tisdag 11 augusti 2009

Telefonkö och fint paket...


Igår kväll upptäckte jag att vi inte fått med något recept på Pencillinet som Rozzi ska äta, så jag fick ringa Strömsholm och sitta i telefonkö ett tag innan jag kom fram, jo de hade visst missat det men faxade över det till mitt apotek.

Rozzi känns lite piggare så hon fick följa med på en promenad till apoteket och hämta sin medicin....bra att hon får röra lite på sig.
Som tur är så är det inga problem att ge henne medicin, hon ska äta 1 och 3/4-dels stor tablett 3 ggr/dag och det var bara att lägga dem i en bit leverpastej så sväljer hon utan att tugga eller blinka... ha ha.

Sen satte jag mig i telefon igen, för att ringa till AGRIA och höra om de ersätter operationen att ta bort cystan som sitter på äggstocken och inte blev jag ett dugg förvånad när de säger att det inte ingår...suck, jag blir så jävla (ursäkta språket) förbannad på dem och deras förbannade undantag på allt mellan himmel och jord. Har bråkat med dem innan pga att de inte vill ersätta operation att ta bort livmodern på Rozzi för att lindra hennes Epilepsi då veterinären är övertygad om att det skulle lindra hennes EP...nej då är det untantag där med och de vägrar betala...medan andra försäkringsbolag ersätter den typen av operationer.

Men jag gav mig inte och fick prata med en handläggare som hade mer att säga till om en den som svarar på kundtjänst och fick samma svar MEN att de kunde göra en individuell bedömning om de fick in en Journalkopia från Strömsholm..... suck!

Så det var bara att sätta sig i telefonkö igen för att prata med Strömsholm och be dem skicka Rozzis Journal till Agria, vilket de gärna gjorde då de inte förstår varför de inte vill ersätta hennes ingrepp som hon behöver.

Vad f-n ska man med försäkringar till om de ändå aldrig gäller när man behöver dem??? Om jag försäkrar mitt djur mot sjukdom och olycksfall så räknar jag ju med att den försäkringen ska gälla oavsett vilken typ av sjukdom min hund får. Jag fick ingen info om att det är en massa undantag på all sköns sjukdommar som de inte ersätter...åh vad det här gör mig arg, jag funderar till och med på att blanda in pressen och göra det surt för Agria...*grrrr*

Nåväl, nu återstår bara att vänta på beskedet och hålla tummarna att de accepterar veterinärens begäran om operation så den blir gjord utan att vi ska behöva ruinera oss.


Men på eftermiddagen kommer mannen upp med poste och ger mig ett superfint litet paket...har aldrig sett så fint paket och blev så glad och nyfiken vad det kunde vara som var adresserat till mig...Innuti paketet fanns ännu ett paket i knallrosa blankt papper...Och se där inne låg denna underbart söta ängel och ett fint "scrappat" kort...


...med en hälsning från Pernilla med bloggen "Livet som mest"...
Jag var nämligen den lyckliga vinnaren i hennes tävling härom veckan....*ler malligt med hela ansiktet*... åh va glad jag blev för den är så himla fin och jag som aldrig vunnit något och haft några tuffa och tråkiga dagar med Rozzi...så det här lyfte verkligen min dag och jag blev skiiit glad!!!... TUSEN tack Pernilla!!!

I kväll har jag jobbat och nu ska jag poppa popcorn och softa i soffan.

Må så gott!
Kram Patricia

13 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Vilket fin paket du har fått.Vilken gullig ängel du har fått kanongullig.Hanen skön kväll vännen kramizar ~~~~RITA~~~~,

Uttan sa...

Ja ha Du,,,,vi har samma försäkringsbolag.
Manne är försäkrad har varit hela livet 11 år snart.
I somras när vi var in med honom till vet.så blev det röntgen och medeciner.
Vi fick inte ut nått av försäkringen svaret var
-han är för gammal för att ni ska få ut för den typen av behandling.
Vi betalar fortfarande försäkringen för som de sa-det är ju bra att ha en försäkring för det kan ju bli andra sjukdomar som ni kan få ersättning för.
Ja fy vad det är tråkig jag bara avskyr försäkringar....
Så bra att ängeln kom till dej just i dag....
"""Alltid nått sa han som såg Åmål:)"""
Grattis till vinsten!

Kramar!

Lena sa...

Stackars Rozzi, hoppas att hon blir frisk snart och kämpa mot Agria. kram lena

Mamma Millan sa...

