söndag 29 november 2009

1:a advent...

Tänk, det är redan 1:a advent...helt otroligt, snart är det jul och jag har inte köpt en enda julklapp och ingen vet vad den vill ha...suck!

Nåväl..
Jag försöker köra lite slanka linjen sen i måndags, vet inte vart det rycket kom ifrån faktiskt men det gäller ju att passa på när lusten faller in av sig själv... =)

Ett gott mellanmål som jag gjort ett par gånger under veckan är Blåbärs smoothies...åh så gott det är. Gör det på Lättyoughurt Vanilj, med frysta blåbär och en tsk honung och ibland har jag haft i lite havrekli och pumpakärnor...jättegott och lagom mättande... =)


I går var jag bjuden hem till svägerskan Anne på Inredningsparty från Perfect Home.
Jag har hört talas om dem tidigare och varit inne på deras hemsida och kikat lite...
Det fanns ju jättemycket fina saker men jag tycker de är väldigt dyra så man har ju inte råd att handla allt man skulle vilja ha, men jag unnade mig den här söta korgen med salt- & pepparkar och Vinäger- & Oljeflaska...jättefint, jag ser fram emot leveransen strax före jul... =)


Jag köpte en annan sak till, men kan inte berätta vad, för den ska "sonhustrun" Ann-sofie få när hon fyller 20 om några veckor... =)
Jag hoppas hon kommer att tycka om den, jag tycker den var jättefin... =)

Ja idag är det ju som sagt 1:a advent och jag han inte få upp julgardiner och stakar i går, så det fick bli idag på f.m.

Så jag putsade köksfönstren och hängde upp de nya julgardinerna jag köpte för 2 år sen men inte fått upp tidigare...och så stakar så klart...och första julduken på plats och lite tända ljus...känns riktigt mysigt... =)
Och tidigare i kväll så bar det iväg till Yogan...lika underbart skönt som vanligt!.. =)
När jag kom hem gjorde vi Te och smörgås och jag åt mina goda grova "Monsterlimpor"...älskar verkligen det brödet... =)
Hoppas ni all haft en skön helg!
Kram Patricia

onsdag 25 november 2009


Onsdag, och ledig dag idag... =)

På f.m. fick jag för mig att byta gardiner i vardagsrummet. Jag har köpt mina första panelgardiner!!!
Jag har inte varit någon "fan" av panelgardiner, de är för strama för min smak... Men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig...liiiite...så jag fick för ett tag sen för mig att jag nog skulle ge panelgardinen en chans och så köpte jag dessa gardiner till vardagsrummet.

Jag tycker nog fortfarande att det ser stramt och för "stilrent" ut för min smak men de känns rätt OK och får hänga kvar ett tag... =)

Och när jag ändå höll på så fick den första stjärnan komma fram...en glas-julstjärna från Indiska som jag tycker mycket om ... hänger där i fönstret nu.

I kväll har jag haft öppet i butiken... Nu börjar den stora Höst REA:n och det är dags att sälja bort det sista av höstkläderna och göra plats för Vår kläderna som kommer i början av februari. Och den 10 december åker jag och beställer Vårkollektionen...ska bli spännande och få se den... =)

Hoppas ni alla haft en bra dag!
Kram Patricia

måndag 23 november 2009

Ny vecka...och nya friska tag...


Så var det då måndag igen... Ny vecka och nya möjligheter... =)
Och nya möjligheter att bli lite mindre i omfång har jag peppat mig till sista dagarna...

Så i går kväll registrerade jag mitt medlemskap på www.viktklubb.se och har för avsikt att gå ner ett antal kilon...för nu har jag fått nog...nu är det Beach 2010 som gäller... ha ha

Till middag provade jag ett nytt recept jag hittade på deras sida, en Ungersk inspirerad Kycklingsoppa som var fantastisk god och enkel att göra....och toppat med lite smulad fetaost....mmmmm så gott det var!


Och i kväll fick jag lust att baka matbröd, och inte vilket matbröd som helst utan mitt favoritbröd som kallas "Monsterlimpa".
Receptet fick jag för flera år sen, när jag var med på Viktklubb förra gången, och det är ett busenkelt recept, visserligen med en jäkla massa ingredienser, men så lättbakat och så jääääkla gott!!!


