tisdag 25 augusti 2009

En lååång dag...blev till natt...


Blev sittandes lite för länge vid datorn i går kväll men tänkte att det gör inget, jag jobbar ju kväll den här veckan och får sova på morron.... trodde jag ja...
En granne håller på och fasadar om sitt hus och har lejt in en firma antar jag, för ca kl 07.20 vaknade jag av ett rytmiskt hamrande...då var de redan i full gång med att spika panel...suck!
Så det var bara att kliva upp...trött som en zoombie. Jag var seg och hade ont i nacken och skallebank hela f.m. men sen kom jag väl så sakteliga till liv.

Vid ett-tiden hämtade jag svägerskan och åkte ner till Auktionskammaren för att "reka" vad som skulle ropas ut till kvällen, och som vanligt hittar man en massa saker man vill ha... =)
Mamma kom ner samtidigt, och eftersom jag skulle jobba till 21 så fick hon en lista med saker jag ville ha och med mitt högsta tänkbara bud uppskrivet så kunde hon bjuda på "mina" saker.

Efter jobbet åkte jag ner och drygt halva utropen var klara och mycket av det jag skrivit upp hade ju gått iväg dyrt. Men 2 saker hade hon ropat in till mig och sen ropade jag in några saker själv under de timmar som var kvar.

Bland annat fick jag den här vackra, och riktigt gamla lampfoten...visserligen lite skadad men inget som stör mig...


Sen blev jag med 3 fat/brickor....detta i tenn som är ca 30 cm i diameter...


Och det här (som var anledningen till att jag var med o ropade) som är dryga 30 cm


Och detta som var störts på ca 35 cm


Och så fick en vacker gammal tavla följa med hem...med vackert Stockholms motiv....ca 50x70 cm i storlek, och såååå charmig.


Och så kvällens favorit... denna otroligt vackra glasburk som är ca 15 cm hög och med vacker gravyr...den ska jag fylla med torkade rosenknoppar tror jag... =)
Utroparen trodde det var sent 1800-tal eller tidigt 1900-tal...jag har ingen aning men föll pladask för den och hade sån tur att ingen annan var lika intresserad... =)


Ja det var kvällens fynd..och inte blev jag fattig heller, gjorde av med knappt 200:-.... hi hi.

Och nu är klockan mitti natten och det är hög tid att gå och sova...och risken är stor att jag inte får sovmorron i morron heller för grannen har ju inte spikat klart på sin fasad ... =)

Må så gott!!
Kram Patricia

13 kommentarer:

cathrine sa...

Hej hopp loppis tanten..tack för grattis i GB..
Varför åker du inte in till Myrorna kollar dom har en massa kul saker man kan göra kul fynd där på tavlor tex...

Ha det bäst

Kram

Måste få til en fiske helg i sep???

Nina sa...

För ett par somrar sen byggde vår granne ut huset. Sommarlov med värmebölja å vidöppna fönster, och dom började jobba klockan sju varje morgon!
Hoppas du har sovit inatt och att grannen inte börjar banka så tidigt idag...
Kramen till dig!
Nina
P.S. Hur är det med Rozzi?

Photo by Maria sa...

Ja i natt verkar du ju inte kommit tidigare i säng ;-) Men jag hoppas du fått sova och att de inte börjat banka för tidigt idag..

Ha en bra dag..

Kram
Mia

Mitt smultronställe sa...

Synd att man inte kan sova när man nu ville ta sov morgon...

Men så fina saker du har hittat, lampan är ju underbar.

Hoppas du får en bra dag, kram Camilla.

Dubbelörn sa...

Underbart med "fynd" ;). Själv har jag inte besökt en enda loppis el auktion i sommar. Nån slags mättnad har inträtt. Men har tänkt ta mig till Antikladan som Vardagslyckan berättat om.

skulle nog behöva ta mig en titt på alla dina kläder, kanske finns något även för mig :).

Kram

Vardagslycka sa...

Vilka fina fynd du har gjort! Skålen är helt underbar och likaså lampfoten. Jag var sugen på att svänga iväg till auktionen igår men jag var alldeles för trött så det får bli en annan gång.
Grattis till nya jobbet, vad skönt för dig att få göra något nytt.
Och dagarna bara springer iväg och aldrig kommer jag iväg och hämtar kopparna... men du vet att du bara kan hojta till så sätter jag in pengarna till er.
Nu laddar jag för fullt inför Formex, det ska bli så kul att åka iväg och hämta lite ny inspiration.
Ha en fin dag.
Kram, Carina

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det är väl ganska typiskt när man har tänkt sig en sovmorgon! Du får ta en liten lur på dagen istället :)
Vilka fina fynd du har gjort på auktionen! Och den lilla burken var ju bedårande! Förstår att du föll för den!
Kram
Marie

hemma hos lilla mej sa...

Vad typiskt om man tänkt sig sova ut.Ja då ska det bankas eller alltid något.....Vilka fina fynd du har gjort.Ha en underbar dag vännen kramizar ~~~~RITA~~~~~.

Uttan sa...

Så var det med den sovmorgonen.
För nån vecka sedan vaknade vi halv ett på natten att någon klippte gräs av grannarna..ja ja det är så när man har grannar och alla har ju olika arbetstider.
Fina fynd,burken var verkligen söt ja lampfoten likaså.

I dag lyser solen och vi verkar få en bra dag.
Sköt om Dej!
Kram!

Susanne sa...

Halloj där!
Det var inte dåliga grejer du ropat in för så billig penning. Det var ett tag sedan jag tittade till dej. Du har så fint på din blogg så det är alltid kul att hälsa på.

Simma lungt!
Kram Susanne

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Så mycket fint du fyndat för så liten peng!!!

Hoppas du fått sova bättre nu då!!! Jobbigt!!

nattiskram ♥

Stina sa...

Härligt att få vakna till morgontjusiga toner.
;-)

Nä, det ska vara lugnt och skönt.:-) Kramis

Mina Gouldsamadiner sa...

Håller med dig.Glasburken var väldigt charmig och ovanlig.Men var gör du av allt??? Hihi.Var längesen jag var på loppis nu.Annars var det ngt. av det roligaste jag visste.Men det blir väl kanske mer till hösten nu.Typiskt när man tror att man kan ligga och dra sig på morgonen lite och så är det ngn. som börjar att banka sådär.Tack för kommentaren till mina bilder förresten.Det blev jag glad över.Ha det gott.Kramiz.