onsdag 4 november 2009

Dator krasch...Om ni tycker jag är mer osynlig än vanligt... ja, eller jag har ju varit dålig på att blogga, och dålig på att besöka er andra under hösten... men jag har lite mycket just nu men snart lägger det sig...eller kanske inte, för nu lackar det ju mot jul... ha ha

Nåväl, i vilket fall så har min dator kraschat, så i går morse gick den inte att starta...hände absolut ingenting... *grrr*
Något som var mycket skumt var att när jag drog ur elsladden och bara körde på batteriet så fick jag igång datorn men hamnade på en sida som krävde lösenord som jag inte har...så jag kom inte vidare och när man förökte gå ur det så hamnar man i Bios och sen kom man inte längre, den tog inte emot några kommandon.
Och så fort jag satte i strömsladden igen så var allt svart...mycket skumt!

Nåväl, stora sonen kom över på kvällen och kikade, han är ganska duktig med datorer, han kom inte heller förbi Bios och så skruvade han isär hela datorn och tog ur hårddisken och vi hade sån tur så den passade i yngre sonens dator så vi kunde sätta in den där och kopiera över alla bilder och dokument till vår bärbara hårddisk...så hårddisken är tack o lov räddad.

Han tog hem datorn och ska prova att "mecka" med den och se om han kan fixa den, men det lutar åt att jag måste köpa ny dator... suck!
Och jag är ganska beroende av dator och hade naturligtvis just skickat ut ett erbjudande via mail till alla mina kunder och nu kommer jag inte åt mailen och måste beställa nytt lösenord för jag hittar inte lappen, och det tar ju några dagar...åh va irriterad jag blir.

Man har ju roligare saker man vill lägga pengarna på än en ny dator, och nu är det ju hög tid att köpa julklappar så mina pengar skulle ju gå till det, men men...

Nåväl, förutom dator-eländet så är det bra... =)
Har öppet i butiken i kväll som vanligt, återstår att se om det kommer några trevliga kunder... =)


Hoppas ni alla har det bra!
Kram Patricia

7 kommentarer:

Nina sa...

Visserligen tycker jag att en ny dator är roliga saker att lägga pengar på... men jag fattar vad du menar! Trist! Men vilken himla tur att hårddisken gick att rädda iaf! Hoppas det löser sig med mailen oxå!

Lycka till i butiken ikväll!
Kram Nina!

Uttan sa...

Men så tråkigt, det bara ska fungera.

Hoppas allt löser sig till det bästa.
Just nu dalar det ner småååå snöflingor hos oss!
Kallt är det ute också.
Så nu kommer nog vintern men vi har klarat oss länge.

Hoppas det dyker upp kunder i kväll.
Ha det så bra!
Kramar!

hemma hos lilla mej sa...

en vad tråkigt för dej.....Hoppas att det löser sig.Hos mej snöar det.Hoppas det kommer mycket kunder i kväll .Ha det gott vännen stora kramizen ~~~~RITA~~~~.

Nattmia sa...

Inget kul :-( Nu till jul går det ju så mycket pengar ändå..

Hoppas din kväll är bra och att du haft kunder som vågat sig ut i höstovädret..

Kram
Mia

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

men såååååå trist...skulle bli tokig!! hoppas det löser sig!!

kram på dig!!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är fasan, man trycker på knappen och allt är svart!! Det hände mig för ett tag sen också, med min bärbara, nu har jag en gammal efter maken. Men det fungerar. Tur att ni fixade hårddisken. Hoppas det löser sig.
Goa kramen
AnnaMaria

Lena sa...

Ja men fy vad man blivit beoende av dator och mobiltelefon....hur klarade man sig i sin ungdom????utan dessa manicker...rätt sjuk egentligen hur styrd man blir av att alltid vara uppdaterad....Ja se det snöar, ja se det snöar.....kram