Så kvällen har avslutats med en stor balja Yogi te Classic och Monsterlimp-mackor .... mmmmm det är njutning för kropp och själ... =)

Nu ska jag lägga mig på min fina spikmatta en stund, innan älsklingen kommer hem från jobbet så vi får sova.

Hoppas ni alla haft en bra måndag!
Kram Patricia

söndag 22 november 2009

Tappat lusten...


Ja, jag har tappat blogg-lusten lite...har varit väldigt trött sista veckan, inte haft orken att sätta mig att blogga och har inte ens besökt mina blogg-vänners sidor heller...jag har bara inte haft någon lust...


Men så är det ju här i livet, allt går upp och ner och tur är ju det för det vore nog ganska tråkigt om det var samma-lika hela tiden... =D

Men här kommer en liten sammanfattning av vad som skett sista tiden... =)

Förra helgen var det lördagsmys med chips o cola som vanligt...och älsklingen skulle retas lite med Rozzi som älskar chips, så han lät några smulor vara kvar i påsen och vek ihop den och så fick hon kämpa upp påsen för att komma åt de små smulorna.... =)
Och hon är envis och älskar utmaningar och jag kan säga att det fanns inte en smula eller ett doftspår kvar i den påsen när hon var färdig... ha ha ha.

Och tusen tack alla underbara gulliga vänner som skickat omtänksamma och gulliga hälsningar till oss efter förra inlägget om Rozzis anfall och allt annat elände hon råkat ut för sista tiden.
Nu har det varit lugnt och utan anfall sista veckan, och såret i rumpan har nästan läkt och hon är pigg och glad som vanligt... =)

Förra söndagen gjorde vi ett litet besök på IKEA... Det var dags att fylla på ljus-förrådet här hemma, för här går det åt mängder med ljus... =)
Så det blev en massa blockljus och flera hundra värmeljus och lite annat smått och gott... =)


Veckan har bestått av jobba, auktionsbesök, fix i butiken och för lite sömn...har sovit så jäkla dåligt i veckan och så blir det ofta när jag har lite mycket omkring mig men nu känns det som jag börjar landa igen... =)


I fredags kväll hade jag väldigt roligt...
Då var jag och min ena svägerska bjudna hem till vår f.d. svägerska på Ost-kex- och vin kväll.
Vi har inte umgåts på flera år utan bara pratat lite när man stött på varandra men nu bestämde vi att det var dags att träffas och umgås och ha trevligt.
Och vi hade jättekul, pratade massa gamla minne, om barn och livet i stort. Vi åt kex och goda ostar och drack flera glas rött och skrattade massor...ja det var riktigt trevligt!... =)

Dagen efter var mindre kul, jag vaknade med hemsk värk i kroppen...min kropp gillar inte när jag dricker för myckte rödvin, jag får jobbig värk i kroppen av det...och det blev ganska mycket vin ... men det går ju över och det var ju så roligt att det inte gjorde något, men lördagen tillbringade jag i soffan.

Idag ska jag fixa lite nere i butiken ...

Det är dags för den stora
HÖST REA:N!!!!!
På onsdag startar jag den stora Höst-REA:n av Capri collections kläder, och i går skickade jag mail till alla kunder som lämnat sin mailadress. Jag ska ha öppet en timme längre och hoppas på många kunder... =)
VÄLKOMNA på Onsdag kl 16.00 - 19.00!


Och idag är det ju söndag, och söndagar för mig är njutning och ta hand om mig själv-tid... för i kväll är det åter dags för min underbara Yoga på Shanti Yogastudio här i Kungsör....längtar!!
Hoppas ni alla haft en bra vecka...jag ska försöka besöka er mina blogg-vänner lite senare idag... =)
Kram Patricia

onsdag 11 november 2009

Ett tufft dygn...


I går f.m. fick jag ett SMS när jag satt på jobbet... Det var älsklingen som berättade att Rozzi haft ett Epilepsi anfall igen.

Han kör sen ner henne till mig på jobbet så hon inte behöver vara ensam när han åker och jobbar. På eftermiddagen är det lugnt, jag fixar i butiken och hon är med mig.

Men sen vid 18.30 tiden så är det dags igen, då får hon ett anfall igen när vi ligger i soffan och tittar på TV.

Det anfallet var kraftigt och långdraget och jag hade fullt sjå att hålla henne när hon gick ur anfallet, för då händer det att hon vill fara runt fast hon inte kan stå på benen och då måste man hålla fast henne så hon inte river hela huset och gör illa sig.

