måndag 9 november 2009

Akutbesök hos veterinären...

Ja, alltid ska det vara något....
I dag när jag kom hem från jobbet så möttes jag av en överlycklig Rozzi som vanligt... Vi gick ut i trädgården för att kissa och när hon springer iväg ner för trappan före mig så blir jag rent förskräckt... Hon är helt blodig i hela rumpan och ut på svansen!!!

Min första tanke var att hennes löp satt igång med raketfart eller något, men insåg i samma sekund att det kan ju inte stämma, hon blöder ju aldrig på det sättet, man märker knappt när hon löper.

Jag säger åt henne att stanna, jag lyfter upp svansen och tittar...pälsen var helt röd av blod i hela baken men jag såg inget sår och det kom inte från analöppningen eller slidan...
Vad i hela friden kan ha hänt...nog blir man lite fundersam och orolig även om jag tillhör den lugnare typen av människa (som tur är)... =)

Jag lockar med henne in och tvättar av henne i rumpan och då ser jag att hon har som en blå-röd böld som det rinner blod ur när jag trycker lätt på den...mycket skumt.

Jag ringer upp Arboga Djurklinik som vi brukar åka till, och de hade så klart mycket att göra men självklart fick jag komma in så de fick titta på henne.


Vi behövde inte vänta så jättelänge heller innan vi fick komma in mellan 2 "patienter" och våran underbara veterinär Erik kom in och tittade på Rozzi.
Det visar sig att ett blodkärl har brustit i ena Analsäcken och Rozzi hade slickat sig så pass mycket de 2 timmarna hon var ensam i dag, så hon lyckats få hål på huden så blodet kunde rinna ut, och det var ju precis vad som behövde göras och Erik sa att hon hade fixat det själv, för det han annars hade gjort var att punktera så att blodet kunde rinna ut.

Han tvättade rent runt "såret" och skrev ut penicillin för säkerhets skull, så att hon inte skulle få någon infektion, och så fick vi jättemycket beröm för att vi har en så jättetrevlig och otroligt vacker Rottweiler.
Han tyckte att hon hade så fina tänder för sin ålder, att hon har så blank och fin päls och är så fin i kroppen...ja han fullkomligen öste beröm över henne... ha ha.

Efter lite gos med veterinären och sköterskorna så blev vi bara 450:- fattigare av besöket...inte så hutlöst som jag var rädd att det kunde bli när det var ett akutbesök... =)

Skönt att det inte var något allvarligt i alla fall, även om jag var förberedd på typ vad som helst när jag åkte in... =)

Nu får Rozzi ta det lite lugnt och äta sin pencillin ett par dagar och så hoppas vi att det snart läkt ihop fint igen... =)


Kram Patricia

10 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så skönt att det gick så lätt och bra. Ibland blir det enklare än man tänkt hos veterinären. Duktig vovve som fixade själv så blodet kom ut. Hon är jättefin, har alltid tyckt att hon har så pigga och snälla ögon.
Goa kramen till dig och Rozzi
AnnaMaria

Uttan sa...

Oj....vilken tur det inte var värre.Man blir ju så rädd...tänker alltid det värsta.
Hon är utsatt lilla gumman.
Sköt om Er och Krama Rozzi från Mej!

Kramar!

Anonym sa...

Vilken tur att det inte var allvarligare. Hoppas att allt är bra på jobbet. Kram Lena

♥♫ FRK. NATTUGGLA sa...

Tur att det inte va ngt allvarligare och visst pöser man över av stolthet när man får så mkt beröm och visst ser hon fin ut...Kramiz...

Lena sa...

Men söta gumman då, tufflan, skönt att det inte var ngt allvarligare, så fin hon är...Hoppas det får var lite lugnt med henne nu efter alla vändor..kram kram

Nattmia sa...

Jag hade ju blivit förskräckt.. Men jag är ju ganska lugn av mig med så jag hade nog tagit det som dig ändå..

Hoppas det inte blöder ngt mer..

Kram
Mia

cathrine sa...

Oj då vilken jäkla tur det inte va värre än så..Men man blir jue lite svettig när man ser det...Som Azzi förra veckan kommer hem med barnen från skogen ..sedan efter hon legat hallen och torkat så ska jag släppa in dom då är hon 3 bent..Man får ju hjärtsnörp..men det va inte värre än ett sår i trampdynan ..så det har läkt i hop riktigt fint nu..efter bandage några dygn ,va köpte en sko hos Höök så det håller sig rent fint ute..

Ha det bäst

kram
C

www.metrobloggen.se/sexlivienhammock sa...

Man blir förtvivlad när det händer djuren något, tur att det gick så bra!
Lilly

Hanna sa...

Stackars hund. Hoppas att allt är bättre nu.
Ha en bra kväll.
Kram
Hanna

Lilla kullan sa...

Stackars vovven.
Jo, nu är det Hemma på Landet som gäller. kram Stina