Känner så igen detdär med försäkringar!!! Vi har altid lyckats välja "fel" försäkringsbolag!
alltid ska de trassla!
Stackars goa Rozzi...kul du fick en uppmuntrande present då;)

kram ♥

Nattmia sa...

Ja försäkringar som man betalar dyra pengar på och så gäller de inte när man behöver.. Tycker det känns igen och inte bara på djur utan vilken försäkring man än har.. När det regnade in här hos oss gällde ju inte försäkring för det gäller inte om det kommer utifrån.. Nähä, men pengar tar de in..

Hoppas det löser sig för Rozzi och att Agria ger med sig.. Jag håller tummen hårt,,

Vilket fint paket och vilket fint innehåll.. Det behövde du, lite uppmuntran..

Hoppas att morrondagen blir bättre..

Kram
Mia

hemma hos lilla mej sa...

Jaha nu förstår jag .ag såg bara ett fint paket.hihi.Vad ska ma då ha dyra försäkringar till om man behöver dom.Ja sista idioten är inte född.Konstigt.Fin paket och ängel du fick.Ha det gott vännen kramizar ~~~~RITA~~~~

Vardagslycka sa...

Håller tummarna för att det löser sig med Agria, så tråkigt när det alltid ska strula.
Och hoppas Rozzi piggnar på sig nu och att ni får ha det bra!
Vilket fint paket du har fått, grattis till vinsten! Ängeln är ju jättesöt och vad kul med lite uppmuntran mitt i allt det mörka.
Hoppas ni får sova gott inatt.
Styrkekramar från Carina

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Bra rutet tjejen! Stå på dig mot Försäkringsbolaget, hoppas nu du får rätt människa som läser journalen. Jag önskar jag kunde trolla så jag kunde hjälpa er. Och det var roligt att du fick paket, Grattis, en sån söt ängel.
Stoor kram till dig gumman
AnnaMaria

Ebbas änglar sa...

Vad roligt att du vann o fick ängeln just NU, när du så väl behövde den. Hmm... det får en o fundera en smula, inte sant.....
Stackars Rozzi-stumpan, tänker på henne/er o hoppas allt löser sig till det bästa. Vi är ju deras ord o handling, man gör ju allt man kan för de små raringarna. Stå på er.
Stor varm kram /Malin ^^,

Nina sa...

Ja, ring Plus! Och byt försäkringsbolag! Morr!
Hoppas Rozzi-gumman piggar på sig nu, med medicinen, iaf. Tänker på er!

Vad kul att du vann! Den ängeln kom ju lägligt! Glad för din skull, du är såå värd den!

Kramar om!
Nina

plingan sa...

Vad glad jag är att ängeln hamnade hos just dig! Du behövde den verkligen mitt i alla tråkigheter.
Hoppas den vakar över er och skänker lycka och ljusning :)

Många kramar
Pernilla

Jeanette sa...

va e detta, du har Agria, dem kostar bara pengar (tycker jag ) sveland har bättre service och bättre priser, jag skulle byta bolag om jag var du, man vill kunna känna sig trygg
kram på dig

Anonym sa...

Jag ramlade in här av en slump men känner igen mig väl i det du skriver om ovan nämnda försäkringsbolag. Jag har dem på min häst, som aldrig tidigare varit skadad, och har haft dem i många år och hade bl.a full bonus. När han för första gången förra sommaren hade ett kolikanfall och jag fick ta ut veterinär blev jag mäkta förvånad när jag fick ut ett belopp som var fem kronor mindre än min bonussumma och en tjugondel av veterinärkostnaden. Jag ringde och ifrågasatte såklart men det var avdrag för ditt och datt. Bonusen verkade de ha missat och skulle återkomma, vilket de aldrig gjorde. Snopet när man under åren betalat in näst intill ett sexsiffrigt belopp till dem.

Bekanta som haft hundförsäkring hos dem har också haft problem.

Jag har själv en rottiskille som är försäkrad hos if och vilken skillnad det är! De har utan att ifrågasätta ersatt oss för alla kostnader bl.a. fick han opereras två(!)ggr när han fick en bitestikelinflammation som ej ville ge med sig. Vi har fast självrisk, vilket har varit en stor fördel. Slutnotan på operationer och all vård skulle annars ha slutat på drygt 50 000.

Jag kommer aldrig välja agria igen, men min häst är "för gammal" för att försäkra om enligt försäkringsbolagen (eftersom han tillhör en långlivad ras hade jag dessutom fått bättre villkor hos andra bolag) så försäkringen får finnas kvar tills den går ut.

Jisses vilken roman det blev! Jag hoppas att det gått bra för er rottisdam!