söndag 6 februari 2011

Föreläsning...


Ja i morse gick jag upp före tuppen ... och hujedamej va trött jag var när klockan ringde 05:40. Inte hade jag sovit mycket heller, det var svårt att somna i går... men men, det var bara att kliva upp och försöka få igång kroppen och knoppen och ta sig iväg. Som tur var behövde jag inte köra, det var skönt i alla fall ... =)

Och vilken föreläsning vi fick av Claus Hancke, vilken människa, så kunnig, så duktig att föreläsa, glimten i ögat och humor med många skratt under dagen... massor med intressant och häpnadsväckande information .. en fantastisk föreläsning.

(Klicka på bilden om du vill läsa mer om Claus Hancke)

Föreläsningen handlade om Anti Aging, och vad vi kan göra för att få ett bra liv och vara friska ända upp i hög ålder. Om att förebygga sjukdomar med rätt kost och kosttillskott istället för att vänta tills sjukdomarna kommer och då behandla symptomen med allehanda mediciner och gå mot en för tidig död.

Fler och fler blir mer och mer medvetna om vad vi stoppar i oss, snabba kolhydrater, transfetter, tillsatser, sötningsmedel (vad ni gör, undvik Aspartam så mycket ni kan), smakförstärkare, toxiner och allt sämre kvalitet med sämre och sämre näringsinnehåll i våra livsmedel... och mygel inom livsmedels- och läkemedelsindustrin som är skrämmande.

Jag har i alla fall fått mig en rejäl tankeställare, men det är inte lätt att ändra sina vanor, men jag ska dra ner på de skadliga kolhydraterna, äta mer "ren" föda, minska på skräpmaten och lära mig ännu mer om kostens betydelse, för det här är otroligt viktigt och intressant.

På lunchen var vi ett gäng som gick iväg och åt Sushi. Jag tror jag ätit sushi en gång för massa år sen men mindes inte hur det smakade, men det här var jäkligt gott i alla fall ... =)


I kväll blir det tidigt i säng för nu är jag jättetrött ... =)Må så gott!
Kram Patricia

4 kommentarer:

Hanna sa...

så gott det ser ut.
ha en bra söndags kväll.
kram
hanna

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hör att du är nöjd med kursen, känns bra när man varit på såna kurser som ger så mycket. Just Aspartam har jag undvikit sen en homeopat sa att det var jättefarligt. Fanns i en krydda jag brukade använda förr, nu komer jag inte ihåg vad den hette...
Sov så gott
Kramar
AnnaMaria

Nina sa...

Äta bör man, annars dör man.
Äter gör man, ändå dör man...
Jaja, det blir nog bra det där ;)
Hoppas du har sovit gott inatt!
Kram Nina!

Anonym sa...

Har läst en om mat och kanske lite mer om kolhydratfattig mat eftersom jag försöker äta det just nu. Allt läsande har gjort att jag blivit lite mer medveten om vad jag stoppar i mig. Egentligen vet man väl vad som är "fel" och vad som är "rätt" när det gäller kosthållning men det är inte alltid lika lätt att leva som man lär och det kan vara svårt att bryta gamla vanor och jag längtar extremt mycket efter vissa saker. En annan älskar ju mat!!! Utom suschi! Haha... Bläää.... Huvva. Det går inte! Fast det såg läckert ut på bilden ändå. Fnisss...
Iallafall...efter snart 3 veckor med GI märker jag ingen större skillnad mer än att jag svettas kopiöst mycket mera!!!!! Suck. Som om jag inte gör det ändå....*fniss*
Aja, det håller så länge det håller.
Ha det bäst.
Kram från
Cicci aka klimakteriehäxan