onsdag 20 maj 2009

Planteringar och mer Loppisfynd


Idag har jag varit ledig från jobbet, jätteskönt, och tur var väl det för jag kunde fasen inte somna i går kväll. Jag låg och snurrade till 5 i morse, somnade och blev väckt av Rozzi 2 ggr att hon ville ut och klockn 9 gav jag upp, så det blev inte många timmar sömn i natt och på f.m. var jag som en zoombie...men men.

Efter att försökt vakna till lite så tog jag bilen och åkte till Blomsterhandeln och köpte lite växter för att plantera i mina urnor och liknande. Nu är det dags och nu vill jag få "sommar-fint".

Kom hem med dessa växter och en säck jord, fram med spade och handskar och så satte jag igång...


Efter en stund hade jag fått ner blommor i de här tre urnorna (som står på uteplatsen, vid Paviljongen) och då var ju alla växter utom två slut, så det var ju bara att ta bilen och åka en vända till, för jag var ju inte färdigplanterad... =)


Satte en zinklykta i den stora urnan, tycker den är så söt, fick den av svärmor förra sommaren. I stora urnan blev det vita Pelagoner och rosa Tvillingblomma (tror jag de heter)...


Söta små Bellisar fick sitta i mellan-urnan...


Och små söta Petunior i lill-urnan...


På Blomsteraffären hittade jag även detta lilla Vindspel som var så gulligt och fick följa med hem, och så satt jag det i ena gaveln på Paviljonen, där kan det få hänga och pingla...


Den här lyktan (och en till) har jag ju sen tidigare men tycker de är så söta...


Efter besök nummer två hos Blomsterhandlaren så blev det även planterat i urnan utanför Butiksdörren...det måste ju vara fint och välkomnande för kunderna med... =)
Vita Pelagoner och rosa Spansk Margerit fick det bli...


Och så blev det så klart en potta vid vår ytterdörr med, två Pelagoner, en Dahlia och en stor Hänglobelia


När jag åkt hem från Blomsterhandeln för andra gången så svängde jag in på Loppisen. Jag hade nämligen kikan på några saker som jag ville ha när jag var där i går men tvekade, men i natt bestämde jag mig för att åka och köpa dem om de var kvar...och det var de. Betalade 50:- för fatet på fot och 10:-/styck för ljusstakarna... =)


På Loppisen köpte jag även 2 vägg-urnor för 20:-/styck, och dem planterade jag stora Hänglobelia i och satte dem på varsin gavel på Paviljongen, det blev verkligen jättefint, känner mig supernöjd!!


Och så här mysigt har det blivit i vår nya Paviljong, med lite växter och lyktor. Mer lär det säkert bli för jag känner mig inte helt klar... =) Provade även att sätta upp sidorna på Paviljongen för det är ju ändå så tråkigt väder och så skyddar det ju lite extra när det regnar och blåser.


Nu är jag helt mör i kroppen, värk som f-n för att jag hållt på för mycket idag, men men, det får bli soffan resten av kvällen.
I morron är det jobba mellan klockan 9-13 men sen är jag ledig resten av veckan/helgen och det känns skönt. Vi får se vad vi hittar på, vi ska i alla fall hämta husvagnen en av dagarna...längtar efter den.. =)
Hoppas ni alla haft en skön onsdag!

9 kommentarer:

Lantligt i stan sa...

Åh så fint du gjort med alla blommor! Dom var verkligen vackra! Och vilka loppisfynd! Fatet och ljusstakarna var precis i min smak!
Ha en trevlig kväll!
Kram Anki

Photo by Maria sa...

Så fint det blev.. Blommor gör mycket..

Ha nu en bra kväll..

Kram
Mia

Malin - Ebbas änglar sa...

Vad fint ni har det nu med paviljongen & blommorna, jättemysigt! Det är så fint att ställa planteringar i små "grupper", särskillt med olika storlek på krukorna. Hoppas du hittade till mina auktioner.
Vill du så får du beställa en "tröttis", bara du hör av dig!
Ha det bra, vi hörs snart!!
Kram Malin ^^,

Uttan sa...

Men oj oj så fint du har gjort i alla "buttar" jätte fina blommor.
Och ditt loppis fynd är ju verkligen fynd.
Jag har planterat lite hos dottern idag det är så roligt att göra fint.
Nej nu är jag så trött mina ögon går i kors idag har det varit en intensiv dag och det är jag inte van vid.
Ha en skön helg och hoppas nu att vi får fint väder så ni kan sitta ute och njuta av er nya paviljong och dina fina planteringar.
Kramar!

Uttan sa...

Precis så som du skriver är det,,,och även om jag är så trött så jag nu skulle kunna somna nu när jag sitter här så bävar jag för natten den blir inte kul och har man ont så blir nattenlång också väldigt lång tur man har korsord;)
Natt inatt min vän nu ska jag gå till sängs och göra ett försök iallafall.
Kram!

Anne sa...

Så himla fint du fick till det med alla dina blommor.
Ang. mina arbetstider, om man lägger till att jag jobbar på en förskola med barn 1-5 så är det kanske lite tidigt att börja o5.45. Men det kommer en hel bunt småfolk så tidigt...

Ska nog tat tag i mina blommer i morgon..;)

Kram Anne

färg o form sa...

Tjohej! Sååå fint du pysslar till, ska snart plantera jag med, är rädd att de fryser under natten men får väl hoppas på att sommaren har kommit på riktigt.
Kram Hannah

hemma hos lilla mej sa...

Vilka fina blommor du har köpt.Kanonfint.Du är så himla duktig.Ja du har verkligen gjort fint.Det kanske blir ett glas vin här ute och njuta lite.Ha en mysig dag kramiz ~~~~RITA~~~~.

My Lovely Things sa...

Hej!!
Vilka fina planeringardu har gjort!!

Det är så mysigt att göra fint ute!!

Din paveljong ser trivsam ut..
Ha det så bra..
kram anna