onsdag 27 oktober 2010

Värmebölja...


Wow, vilken dag jag haft!!!!!!!

Natten var inget vidare, gallan bråkade i magen så jag somnade nog inte förrän vid 3-4 tiden i morse. Sen vaknar jag av att det ringer på dörren ... tyckte ju det var mitt i natten, men klockan var ju 7:35 och vår rörmokare stod utanför och ville komma in och jobba lite ... =)

Vad gjorde det att jag inte fick sova, rörmokaren kom ju hit.... hi hi... och det är min lediga dag med så jag behövde inte rusa iväg och jobba heller.
Passade på och tog en dusch direkt, innan han stängde av vattnet... ha ha

Sen kom min ena snälla bror hit och hjälpte rörmokaren och så var han så gullig och gjuter igen den vallgrav vi haft i några år från avloppet i tvättstugan till avloppet utanför pannrummet. Vi fick nämligen stopp i avloppet i källaren för några år sen och fick bila upp golvet för att kunna byta rören som var små och gamla... men nu är det äntligen fixat och nu kan vi äntligen lägga den klinkers jag köpte till tvättstugan när vi köpte huset 2004 ... ha ha.


Så till en av dagens stora höjdpunkter... jag fick besök mitt på dagen... och inte vilket besök som helst... det var älskade lilla barnbarnet Clara som kom på besök med mamma Ann-sofie.

Och Clara var på ett strålande humör, hon log och skrattade och jollrade ... såååå mysig och knappt 2 månader gammal ... =)

Jag hade fel inställning på kameran när jag skulle fota henne, och så tog batteriet slut så jag kunde inte ta nya bilder, så ni får nöja er med denna bild på "farmors gulle-gryn" ... =)


Sen till höjdpunkt nummer två....

Rörmokaren blev klar idag, de provtryckte nya element-installationen och tätade där det läckte och sen på med vatten ... och så startade de pannan!!!!!

Och tänka sig, allt fungerade utom ett av de gamla elementen nere i källaren, men det fixar vi en annan dag.

Kan ni tänka er, vi har äntligen fått värme i vårt hus...det har jag väntat på i 4 år tror jag, och nu har pannan gått i några timmar och elementen börjar bli riktigt varma och jag vet inte hur många gånger jag har gått och kännt på dem, det är overkligt, jag kan inte fatta att de är varma... ha ha.

Just nu går pannan på el, men i morron hoppas jag pappa har tid att hjälpa oss med att koppla ihop och fixa det sista som har med pellets-eldandet att göra...åh vad jag längtar till vi får börja elda med pelletsen ... =)

Så, nu har jag rena rama värmeböljan här inne ... det är snart 18 grader varmt i vardagsrummet, så varmt har vi inte haft sen i somras... hi hi.


Varma kramar

Patricia

7 kommentarer:

Lilla Kullan ♥ sa...

Vad roligt när det blir bra trots en dålig natt, typ samma som här idag.:-) Kram Stina

Nina sa...

Så du går väl omkring i bikini och svettas nu då?! ;) Skönt med lite värme, äntligen!

Å så massa med värme och gos från Clara på samma dag :) Härligt!

Hoppas du får sova ordentligt inatt!
Kram Nina!

Lena sa...

Stackare hoppas natten blir bättre. Härligt att rörisen fixat klart nu:)Lilla barnbarnet är ju bara såååå ljuvlig:) men det vet du ju;);) kram kram

Patricia sa...

Ha ha...nej Nina, inte bikini än, men snart kan jag ta av mig luvtröjan och sitta i t-shirt...och filten har jag skippat i kväll... =)

Richie's 2ts Inspires sa...

Hej gullig Pat,

OMG! prinsessan är ju så gullig. Din ögonsten, eller hur?

Skön att du somnade till slut. Jag hade dålig nätter likaså maken. Hoppas vi kan sova lite ikväll. Vi har ju ett tuff jobb, eftersom båda jobbar på banken (SEB). Han jobbar inne i handlarummet och det är inte kul där.

Hoppas Ni har en mysig kväll.

x0x0,
/chie

Nattmia sa...

Hon är så söt lilla Clara..

Härligt med värme.. Hoppas ni snabbt får igång pelletsbrännaren med :-)

Du kanske ligger utan täcke i natt ;-)

Kram Mia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var ett kärt besök, hon är så söt. Förstår att det är din lilla ögonsten. Och besöket av rörmokarn var ju toppen. Tänk att du haft så kallt, kommer och kännas som värsta lyxen nu.
Ha det gott
Varm kram
AnnaMaria