Efter det anfallet ger jag henne en Stesolid för att minska risken för ytterligare anfall...order från veterinären...



Lagom lugnet lagt sig igen så får hon ytterligare ett jättekraftigt anfall vid 22.30 tiden. Även den här gången försökte hon ta sig upp när hon gick ur anfallet, fast benen inte bar och jag fick kämpa med all min kraft för att lyckas hålla henne någorlunda stilla...fy sjutton, jag var totalt slut i kroppen efteråt. Det är inte lätt att "brottas" med 44 kg rottweiler... =(

Älsklingen kom hem från jobbet efter 23.30 och vi gick och la oss. Rozzi hade inte riktigt kommit till ro efter anfallet och höll på och vandrade runt en bra stund innan hon kunde lägga sig och sova.

Men klockan 03.38 vaknar jag av att jag hör hon hur börjar tugga fradga och vet på engång vad som är på gång, så jag smög upp och satte mig vid henne genom anfallet. Även denna gång ville hon upp och fara runt efter anfallet men nu var ju älsklingen hemma så vi kunde hjälpas åt att hålla henne. När anfallet var över gav jag henne ännu en Stesolid och än så länge har hon tack och lov inte fått fler anfall idag.

Som tur är så har blödningen från analsäcken lagt sig och håller på och läker... Stackars Rozzi, hon har haft några tuffa dagar nu...

Nu är jag helt slut i kroppen, så idag har jag tagit det lugnt och mest vilat. Men snart är det dags att göra sig redo för att ha öppet i butiken mellan kl 16-18.


Det var allt för den här gången...

Kram Patricia

måndag 9 november 2009

Akutbesök hos veterinären...

Ja, alltid ska det vara något....
I dag när jag kom hem från jobbet så möttes jag av en överlycklig Rozzi som vanligt... Vi gick ut i trädgården för att kissa och när hon springer iväg ner för trappan före mig så blir jag rent förskräckt... Hon är helt blodig i hela rumpan och ut på svansen!!!

Min första tanke var att hennes löp satt igång med raketfart eller något, men insåg i samma sekund att det kan ju inte stämma, hon blöder ju aldrig på det sättet, man märker knappt när hon löper.

Jag säger åt henne att stanna, jag lyfter upp svansen och tittar...pälsen var helt röd av blod i hela baken men jag såg inget sår och det kom inte från analöppningen eller slidan...
Vad i hela friden kan ha hänt...nog blir man lite fundersam och orolig även om jag tillhör den lugnare typen av människa (som tur är)... =)

Jag lockar med henne in och tvättar av henne i rumpan och då ser jag att hon har som en blå-röd böld som det rinner blod ur när jag trycker lätt på den...mycket skumt.

Jag ringer upp Arboga Djurklinik som vi brukar åka till, och de hade så klart mycket att göra men självklart fick jag komma in så de fick titta på henne.


Vi behövde inte vänta så jättelänge heller innan vi fick komma in mellan 2 "patienter" och våran underbara veterinär Erik kom in och tittade på Rozzi.
Det visar sig att ett blodkärl har brustit i ena Analsäcken och Rozzi hade slickat sig så pass mycket de 2 timmarna hon var ensam i dag, så hon lyckats få hål på huden så blodet kunde rinna ut, och det var ju precis vad som behövde göras och Erik sa att hon hade fixat det själv, för det han annars hade gjort var att punktera så att blodet kunde rinna ut.

Han tvättade rent runt "såret" och skrev ut penicillin för säkerhets skull, så att hon inte skulle få någon infektion, och så fick vi jättemycket beröm för att vi har en så jättetrevlig och otroligt vacker Rottweiler.
Han tyckte att hon hade så fina tänder för sin ålder, att hon har så blank och fin päls och är så fin i kroppen...ja han fullkomligen öste beröm över henne... ha ha.

Efter lite gos med veterinären och sköterskorna så blev vi bara 450:- fattigare av besöket...inte så hutlöst som jag var rädd att det kunde bli när det var ett akutbesök... =)

Skönt att det inte var något allvarligt i alla fall, även om jag var förberedd på typ vad som helst när jag åkte in... =)

Nu får Rozzi ta det lite lugnt och äta sin pencillin ett par dagar och så hoppas vi att det snart läkt ihop fint igen... =)


Kram Patricia

söndag 8 november 2009

Tjejkväll med modevisning...

