lördag 13 juni 2009

Lördag med hemma-fixa...


Idag skulle vi fått främmande av våra vänner Helen & Olle, men på f.m. ringer Olle och berättar att han pajjat ryggen så de inte kan komma...jättetråkigt, när det var så länge sen vi träffades, men men, vi får göra ett nytt försök längre fram.

Jaha, då stod vi där och hade en helg utan planer...vad gör man då???
Jo först satte jag gubben i arbete och bad honom skruva upp tavelhyllan vi köpte förra helgen. Den skulle upp i köket och fyllas med kokböcker. Jag kan inte bestämma mig om jag tycker det blev bra eller inte, men lite kul blev det i alla fall och den får sitta så jag får känna efter om den ska vara kvar eller ej...



Lite Thai-mat...Buffé & fest...Leila...och Nigella får pryda hyllan till att börja med...


När vi satt upp hyllan åkte vi till Västerås och köpte nytt golv till trapphuset, det har ju inte blivit gjort än... Men innan älsklingen fick börja leka Golvläggare, så fick han hjälpa mig göra pajdeg till Köttfärspajen vi skulle ha bjudit våra gäster på och nu fick avnjuta själva... mina händer är inte som de ska just nu så då får han göra sånt jag inte klarar av... =)


Och resultatet blev min barndomsvän Anettes goda Köttfärspaj...och en krispig och fräsch sallad till så klart...


Medan jag gjorde pajen började älsklingen lägga matta i entrén i trapphuset...oj va bökigt det var för honom att bångla runt med den stora biten innan han skurit bort överflödet... =)

Men rackarns så fint det blev när det blev klart...hoppas vi får hem golvlister och foder i veckan som kommer så det blir klart här någon gång... =)
Innan låg här en gammal matta med kork-mönster, sån där ful 70-tal ni vet...blääää... =)


Och Rozzi ligger på trapp-avsatsen och kollar på husse så han gör rätt...bästa arbetsledaren... =)


När vi var till stan hoppade vi in en sväng på Plantagen, och jag köpte mig ännu en "Plättar i luften" och satte den på matrumsbordet...de är så söta, gillar dem skarpt!


Och nu till kvällen bjöd jag älsklingen på jordgubbar och smarrig Vaniljglass...Gott-i-gott-gott!!!


Ja det var den här lördagen... Nu ska jag se om det är något att se på "dumburken"...annars blir det väl lite blogg-läsande en stund.
Hoppas ni alla haft en bra dag!


7 kommentarer:

Uttan sa...

Visst var det tråkigt att inte främmandet dök upp!
Men det var väldigt vad mycket ni gjort i dag inte illa!
Och det vill gärna bli bra;)
Mannen jobbar helg så vi har mest slappat på kvällskvisten.
Sköt om dej!
Kram!

Amy sa...

Rozzi är en av de sötaste hundarna jag sett!
Var bara tvungen att skriva det. =)

hemma hos lilla mej sa...

Vad tråkig att inte ens vänner kommer.Men Ryggvärk är ju inte att leka med.Men vad fint med nytt golv.Hyllan var oxå fin.Jag gillar oxå plättar i luften dom är så gulliga.Vad god pajen ser ut.Mums..... Jordgubbar och glass oxå gott.Ha en mysig kväll vännrn kramiz ~~~~RITA~~~~~.

Chubby Chieque sa...

Hoppas Ni hade en trevlig kväll ändå utan dem, eller hur?

Gud! vad pysslar Ni där hemma. Det blir verkligen fint golv nu. Och så, Rozzi är väl mån att få sitta och titta på pappido §:-))

Tack att du kom tillbax. Söndagar är en skugg meme i min blogg och det är verkligen kul att jaga dem speciell som idag. he he...

Hoppas du kommer igen.

P.S.
Jag förstår verkligen dig hur du mår när man har en sjukdom. Själv har jag precis opererat min livmodern pga cancer risk. Hade opererat 4 ggr i moderhalstappen och läkarna insåg att den inte finns tappen kvar för den femte gg ops. Ingen förstår att jag har ork att springa på sjukhuset operation efter operation. Men, så klart! Jag vill bli frisk och så är det mitt liv som ligger på spel. Det är mitt första dag att jobba heltid på måndag. Det blir spännande när jag har fortfarande ont och all möjlig åkomma.

IAF, vi får hålla tummarna för oss och så njuter vi det vädret vi har.

Många kramar,
//chie

Photo by Maria sa...

Vad fint det blev på golvet, ja och hyllan med :-)
Ni pysslar och donar där hemma och det tycker jag är bra för då får jag insp :-) Måste bara komma igång med.. Ha ha.. Jag har så mycket ideér men de skall skridas till verket oxå och tid skall finnas..

Klart att Rozzi måste kolla så att allt går rätt till ;-)

Tänkte jag skulle investera i två st "plättarblommor" och en sukulent (eller hur de stavas) och sätta i tre olika höga ganska smala krukor och sätta på min öppna spis, ramen jag köpte häromdagen har jag satt där och redan nu ser det bättre ut.. Sen skall jag ta Paulas idé om ett gammalt silverfat och blockljus i olika storlekar att sätta där.. Tror det blir bra :-) Tack för tips..

Ha nu en bra och solig söndag.. (Här skiner solen sitt vackraste sken)

Kram
Mia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ni hann mycket på en dag, när det inte kom gäster. Pajen ser god ut, och jordgubbarna mums! Och ny matta i hallen, bra arbetsledare. Han låg bra där och tittade, han ser så go ut. Önskar dig nu en bra midsommarvecka.
Kramis AnnaMaria

Hemmet Är Min Borg sa...

så tråkigt med era gäster, men ni hade fullt upp ändå ser jag;)ljuvlig mat och jordgubbar ,inte fel precis
kram Jeanette