söndag 14 oktober 2012

 
I fredags e.m. var det dags för Rozzi´s återbesök hos veterinären. De tog bort stygnen och såret har läkt fint .. jätteskönt, så nu får hon börja vara mer aktiv och slipper "pyjamasen" .. =)
Och i fredagskväll låg hon utslagen i soffan och mös utan stretande stygn, kompresser eller skyddsdress .. =)
 
I fredags fyllde vi på mat till ute-fåglarna så de kan börja äta upp sig inför vintern .. det blev samling vid stugan direkt och i går f.m. tog jag kameran med ut och fotade några av besökarna .. =)
 
Vi har ett skyddsnät uppe vid maten så de stora fåglarna inte ska ockupera den, men de små sprätter så dant så backen blir full med frön även till kajor och skator .. =)


Mitt på dagen tog vi våra motorcyklar och åkte en sväng till Markan i Strömsholm och fikade, där var massor med hästfolk för det var tydligen någon tävling eller något, men vi hitta en liten lucka på parkeringen och kunde gå in och fika, där väntade Nickes en jobbarkompis med tjej på oss, så vi tog en fika med dem innan vi åkte vidare hemåt. Det var lite småkyligt om händerna på hemvägen, det var trots allt bara +8 grader ute .. så varmare MC-hanskar står nu på önskelistan .. =)
 
 
På kvällen var vi på kalas .. 90-års kalas!!
Det var Nickes farfar som fyllde år, hade inte med mig kameran så ni får hålla till godo med en gammal bild.
Måste säga att jag är impad av "farfar" .. de bor fortfarande kvar i sin villa, han sköter trädgården nitiskt och efter att farmor brutit lårbenet elakt och hamnat i rullstol så sköter han även hemmet, matlagningen och han bakar till och med när man ska komma och hälsa på .. inte många 90-åringar som kämpar på så hårt.
Som vanligt var det trevligt kalas hos dem i går med gott att äta och dricka och vi var inte hemma förrän seeent på kvällen .. =)
 
Idag vaknade vi till regnsmatter .. och det har nog regnat till och från hela dagen, så vi tog en sväng till IKEA, där fylldes på med 500 värmeljus, lite nytt till hemmet och lite nytt till lokalen.
Köpte t.ex de vita kuddarna till fåtöljerna och den stora Fredskallan som står i hörnet, tänk va mycket lite gröna växter gör för trivseln i ett rum .. =)
 
Hoppas ni alla haft en bra helg, det har jag haft, även om den gått lite för fort som vanligt .. =)
 
Kram Patricia


6 kommentarer:

Gunillasljusglimtar sa...

Härlig historia du skriver...jag är såå gla att.maggen håller sig så bra.Ska köpa mer fint toapapper:).Skönt för Rozzi att det går åt rätt håll...Gud så kul att läsa om mannems farföräldrar.Tänk om man blir så pigg!...kram o tack för titten...Gunilla

Photo by Maria sa...

Vad skönt att Rozzis sår läkt så bra och hon verkar verkligen njuta av det =)

Härligt med pigga "gamlingar".. Min mormor är 91 och sköter allt hemma utom handlingen som hon inte orkar med, och så hjälper vi henne med dammning på högre höjder och fönsterputsning.. Bakar gör hon flera ggr i veckan.. Önskar jag blir sådan med =)

Du fr skaffa handtag med värme i till mc'n ;) Det har en kompis till oss och han säger att det är det bästa köp han gjort till hojen =)

Ha nu en fin måndag trots regn (regnar här hos mig iaf)

Kram Mia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var en pigg 90-åring, skönt när dom är så alerta. Mata fåglar är tacksamt nu, blir ett väldans kvitter när man fyller på fågelmat.
Kramar
AnnaMaria

Anne sa...

Skönt att höra att Rozzi mår bättre, det är allt lite oroligt när de små liven mår dåligt..

Följer du LCHF eller, mår du bra av det, är du "slavisk" eller kör du med lite fusk... Här måste det göras något men måste hitta den riktiga motivationen..=/

Kramizar

Hanna sa...

Ha en fin kväll.
Kram
Hanna

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Härligt när de gamla får vara friska och kan ta hand om varandra... De ser väldigt fräscha ut tycker jag
Kram
Marie