I dag var det då dags för den årliga Modevisningen som jag har på en stor Tjejkväll i Himmeta Byggdegård utanför Köping.

Fullsålt som vanligt och 120 förväntansfulla tjejer/kvinnor i publiken.
Jag hade fått 5 tjejer som ville vara modeller och de var ju här i måndags och provade ut det som de skulle visa.

Här är "min" lilla hörna som jag fick förgoga att ha mina kläder och underkläder under kvällen...


Uppdukat med broschyrer och reklam innan gästerna kommer...


Modevisningen gick jättebra och tjejerna var jätteduktiga och gästerna aplåderade och jublade..jättekul!

Och sen han jag knappt kommt tillbaks ut till kläderna innan gästern stod och ville handla, och försäljningen gick kanonbra hela kvällen...jättekul!
Det var även många som kryssade i intresseanmälan om att boka visningar längre fram, både BH-skola och klädvisningar var de intresserade av så det var en givande kväll... =)

Nu är jag trött och mör i kroppen och det är skönt med vilodag i morron. Men det är ju Fars dag så först blir det en tur till svärfar i Västerås och sen hem för att Yoga och sen hem till min far på kvällen...så det blir väl inte så mycket vila även om jag inte behöver anstränga mig för att åka och fika hos släkten... =)

Hoppas ni alla haft en bra lördag!
Kram Patricia

torsdag 5 november 2009


I går kväll var jag och hämtade min dator hos sonen, han hade lyckats få igång den men fick ingen kontakt med nätverkskortet och det gick inte att starta den normalt utan man var tvungen att gå via Bios... Så den är ju inte som den ska även om den delvis fungerar om man använder nätverkskabel istället för trådlösa nätverket.


Så, i går kväll bestämde jag mig för att jag nog fick lov att köpa en ny dator i alla fall, även om ekonomin egentligen inte tillåter den typen av utgifter.

Så efter jobbet idag åkte jag, älsklingen och lilla sonen till Elgiganten som hade erbjudande på en riktigt bra Laptop.

Naturligtvis var den slut och den var slut i varenda butik och de skulle inte få in fler, så det var bara till att tänka om och börja titta på de som fanns kvar att välja på i butiken.


Så, det blev en Compaq Pressario Laptop med 17,3" skärm, Intel Celeron Dual Core-processor, 3 GB RAM, 320 GB hårddisk, inbyggd web-cam. HDMI, CD/DVD-brännar och gud vet allt vad den har i sig... =)

Det enda som "sket" sig när vi kopierade gamla hårddisken var att vi missade kopiera alla mail i mina sparade mappar i inkorgen...så jag har "förlorat" hela min adressbok med hundratals mailadresser till framför allt kunder men även alla privata vänner. Så, ni som läser detta och undrar varför jag inte skriver...skriv till mig så jag får era adresser igen är ni gulliga... =)


På lördag är det dags för modevisning på Himmeta Byggdegårds Tjejkväll. Det ska bli jättekul även om det är jobbigt för kroppen. Så nu har jag förberett lite "reklam-lappar" och sånt som jag ska ha med mig, så nu ska det bara skrivas ut och packas ner.


Kläderna packar jag ner på lördag f.m. så de inte hinner bli så skrynkliga, men övrigt som jag ska ha med mig kommer jag att pack i morron kväll...försöker förbereda så mycket jag kan i förväg.


Föresten, vi har fått vinter här idag...
Det snöade lite lätt i går morse men idag har det kommit lätt snöfall hela dagen till o från. Det är visserligen ganska milt så snön ligger inte kvar på vägar och så, men bilen var vit när vi skulle åka och köpa datorn i e.m.... =)


Det får gärna bli vinter, bara det är ett par minusgrader så snön ligger kvar, för slaskväder är det värsta jag vet...då är jag lika gärna utan snö och har lite plusgrader istället... =)




Må så gott!
Kram Patricia

onsdag 4 november 2009

Dator krasch...



Om ni tycker jag är mer osynlig än vanligt... ja, eller jag har ju varit dålig på att blogga, och dålig på att besöka er andra under hösten... men jag har lite mycket just nu men snart lägger det sig...eller kanske inte, för nu lackar det ju mot jul... ha ha

Nåväl, i vilket fall så har min dator kraschat, så i går morse gick den inte att starta...hände absolut ingenting... *grrr*
Något som var mycket skumt var att när jag drog ur elsladden och bara körde på batteriet så fick jag igång datorn men hamnade på en sida som krävde lösenord som jag inte har...så jag kom inte vidare och när man förökte gå ur det så hamnar man i Bios och sen kom man inte längre, den tog inte emot några kommandon.
Och så fort jag satte i strömsladden igen så var allt svart...mycket skumt!

