lördag 26 mars 2011I går idkade jag nattarbete .. =)

När man inte är fullt frisk i kroppen så får ju allt ta den tid det tar, och nu har jag hållt på till och från i sovrummet i 3 dagar. Och det är ända sättet för mig att funka, för håller jag på för mycket så får jag jobbig värk och blir helt slut, men jag har lärt mig att leva med det och vet att när jag ska göra något fysiskt krävande så måste det in många små pauser.

Så i går e.m. tvättade jag mina nya sovrummsgardiner, under tiden hjälpte gubben mig att hänga upp de nya hissgardinerna. Sen strök jag 2 längder och hängde upp dem, sen var det dax för paus.

Ja, så blev det dags för Let´s dance och Taco-mys i TV-soffan med gubben.
Efter det började Nicke titta på en actionfilm och jag är inte alls road av otäcka eller våldsbenägna filmer så då gick jag ner i sovrummet och fortsatte fixa. Jag strök det andra gardinparet och hängde upp dem och fixade lite, blev väl klar vid 23.30 .. =)

Det blev en himla skillnad, jag hade vinröda gardiner innan och nu blev det så ljust och fint där inne, känner mig väldigt nöjd.. =)


Mitt nya fina Lammskinn har fått flytta ner till sovrummet och förgyller min Kamferkista som står vid fotändan av sängen, där sitter man bra när man ska klä på sig på morronen. Jag är sugen på att måla om sovrumsmöblerna vita .. får se hur det blir med det.. =)

Och Rozzi höll mig så klart sällskap i sovrummet under kvällen .. hon följer mig som en skugga och finns alltid vid min sida, hon är en riktig "mamma-gris" .. =)


Idag finns mina tankar åter hos farmor ..
Idag skulle min farmor ha fyllt 92 år.
Här är en bild på farmor från när hon konfirmerades,
jag tror det var 1934.
Jag har ju jättelångt hår, det går ner till midjan baktill, men inte så långt som farmor hade när hon var ung ... då hade hon riiiiktigt långt hår .. =)


Idag ser det ut att bli en underbar dag, en dag utan planer, bara vara, gå och småplocka eller vad vi nu får för oss att hitta på.

Har ju fått flera utländska besökare och lovat skriva lite så de förstår med .. =)

Since I´ve got a few foreign blogfriends I´ve decided to write a resume in english.
Yesturday evening I finaly get to put up my new bedroom curtains. I´m happy with the way they look, light and nice. And my new lambskin is now placed on my old camphorchest that I got from my oldest ant last year.
Today I have my thouths with my Grandma who past away a week ago. Today she would have had her 92:nd birthday.
The picture of here is from her confirmation when she was about 15 years old, 1934.
I´ve got long hair, down to my waist at the back, but thats nothing compare to grandmas really long hair at the picture .. =)

Hope  you all have a nice weekend!
Love Patricia


Ha en skön lördag!
Kram Patricia

8 kommentarer:

Nina sa...

Ja, det var min första tanke när jag såg det fina fotot. Man ser vem du brås på :)

Så du har oxå en fyrbent skugga? Hahaha! Fast min är ju lite mindre, så det är lätt att snubbla på den, lixom... Han har en förmåga att gå precis framför, helst på, fötterna...

Vad fint det blev i sovrummet :)
Kram Nina!

Lena sa...

Så vårfint du gjort:) Har som du furu i sovrummet men gillar det så det får förbli furu, gillar överhuvudtaget ren furu:) Jobbigt att få så ont, tur att du lärt känna din kropp och vet när det är dags att vila. Så fint kort på din farmor och lilla goa Rozzi med förstås:) Hoppas du får en skön lördag. stor kram

Gunillasljusglimtar sa...

Åh vilket fint sovrum! Tänk vad det gör med fräscha snygga gardiner! Vilket fiin farmor kort du har i din ägo...skoj att du visar det tycker jag.Ha nu en go lördag vännen ♥

Kicki sa...

Finns väl inget så mysigt som hemmafix.
Och när man sedan blir nöjd och mysfaktorn stiger.Klokt av dig att ta allt i etapper.
Rozzi verkar vara en mysig hund.
Ha en go helg.Slappa och bara vara i det fina vårvädret.Det är väl en avkoppling om ngt.
Kramiz.

Uttan sa...

Så fint Du gjort. Jag skulle också behöva ta ta i fönstren men det är ju som vanligt att man vill ju ha nya gardiner....igen.
Jag har målat våra sovrumsmöbler från furu till vitt och ångrar mej inte.

Ang. de små äggen så är det köpta i vår lilla handelsbod. var dit i dag för att kolla om det fanns några till Dej men det fanns bara i lite större storlekar. Ska gå dit en sväng i morron och kolla igen.
Goa lilla Rozzi.

så trevligt med gamla kort och Vilket hår Din Farmor hade.

Nej nu är det Glass dax hos Oss!

Ha en fortsatt Trevlig Helg!

Kramar!

Vardag och flärd sa...

Oj, vilket nattarbete du gjort, men riktigt fint blev det!
Kram Eva

Nattmia sa...

Blev jättebra i ert sovrum.. Ljuset vill man ju ta tillvara på nu och få in.

Vilket hår hon hade din farmor..

Du vet att du kan lägga in Google översättare på bloggen?? Det har jag och det verkar funka bra :-) Så slipper man skriva egen översättning.. Hur jag fick in den minns jag inte bara :-S

Ha nu en riktigt bra söndag..

Kram Mia

Mina Vita Ting sa...

oj så fint du oxå har gjort med gardiner ser jag, det är så roligt och pyssla
Kram Jeanette