fredag 26 juni 2009

Äntligen fredag!


Ja då var det helg igen...och solen skiner och det är varmt och gott ute, väääldigt varmt må jag säga... Man orkar inte vara i solen länge inte...tur man har lite skugga på tomten... =)

Nåväl, i går kväll var jag ner med mamma till auktionskammaren en stund och ropade in en massa saker. Har inte hunnit/orkat plocka upp mina fynd, men den här tavlan "Amerika-brevet" ropade jag in för några tior...


Och en gigantiskt stor "äkta matta" för 80:-, om den är fin ska jag ha den på golvet i butiken för där är så kallt på vintern. Sen blev det ännu en tavla, en lampett, en fin kanna, ett pelarbord, paradhylla och lite till...


I morse var det trögt igen att vakna, förbannade värk, men jag har sovit ganska bra i natt, så det är jag glad för.. =)

På f.m. pysslade mannen lite i trädgården, så jag gick med ut och kollade runt lite...och vad ser jag...jo Pionerna har äntligen börjat slå ut!!!


Men något jag inte förstår, det är att i en och samma Pion-buske så ser de så olika ut, vissa är "enkla" och andra "dubbla"...någon som vet varför???


Sååååå jäkla vackra!!!


Bredvid Pionerna växer de här gula blommorna som jag inte minns vad de heter...framför det vackra gamla staketet. Jag tror nog staketet är lika gammalt som vårat hus, som är byggt 1927...det är gammalt och väderbitet, finns ingen färg kvar på det men fortfarande helt förutom på ett ställe där en pinne gått av... men jag tycker det är så vackert!


Och nu har Karpaterklockan börjat blomma...tycker de är så söta!


Och vår stora Doftschersmin har börjat slå ut i blom...så vackra blommor...





Busken är säkert 4 meter hög...


Lite förmiddags-mellis bjöd jag gubben på som var flitig...prosciuto-lindad-honungsmelon..och mineralvatten...sååå läskande och gott en varm förmiddag som denna.


Framåt lunch kom sonen Zebba förbi och lämnade deras hund Clabbe medan han skulle besikta sin bil och handla (matte jobbade) ... och det passade ju bra, så fick Rozzi busa lite...för busa blir det när Clabbe är här...här försöker han få fart på Rozzi...retas är han bra på... =)


Kom igen nu då...


Men då biter jag dig i örat om du inte busar med mig...


Liten men redigt ettrig är han Clabbe...


Nej nu jäklar får det vara nog säger Rozzi...



Efter en förmiddag i trädgården, och älsklingen åkt till jobbet, så var det dax för lite lunch men i den här värmen orkar man ju inte äta...så jag bjöd vovvarna på varsen tallrik fil och själv tog jag en tallrik med Vaniljyoghurt, jordgubbar och solroskärnor....såååå gott!


Hoppas ni alla haft en bra dag! Det ska ju vara sånt här fint väder hela helgen... Vi har inget planerat så vi får se vad som händer i morron...



10 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Härliga bilder från din härliga trädgård och era fina hundar..

Ha nu en goer varm och solig helg..

Kram
Mia

Helen sa...

Hej gumman

Lika vackra bilder som vanligt :=)
Hörde du mitt meddelande igår?

Idag har det som sagt varit VÄLDIGT varmt..inte ens jag har orkat vara i solen..hihi

Nu är Ann här och vi sitter o myser med lite tända ljus...herr Hjerpe har nattat i lillstugan :)...han har haft en tuff vecka med jobb och allt annat.

Ha en riktigt skön kväll och helg så hörs vi på luren

Kram från oss i Sörmland...snart Västmanland ...hihi // Helén

hemma hos lilla mej sa...

Vilka fina bilder du visar.....Härligt med pioner.Fick en stor bukett av svärmors granne idag .Va glad jag blev.vad gott med melon och skinka kanon gott i värmen.Jag ska på kalas i morgon till svärmor ska bli skoj.Köpte ju ett tårtfat som jag ska dekorera med oasis och rosor och sätta i 2 st änglar och sedan slå in i cellufan.Tror det blir kanonfint-Ha en skön kväll vännen kramiz ~~~~RITA~~~~.

Uttan sa...

Hej!
Så fina bilder...jag njuter och är lite avundsjuk på dej som har Pioner.
Tavlan med Amerikabrevet var fin.
Du gör fynd nästan varje dag.
Här blir det inga fynd jag har feber :(
Sköt om dej!
Kram!

Fröken Nattuggla sa...

Åååh va gott det såg ut...vaniljyoughurt...jordgubbar och solroskärnor...fy va du läskas mitt i natten...här ska drickas kamomillte och leverpastejmackor...i brist på annat...det börjar bli tomt här...ha en bra och go helg så gott de går...kramiz från Kicki...

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Söta busvovvar!! Härligt att leka av sig en stund!!!

Så fint du visar..o läskande med meloner o jordebär!!!;)))Yuuuumii

Ska ut o paddla kanot här om ett par timmar...spännnande;))

*SOLA * BADA * NJUUUT!!*
Trevlig sommarhelg!!
~~♥Önskar Millan♥~~

Lena sa...

Vackra bilder som vanligt, härligt med lite hund bus..;) vi drar till Rättvik nu över helgen, hoppas din helg blir bra. stor kram:lena

färg o form sa...

Tjohooo! Tack för din kommentar hos mig, ja,a det gäller att ligga i och visa vad man går för, tjohooo!!! Sååå många vackra sommarbilder från er och er trädgård, underbart.
Må gott Hannah

Chubby Chieque sa...

Whoooaaahhh... vad mysigt! Auktion skulle jag vilja komma. Hmmm... skönt väder IAF idag. Nu är det 26 grader och det ska bli 30 imorgon!

Hoppas du har en skon helg, vännen.

Kramar som alltid!

Lantligt i stan sa...

Vackra bilder från din trädgård och vovvarna! Underbart är det med pioner! Dom har precis börjat blomma här också.
Kram Anki