söndag 1 november 2009

Helgen...


Ja då har även denna helg gått till ända...

I fredags var vi hemma och tog det lugnt, älsklingen är ju hemma och är förkyld och inte helt piggelin än.

Men i lördags hade vi bestämt att vi skulle åka till våra vänner Cathrine & Aki utanför Sala. Cathrine fyller år idag (söndag) men vi firade henne på lördagen.

På vägen upp blev det plötsligt stopp i trafiken. Det hade (har läst i tidningen) på natten till lördagen skett en singel olycka strax utanför Köping mot Västerås. En Volvo S70 hade kört in i mitträcket och sen sladdat ner i diket och när polisen hade kommit dit på natten fanns ingen där och de hade haft eftersök men inte hittat någon...så personen/personerna hade väl tagit sig därifrån på eget sätt.

Men när vi kom så höll Bärgaren på att transportera bort bilen som stod i diket, så vi fick stå där i en lååång kö i ca 20 minuter... massor av bilar framför oss...

och massor av bilar bakom oss.....


Och här sitter Rozzi bak i sin bil-bur...i tryggt och säkert förvar. Hundar ska inte vara lösa i bilen...


Nåväl...vi kom så småningom fram till Cathrine & Aki. Vi tog med rottisgrabbarna Bobo & Frazze + Rozzi med oss och åkte ut i Svampskogen. Jag hade tagit med en gammal cykelkorg att plocka svamp i...har ingen svampkorg... =)
Och jag hade ju kameran med mig men glömde den i bilen när vi gick ut i skogen...så typiskt. Hade ju tänkt fota lite naturbilder och de busande hundarna...men så blev det ju då inte... =(

Efter svamp plockandet så åkte vi tillbaks hem till Cathrine & Aki och fick kaffe och jättegod tårta.... mums!

När vi kom hem blev det lite svampbilder... Det blev flera liter trattisar och några taggsvampar och ...

.. några gula kantareller...


Upp med svampen på bordet för att rensas...


Underbart goda trattisar...

Under kvällen fick jag mer o mer ont i magen, mådde illa och fick kramper i magen så jag kallsvettades. Jag fick till slut ge mig i svamprensandet och gå och lägga mig...troligen min Galla som spökar.
Jag hade ont i magen hela natten men sov till och från och har haft känningar även under dagen idag men är i alla fall mycket bättre.

På dagen var jag nere i butiken och förberedde och planerade inför modevisningen jag ska ha nästa helg, för i morron kväll kommer modellerna hit och provar ut kläderna, så nu hoppas jag att det jag planerat kommer att stämma så det inte behövs en massa ändringar... =)

Och till middag idag blev det potatis med fläskfilé och kantarellsås så klart....mums!
Nu brinner en brasa i öppna spisen, en massa ljus är tända och resten av kvällen blir slappa i soffan... =)

Hoppas ni alla haft en skön helg!
Kram Patricia

11 kommentarer:

Ebbas änglar sa...

Ja, här brinner både brasa & massor av ljus oxå. Gick nyss en sväng med "grabbarna", så mysigt att komma in o mötas av en sprakande brasa.

Hoppas du får en bra vecka! / Kram Malin ^^,

Ebbas änglar sa...

Nej men vad lustigt!!! Jag tror bestämt att vi kommenterade samtidigt hos varann nyss..... hihi!!!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag blev alldeles jätterädd när jag läste: under kvällen fick jag mer och mer ont i magen... jag trodde först att det var svampen!! Phu, såg att det inte var det efter några rader. Hoppas det gick över och du är helt bra nu. Så fina svamparna är fortfarande.
Ha det gott
Goa kramen
AnnaMaria

Uttan sa...

Ja ha välkommen i "gallklubben" ;) det låter som gallan usch akta dej för vad Du äter.Och får du ont och det inte vill släppa så gör inte som jag vänta inte för länge för nu har jag en inflammerad gallblåsa och det önskar jag ingen...
Kul att Du vill tävla hos mej!

Ha en fortsatt bra Söndag!
Kramar!

Nina sa...

Vad massa svamp ni hittade :)
Så tråkigt att du blev dålig :( Hoppas du mår bättre nu och är pigg imorrn när modellerna kommer! Lycka till med kläderna!

Kram Nina!

hemma hos lilla mej sa...

vad mysig helg du har haft.Jobbigt att ha ont och inte känna sig bra.Tur det gick över.Har tänt massa ljus både inne och ute.Ha en skön kväll kramizar~~~~RITA~~~~~.

♥♫ FRK. NATTUGGLA sa...

Dom köerna var inte roliga att sitta i.Typiskt att man glömmer kameran när man tänkt fota.Trodde inte det fanns svamp nu*förvånad*Jobbigt med gallan.Tur det gick över.Nu har jag 2 lediga dagar framför mig.Jobbat klart mitt helgpass.Ha en bra vecka.Kramiz.

cathrine sa...

Blir ju så när man äter för mycket GOTTA..såg du mattan i bloggen vart KANOn väntar på få ind en andr amed..funderar påd et du sa lägga dom på bredden jämte i vinter INTE vackert men emn får se..det blir ju varmare golv..så ÅTERIGEN massa Tack..sååååå nöjd så...Hittar du en trasmatta typ 125 lång smal med blått i så tänk på mig..fattas en sån *S*

Skulle även kunna tänka mig en typ 2m i tvättstugan Golvvärmen sönder kallt på golvet...

Men givetvis BETALAR jag dom....


Kram vinkar

CAthrine

Nattmia sa...

Skönt att de inte verkar skadat sig i olyckan men man undrar ju varför man drar därifrån.. Onykter förare kanske..

Kul att ni hittade så mycket svamp, jag har inte ens varit ute och letat..

Ha nu en bra start på veckan och hoppas att det magonda försvunnit helt..

Kram
Mia

Jeanette sa...

hejsan
ja du olyckor på vägen är inte roligt, det går så fort och jag tycker det sker så mycket sånt just nu,man hör på radion jämt nästan att det händer, och inga lösa hundar i bilen, jag ska kolla på en förvaringsbox att ha i bilen jag oxå,det är ett måste
må så gott
kramis

Lisas torp sa...

Vilken härlig dag trots bilkön, som kan vara irriterande!
Oj, så mycket svamp ni hittade, så sugen man blir på att springa ut i skogen!
Så gott med svamp i maten ...mmmmm!!
Hoppas att det löser sej med magvärken!
TACK för titten hos mej!
Kram och ha en bra vecka!
Lisa