tisdag 11 maj 2010

Mer trädgård...


Surprise!!!!!!!...två inlägg dagarna efter varandra...nästan kors i taket va!.. ha ha

Jag var ute och fotade lite i går men glömde blogga så jag tar dem idag istället... =)


Det händer ju så mycket i trädgården nu, det fullkomligen exploderar överallt och jag gillar att fota blommor och sånt så ni får stå ut med lite trädgårdsbilder... =)


Hostan, som jag fick av mamma i stugan förra sommaren, glömdes bort i sopsäcken, har legat i den hela vintern och vi trodde den dött, men så såg gubben i helgen att det putade i säcken...och tänk, där hade det tagit fart som sjutton i solgasset...så det var bara att gräva ner den stackars klumpen i ny, fin o gödslad jord så den blir glad och grann... Passar bra mot stenarna i rabatten... =)



Jordvivan blommar för fullt, den ser lite spretig ut, har för mig den var mer ihopsatt förra året men med tanke på hur mycket Rozzi springer i rabatterna så är jag inte förvånad att växterna inte ser ut som de ska ibland... =)



Det kommer nya blommor i gullvive-tuvorna varje dag...snart är det aldeles gult där...=)



Och fina fänrikshjärtan som trivs och förökar sig rejält år från år, gillar den sirliga grönskan och den härliga rosa-lila färgen.



Och små Löjtnantshjärteknoppar...


På en stor fläck i gräsmattan (flera kvadrat) så växer det massor med gullvivor, därifrån har jag tagit små tussar och satt i rabatten, som nu är jättestora... =)


Snart är äppelträden i full grönska...


Och tulpanerna är nästan som vackrast när de är på väg att slå ut...




Och precis när jag knäpper av ett kort, så kikar Rozzi fram med nosen och luktar på tulpanerna, hon undrade väl vad jag kröp omkring där i gräset för... ha ha


Den här bilden är jag riktigt nöjd med, fick till ett härligt djup i bilden när jag försökte fånga en Fresia knopp i bland alla bladen... iband får man till det... =)


Denna vecka jobbar älskling kväll och sonen bor hos sin pappa, så jag är lite gräs-änka...och antingen är jag riktigt lat och orkar inte laga mat alls utan tar bara en macka eller flingor till middag...eller så blir det som idag.....
Jag blev så sugen på räkor, så jag åkte till affären och köpte räkor, citron och avakado och gott bröd...så i kväll ska jag moffa och njuta i min ensamhet....livet är gött att leva ibland... =)


Hoppas ni alla haft en skön och solig tisdag, här har det varit kanonväder hela dagen och efter jobbet rensade jag lite ogräs innan jag la mig i solstolen en god stund och bara njöt av värmen...
I morron är det Onsdag, jag brukar ju vara ledig då, men har valt att jobba och istället vara ledig på fredag eftersom det är röd dag på torsdag...så blir jag lite långledig på så vis...skönt när man kan styra lite över sin arbetstid... =)

Men när det är Onsdag, så är det ju alltid öppet i min butik... =)
Och denna Onsdag har jag lite extra erbjudanden...så kika gärna in mellan kl 16-18 och fynda lite!
* Köp 2 betala för 1 - i FYND-hörnan, billigaste plagget gratis!
* 20% rabatt på hela Vårkollektionen!
* Beställ BH och köp trosan till halva priset!
Kram Patricia

5 kommentarer:

Lena sa...

Underbara vår, underbara bilder:) Mums med räkor. Hihi gulliga Rozzinosen:)kram kram

Stina sa...

Tack söta!

Jo, jag har ju lovat grabbarna att inte skriva för mycket om dem.
De har ju sina handikapp också, så det rör sig så mycket kring att hantera det hela tiden och då blir det inte så mycket tillfälle med historier om dem. Men ibland så...:-)

Härliga bilder!
Kramis Stina

Nina sa...

Ja, nu blev jag allt paff :)
Fina bilder på alla era fina blommor i vanlig ordning. Gulligt det där med Rozzi :)
Ha nu en skön kväll!
Kram Nina!

Photo by Maria sa...

Underbara trädgårdsbilder.. Ja nunästan hör man hur allt växer och blommar..

Kram Mia

Uttan sa...

Underbara bilder Du visar ja nu har vi en fantastisk årstid och Jag njuter hela tiden av att se hur det exploderar därute.
Kortet med blomman och Rozzi var så fin...man blir varm i hjärtat.

Såå Du har öppet i kväll.
Blir Jag nå sugen att åka Då????
Tänk om?
Får blinka liiiite extra men Mannen men Han ska vara i vedhögen hela dagen sååå Jag får inte hopps för mycket.
Kul skulle det vara ändå.

Kram!