och Grill- & Varmkorv ... 400:- för alltihop .. =)

I kväll plockar vi i källaren och förbereder för morrondagens Gatu-Loppis här hemma. För en månad sen hade vi ju Loppis längs med gatan vi bor och det blev en stor succe med många besökare och jättebra försäljning (för min del i alla fall), så nu kör vi en repris och hoppas på lika bra uppslutning i morron ... =)
Klockan 10-15 är det Loppis längs med Odengatan i Kungsör om någon vill kika förbi .. =)

Oj oj va långt det här blev .. hoppas jag inte tråkat ut er .. hi hi
Må så gott!!
Kram Patricia


8 kommentarer:

Nina sa...

Men lilla Clara-gumman då :( Det var ju bra att hon kom till en vettig läkare tillslut. Hoppas hon snart är piggelin <3

Lycka till med loppisen!
Kram Nina!

Lena sa...

Måste börja med att säga vilken härlig haklapp:) Ja en härlig Clara med förstås men det vet du ju:) Stackars lillan med öroninfl fy, jag var själv ett öron barn till 10 års ålder vet hur hemskt ont det gör:( Tur att ni båda tycker om att åka med hojen så ni kommit ut lite iaf, men förstår att du vill ut med husvagnen, det är ju så mysigt...Hoppas ni hittar ngn passande bil snart..Lycka till med loppisen själv är jag kvar i Rättvik :) Massa kram till dig...

Gunillasljusglimtar sa...

Lilla tjejen då,va hemskt att bli så dålig! Har själv haft ett öronbarn inga roliga tider precis...Ha det bra me loppis gumman...Kramis Gunilla

Lilla Rummet sa...

Hej!
Hittade hit via Gunilla som skrev om dina goda tekakor. Blev nyfiken och gjorde dem och de var supergoda. Har bakat olika recept men det här var det bästa receptet hitills.
Snygg färg på MP3 har letat efter en riktig rosa färg men ej hittat.
Åkte ni Mälaren runt på hojen? De gjorde vi för några år sedan medans vi hade kvar hojen. Man saknar den ibland.
Hoppas lilltjejen blir bättre snart. Fräsig haklapp ni hittat.
Önskar dig en fortsatt fin semester.
Kram Britt

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Stackars Clara, tur att hon fått medicin. Snällt av dig och passa henne, och haklappen är både rolig och fin. Nu har nog du fullt upp med loppis, hoppas du säljer rubbet.
Kramar
AnnaMaria

KIKKI sa...

Oh, wow vad du har hunnit med mycket. Bra gjort!

Mina Gouldsamadiner sa...

Hahaha...skrattar gott åt Claras haklapp.Den var ju en fullträff.
Kul med gatuloppisen,en riktigt rolig idé.
Är inne på min första semestervecka,vänder på dygnet,har lagt mig 03.30 hela veckan.
Har inte gjort ngt särskilt än,bara är och njuter.
Har dock börjat med lite smyckestillverkning för mitt eget nöjes skull.Kommer antagligen att lägga ut lite på en smyckesblogg inom kort...
Kramiz och ha det gott.
//Kicki

Gunillasljusglimtar sa...

Hej Patricia! hoppas att ni har det gott där ni är...Jag njuter i stugan,fast i skuggan,hihihi...Kramis Gunilla