måndag 10 augusti 2009

Heldag på Strömsholm och första jobbdagen...

Jaha då har man haft en heldag på Strömsholm idag...

Började med att jag knappt sovit i natt för Rozzi flåsat som sjutton ena stunden och sen andades hon jättetungt och ibland hörde jag inte om hon andades alls så jag har ju legat med ett öra öppet hela natten.

Var upp en sväng och såg till att hon drack vatten mitt i natten, tänkte att hon säkert behövde vätska som hon flåsade.

Upp kl 7.30 för att fara in till Strömsholm.

Fick sitta och vänta nästan en timme innan vi fick träffa veterinären, så tog de 2 rör blod och satte kanyl på henne.
Sen vänta igen och sen in på Ultraljud. Livmodern såg bra ut och var inte förstorad och hade inga vätskesamlingar så de tror inte hon har Livmoderinflamation längre. De gick igenom alla inre organ och hittade en förändring på Mjälten, sen dök en stor klump upp när hon tittade på Äggledaren...det var en Cysta som var 7 x 4 cm i diameter och som sitter på eller vid äggledaren. Och man såg även (till och med jag såg det) att urinen var grumlig.

Ut igen på gården och försöka samla urinprov ... men Rozzi skulle absolut inte kissa, vi gick och gick och uppmanade henne att kissa, vilket hon gör på komando hemma, men icke, hon skulle inte kissa. Vi gav henne vatten men hon fick motvilligt i sig en liten slurk bara.

In igen och sitta och vänta och då kom de och sa vi skulle åka och äta eller något för Rozzi skulle på röntgen igen för att röntga bröstkorgen med, de hade ju röntgat buken i går kväll som såg OK ut. Men röntgen hade lunch så vi kunde ta en paus och samtidigt försöka få ett urinprov.

Vi åkte och åt och sen gick jag och gick med Rozzi men hon ville INTE kissa och hon vägrade dricka vatten. Tillbaks in på Strömsholm, vänta vänta vänta och sen in på Röntgen, vänta igen och sen in på Ultraljudsrummet igen och så tog veterinären ut urin med nål så de kunde göra urinprov på henne.

Sen lång väntan igen. Till slut fick vi åter träffa veterinären för slutgiltigt svar på vad de kommit fram till. Diagnosen blev Urinvägsinfektion samt en stor Äggstocks cysta samt misstanke om eventuell Eosinofil Lunginflammation som dock inte visade tydliga tecken på lungröntgen.

Vi ska göra en kraftig Avmaskning på Rozzi och så ska hon äta pencillin och jag ska ta tempen på henne varje dag en tid framöver.

Om 6-8 veckor ska vi på återbesök och vidare kontroll vad det gällde förändringarna på Mjälten...vad det nu kan innebära.

3.800:- fattigare blev vi trots försäkring..det är ju inte klokt att det är så dyrt men det är hon ju så klart värd vårt älskade lilla rottis-troll.

Hon skötte sig exemplariskt hela dagen och fick så mycket beröm av all personal för hon var så tålmodig och medgörlig och lät sig läggas på rygg och röntgas o ultraljud o all provtagning o.s.v.
Under väntan så låg hon vid mig och Nicke på golvet och tittade på allt som hände runt henne, alla hundar och människor som passerade. Hon brydde sig inte ens om de hundar som skällde, morrade och bar sig åt, det gör hon annars när hon är piggelin... =)

Nu återstår att se hur det utvecklas, hon var piggenlin en stund när jag kom hem rån jobbet men nu har hon gått ner och lagt sig i sovrummet lilla pluttan.


Så var det då första arbetsdagen efter semestern. Vi han precis hem från Strömsholm så Nicke fick släppa av mig på jobbet i farten. Efter 1 timme kändes det inte som jag haft semester, då var man inne i ruljangsen igen...otäckt hur fort man kommer in i det igen.

Hoppas ni alla haft en bra månag!
Och tusen tack för alla omtänksamma hälsningar till oss och Rozzi och alla SMS jag fått under dagen.

Kram Patricia

11 kommentarer:

Nattmia sa...

Lilla Rozzi :-( Hoppas att hon snart mår bra igen.. Lilla gumman..

Ja det går snabbt att vara inne i rukjansen igen när man är tillbaka på jobbet..

Ha nu en bra natt och hoppas ni kan sova gott alla tre..

Kram
Mia

hemma hos lilla mej sa...

Lilla Rozzi hoppas att hon snart mår bättre.Sjuka djur och små bäbisar som är dåliga och inte kan prata är ju hur jobbigtsom helst.Hoppas att ni får sova gott i natt alla tre.Ha det så gott vännen kramizar ~~~~RITA~~~~.

plingan sa...

Men oj vad jobbigt hon måste ha det, och ni också föresten! Hoppas hon snabbt kommer på bättringsvägen och blir pigg och glad igen.

Många kramar
Pernilla

Uttan sa...

Oj en hel dag...ja det är inte lätt att kissa på beställning men nu får vi hoppas allt löser sig och blir bra.
Så semestern är slut nu.Men ni har ju hunnit med en del på de veckorna.
Sköt om er och vovven!
Kram!

♥♫ FRÖKEN NATTUGGLA sa...

Ja det blev ju en tuff dag för er och sedan direkt till jobbet på det.Inget kul alls du.Kände likadant när man var tillbaks igen,kändes inte som om man hade haft ngn. semester överhuvudtaget.Hoppas nu allt ordnar sig för Rozzi nu.Och hoppas att hon mår lite bättre snart igen stackars liten.Tänkte faktiskt på er idag.Kramar till er.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är bra att dom ställt diagnos, nu får hon medicin. Jag har vankat mycket precis som du med en hund som tex inte vill kissa. Men bättre vård än hos veterinären är svårt och få. Många ggr tycker jag djur får bättre vård, inte går vi på efter-ktr. Det är dyrt, men ruskigt tryggt och bra. Nu ska du se det vänder, bara Penicillinet börjar verka. Klart hon är trött lilla voffsingen, men snart är hon pigg.
Stor go klapp till Rozzi, och dig
AnnaMaria

Hannahs Bod sa...

Stackars vovve, det är inte roligt när de är sjuka, såklart är våra vovvar värd alla pengar i världen.
Ha det gott//Kramis Hannah

Mamma Millan sa...

Tänker allt på lilla rozzi,,,de är ju sååå hjälplösa..hade det nu gott på jobbet!

kram Millemamsen♥

Nina sa...

Lilla gumman, som vanligt så duktig hos vetten <3 Hoppas hon snart mår bra igen!

Kramar om!
Nina

Hemma på Landet sa...

Nämen goaste vovven. Hoppas att hon blir bra snart. Kram Stina

Lena sa...

Stackars fina Rozzi gumman så jobbigt för henne och er förstås. Hon är nog gald att ha så fin matte och husse som ger henne den bästa vården.. Kram kram en extra till Rozzi