onsdag 2 mars 2011

Tänker ni ekologiskt?


Jag har nog alltid varit djurvän, brytt mig om miljön och naturen. För massor av år sen när de började visa reportage från hur våra grisar och höns hanterades och slaktades så ville jag bli vegetarian, men lyckades inte fullt ut. Men efter det så har jag alltid försökt välja Svenskt kött och ägg från frigående höns, och när det här med ekologiska livsmedel och produkter började erbjudas på marknaden så började jag direkt köpa det jag hade råd med.

Men i början av den ekologiska "eran" så var det oftast mycket dyrare att välja ekologiskt och är även idag i vissa fall, men idag erbjuds så otroligt mycket ekologiskt som faktiskt inte är mycket dyrare än den "vanliga" produkterna. Och idag när vi varit och handlat och jag stod där i köket och packade ur kassarna, så insåg jag .. jisses va mycket vi köper som är ekologiskt och jag är väldigt prismedveten så jag vet att mina val inte är mycket dyrare än de konventionella varorna.

För mig är det här viktigt, jag månar om att maten inte ska ha en massa kemikalier och tillsatser och att djuren har det bra under den tid de lever i produktionen och att vi månar om miljön och tänker på att den ska gå vidare i generationer efter oss o.s.v.

Så bara på en enda shoppingvända så var så här många av våra varor ekologiska och jag kan tänka mig att det handlar om max 100:- som de kostar mer än vanliga varor, så titta efter ekologiskt när du handlar för det finns prisvärda alternativ, och det är bättre att köpa 1 ekologisk produkt än att inte köpa någon alls är min filosofi, och sakta har det blivit mer och mer ekologiskt i vårt hem.

Nu är det snart dax för mig att gå ner i butiken och göra i ordning för att öppna, hoppas det kommer några kunder idag .. =)

Må så gott!
kram Patricia

7 kommentarer:

Kicki sa...

Jag håller med dig om precis allt det du säger.Har oxå mått dåligt av hur våra slaktdjur lever och det är mkt mat jag ratat undan p.g.a det.Det smakar mig inte längre.Försöker oxå titta efter ekologiskt och har oxå märkt att det är inte så mkt som skiljer åt i pris många ggr.Jag hoppas av hela mitt hjärta att slaktproduktionen i framtiden kommer att förbättras så att djuren får det bättre under den tid dom lever på jorden...
Kram.

Helena sa...

Hej!
Här är det också väldigt mycket ekologiskt som kommer med hem från affären, det är väl bara för att vi är så många som köper det alternativet som de faktiskt kan hålla nere priserna! Toppen tycker jag!
Ha en fin dag!
Kram Helena

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hoppas det kom kunder, det är ju nu man vill ha lite vårkläder. Jag är nog lite dålig på och alltid ta ekologiskt, men ser jag två saker så väljer jag ju den ekologiska. Är dock lite misstänksam mot vissa grönsaker, i en test var det mer gifter på eko-tomaterna. Jag litar inte helt på vad som står.
Ha en fin solig dag, idag kom våren hit.
Kramar
AnnaMaria

junhe sa...

Tänker absolut ekologiskt, men något jag tycker är viktigare är att även handla närproducerade produkter!!! Vilket både miljön och ALLA tjänar på =)
Tack för dina tankar om detta. Ha en härlig helg/ kram junhe

bikim sa...

i so agree with you!!!!
lovely your granddaughter!!! and you already have one?!?! you look soooo young!
Rosa

Lisas torp sa...

Helt klart mera ekologiskt numera! Precis som du säjer har det ju blivit vanligare och billigare! Skönt också att folk börjar bli mer medvetna!
Kram
Lisa

Anonym sa...

Jag handlar en hel del ekologiskt och närproducerat överlag. Gärna kött från gårdsbutiker som slaktar själva. Tycker det är värt att lägga lite mer pengar på det.
Ju kortare resa och mindre stress djuren får vara med om fram till slakten... desto gladare djur!!!! Inbillar jag mig iallafall....
Ha en underbar helg.
Rapport om marmeladen kommer senare! ;) Om jag lyckas få "till det" vill säga...haha.
Kram Cicci