söndag 16 augusti 2009

Kräftskiva...

Ja i går var vi då bjudna på kräftskiva hos min ena bror ute i deras mysiga sommarstuga.
Innan det var dags att fara iväg skulle jag ju ta en dusch... när jag stod där och tvålar in mig så ser jag något i ögonvrån...
På dusch drapperiet sitter en enorm källarspindel... Jag är inte rädd för dem men jag tycker inte om dem och jag vill inte ha sällskap av dem i duschen.... =)

Jag drar försiktigt drapperiet åt sidan så jag kan ta mig ut ur duschen, ropar på Nicke som var ute i husvagnen och fixade det sista, så jag ropar på sonen istället att komma med damsugaren så jag kunde damsuga upp den. Men han tog istället en burk och fångade den i och sen fotade han den med en sockerbit för att man ska se hur stor den var... ha ha

Nåväl, vi kom ut till stugan och Rozzi och brorsans unghund Sigge började busa direkt...kolla in skitgrisarna, de höll på och bökade runt i sjökanten där det är som lerigast och äckligast och var kolsvarta när de kom upp ur vattnet...


Framåt kvällningen blev det så dax att äta kräftor. Vi åt först lite paj och sallad men sen satt vi lääänge och åt av dessa stora fina kräftor som min bror fångat själv ute i Hjälmaren...vilken lyx att få fiska egna kräftor, men ännu lyxigare för oss som blir bjudna att komma att äta dem.. och det var jättegott!!! Jag åt och drack tills jag kände mig fyrkantig... =)


Det blev en lång natt, vi satt uppe till småtimmarna och drack och pratade och hade jättekul.
På natten blåste det storm och flera gånger trodde jag husvagnen skulle blåsa om kull eller att den skulle blåsa sönder...hela husvagnen ruskade och gungade och knakade av blåsten, så det blev inte många minuters sömn i natt.

Så här blåsigt såg det ut över Hjälmaren på f.m. när vi käkat frukost i dag...


Men solen kikade fram mellan molnen ibland trots blåsten... passade på att fota från stugan ner mot framsidan på stugan. De har jättestor tomt och det finns gott om plats för oss alla när vi kommer ut. Nicke och jag har fått "egen" plats där vår husvagn är uppställd, för där har brorsan varit snäll och lagt grusat av en "parkering" lagom stor för oss att köra in på så vi står plant och fint... =)
Och min andra bror kom med sin husbuss och hade gott om plats han med att parkera på... =)
Mamma och pappa sov i ena gäststugan.


På eftermiddagen drog vi oss hemåt, lite småsega efter en lång natt. Så kvällen har tillbringats i TV-soffan och nu är det dags att krama kudden för i morron börjar jag jobba kl 9.00.
Hoppas ni alla haft en bra helg!!
Kram Patricia

6 kommentarer:

Nina sa...

Vad mysigt ni har haft :)
Men fy attan för dom där spindlarna... Det var en sån som "stängde in mig" på toa mittinatten en gång, hualigen! När jag äntligen kom förbi den så sprang jag å gömde mig under täcket, å där låg jag kvar tills Göran vaknat å kollat läget, haha!
Hoppas det går bra på jobbet idag!
Kramar om!

Mitt smultronställe sa...

Låter som ni haft en trevlig helgh!!
Gott med egenfiskade kräftor, det har vi ixå gjort i år!! Sååå roligt det va!!

Hundarna såg också ut att ha haft en bra helg, hi hi..

Hoppas veckan blir bra, kram Camilla.

Uttan sa...

Usch jag gillar inte heller spindlar och gör som Du dammsuger upp dem.
Att det finns så många och fina kräftor så gott...
Väldans smutsiga vovvar...
Så fin camping ;) och egen plats och inte är det väl dyrt heller?
Trevlig helg ni haft.

Ha en bra arbetsdag!
Kram!

Nattmia sa...

Vilken mysig helg ni har haft och med stora goda kräftor..

Hoppas det har gått bra att sova i natt så du är pigg på jobbet..

Kram
Mia

Lilla Huset sa...

Nämen Patricia, inte är du väl en sån som dammsuger upp spindlarna! De ska ju också leva. Vad bra att din son fångade den i burk istället, hoppas den fick komma ut till friheten sen! Vilken härlig helg ni har haft, gott med kräftor!/Kram Merja

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

hujeea mig så mycket kräftor...smaskens!!!!!!!

har inget emot spindlar..men i badrummet vill jag inte ha dem!!!!!!!!


♥Kram Millan ♥