söndag 3 oktober 2010

Redan oktober...


Ja tänk att det redan är oktober ... hösten är här på riktigt ... och det känns att det blir kallare på nätterna, speciellt inne hos oss då vi inte har någon värme inkopplad än ... MEN i veckan var rörmokaren här och började koppla in våra nya vattenburna element med rören vi dragit...så det finns hopp om att vi får värme till vintern... JIPPI!!! =)I går var vi på shoppingrunda i Västerås tillsammans med son & sonhustru och lilla Clara. Och när vi kom hem så fikade vi hemma hos oss och medan jag plockade fram sockerkakan så fick Clara ligga hos "farfar" Nicke för första gången..... =)


Hon var helt betagen av honom och låg där och tittade med sina stora ögon på honom, vi funderade på om det var hans skägg som hon var så farsinerad av, hennes pappa har bara fjun... hi hiIdag vaknade vi tidigt, jag bakade scones till frukost och framåt förmiddagen så åkte vi ut i skogen och letade lite svamp.


Rozzi är en rackare på att markera kantareller, även idag. Bara vi hittar första svampen och visar henne vad hon ska leta efter, sen går nosen i backen och hon hittar tuva efter tuva med trattisar, men hon äter dem gärna själv så det gäller att vara på alerten och säga ifrån så man får dem själv.. hi hi

Jag hittade 2 stora fina gulisar med, med bara 2... =(


Duktiga svampletaren Rozzi... =)


Dagens skörd.... 760 gram trattisar... =)

På e.m.-kvällen har jag varit på Andlig meditationskurs och det är så himla intressant och roligt ... =)

Och när jag kom hem så åkte vi och hjälpte Zebba & Ann-sofie med tapetsering i deras nyrenoverade kök.
Hoppas ni alla haft en bra helg!!
Kram Patricia

4 kommentarer:

Förgätmigej ♥ sa...

Vilken söt liten Clara. Jättefina bilder.:-) Kram Stina

Nattmia sa...

Mysigt det ser ut med lilla Clara i famnen och säkert var det skägget hon kollade in :-)
Kanon med en "svamphund", det skulle man ha till hjälp.. Jag är så förbaskat dålig på att hitta svamp, har inga svampögon..

Ha nu en härlig start på veckan..

Kram Mia

Nina sa...

Så go hon är, lilla Clara :)
Ha en fin-fin vecka!
Kram Nina!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Nu kan Rozzi titulera sig, kantarellhund. Har hört att tryffelhundarna gärna äter tryffel, dom får vara snabba och rädda den. Så gott hon ligger lilla Clara, man ser verkligen hur hon spanar in din man.
Kramar
AnnaMaria