Nåväl, stora sonen kom över på kvällen och kikade, han är ganska duktig med datorer, han kom inte heller förbi Bios och så skruvade han isär hela datorn och tog ur hårddisken och vi hade sån tur så den passade i yngre sonens dator så vi kunde sätta in den där och kopiera över alla bilder och dokument till vår bärbara hårddisk...så hårddisken är tack o lov räddad.

Han tog hem datorn och ska prova att "mecka" med den och se om han kan fixa den, men det lutar åt att jag måste köpa ny dator... suck!
Och jag är ganska beroende av dator och hade naturligtvis just skickat ut ett erbjudande via mail till alla mina kunder och nu kommer jag inte åt mailen och måste beställa nytt lösenord för jag hittar inte lappen, och det tar ju några dagar...åh va irriterad jag blir.

Man har ju roligare saker man vill lägga pengarna på än en ny dator, och nu är det ju hög tid att köpa julklappar så mina pengar skulle ju gå till det, men men...

Nåväl, förutom dator-eländet så är det bra... =)
Har öppet i butiken i kväll som vanligt, återstår att se om det kommer några trevliga kunder... =)


Hoppas ni alla har det bra!
Kram Patricia

söndag 1 november 2009

Helgen...


Ja då har även denna helg gått till ända...

I fredags var vi hemma och tog det lugnt, älsklingen är ju hemma och är förkyld och inte helt piggelin än.

Men i lördags hade vi bestämt att vi skulle åka till våra vänner Cathrine & Aki utanför Sala. Cathrine fyller år idag (söndag) men vi firade henne på lördagen.

På vägen upp blev det plötsligt stopp i trafiken. Det hade (har läst i tidningen) på natten till lördagen skett en singel olycka strax utanför Köping mot Västerås. En Volvo S70 hade kört in i mitträcket och sen sladdat ner i diket och när polisen hade kommit dit på natten fanns ingen där och de hade haft eftersök men inte hittat någon...så personen/personerna hade väl tagit sig därifrån på eget sätt.

Men när vi kom så höll Bärgaren på att transportera bort bilen som stod i diket, så vi fick stå där i en lååång kö i ca 20 minuter... massor av bilar framför oss...

och massor av bilar bakom oss.....


Och här sitter Rozzi bak i sin bil-bur...i tryggt och säkert förvar. Hundar ska inte vara lösa i bilen...


Nåväl...vi kom så småningom fram till Cathrine & Aki. Vi tog med rottisgrabbarna Bobo & Frazze + Rozzi med oss och åkte ut i Svampskogen. Jag hade tagit med en gammal cykelkorg att plocka svamp i...har ingen svampkorg... =)
Och jag hade ju kameran med mig men glömde den i bilen när vi gick ut i skogen...så typiskt. Hade ju tänkt fota lite naturbilder och de busande hundarna...men så blev det ju då inte... =(

Efter svamp plockandet så åkte vi tillbaks hem till Cathrine & Aki och fick kaffe och jättegod tårta.... mums!

När vi kom hem blev det lite svampbilder... Det blev flera liter trattisar och några taggsvampar och ...

.. några gula kantareller...


Upp med svampen på bordet för att rensas...


Underbart goda trattisar...

Under kvällen fick jag mer o mer ont i magen, mådde illa och fick kramper i magen så jag kallsvettades. Jag fick till slut ge mig i svamprensandet och gå och lägga mig...troligen min Galla som spökar.
Jag hade ont i magen hela natten men sov till och från och har haft känningar även under dagen idag men är i alla fall mycket bättre.

På dagen var jag nere i butiken och förberedde och planerade inför modevisningen jag ska ha nästa helg, för i morron kväll kommer modellerna hit och provar ut kläderna, så nu hoppas jag att det jag planerat kommer att stämma så det inte behövs en massa ändringar... =)

Och till middag idag blev det potatis med fläskfilé och kantarellsås så klart....mums!
Nu brinner en brasa i öppna spisen, en massa ljus är tända och resten av kvällen blir slappa i soffan... =)

Hoppas ni alla haft en skön helg!
Kram Patricia