söndag 2 augusti 2009

Lördag - Söndag...


I torsdags var ju min Thai-kompis Toto här och gav oss massage och hon har nyss varit hemma i Thailand så vi hade inte träffats sen hon kom hem, och hon är alltid så gullig och ger oss presenter när hon varit i Thailand.

Den här gången fick jag en sidensjal (glömde fota den) och den här vackra Sarongen. Jag ville betala för den men det fick jag ju så klart inte...
Jag älskar Saronger och köpte ett par när vi var i Thailand för 2 år sen. På sommaren går jag ofta i Sarong hemma eller i husvagnen...knyter den ovanför bysten och har som klänning..jättepraktiskt, skönt och enkelt.... =)


I går invigde jag ju min fina Prana-Spikmatta ... och det stod att man kunde börja med att ha t.ex en tunn sjal över spikmattan tills man vant sig vid de vassa piggarna ... så jag la min Sarong över och det passade jättebra, spikarna kändes inte speciellt mycket fast jag bara la den tunna Sarongen enkel över mattan, så snart kan jag nog ligga utan sjal med... =)


Jag låg bara 10 minuter på f.m. och det kändes hur bra och skönt som helst. Det kändes väldigt avslappnande så jag förstår de som säger att de lätt somnar när de ligger på sin Spikmatta... =)
Idag ska jag lägga mig på min spikmatta igen men tar det senare i kväll, kanske innan jag ska sova, så somnar jag säkert gott sen... =)

På e.m. var vi bjudna hem till våra vänner Cathrine och Aki... Aki fyllde 40 år i fredags och det ville vi ju fira så klart. Han gillar att fiska, så vi köpte några fina nya drag till honom, som vi hoppas han ska få mycket fin fisk på... =)
Där bjöds vi på massa gott kaffebröd och sen grillade vi lite framåt kvällen innan det var dags att åka hem igen.

Jag måste ju berätta något roligt med, på tal om Spikmattan...
I går kväll fick jag ett mail från en tjej som hette Fia, och som visar sig vara en av de som driver företaget som importerar Prana Spikmattorna till Sverige.
Hon hade hittat in på min blogg och läst mitt inlägg om mitt köp av Spikmatta på Shanti Yoga studio och hon blev glad över det jag skrev och tyckte att jag tagit så fina bilder på mattan att hon undrade om hon kunde få använda dem till deras hemsida och om hon kunde få länka till min blogg... vilken komplimang...och självklart fick hon ett ja till svar. Så nu kan ni se bilderna på min spikmatta på deras hemsida www.pranaspikmatta.se ...de ligger längst ner på startsidan... =)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Ny dag och idag har det varit kanonväder här hemma...
På f.m. fick jag för mig att jag skulle baka bullar och inte vilka bullar som helst ... utan Nutella-bullar!!... =)

Idén med Nutella-bullar har jag fått från min blogg-vän Mia med bloggen Nattmias liv och funderingar ... hon brukar nämligen baka Nutella-bullar.
Så, jag gjorde en vanlig bulldeg med lite kardemumma i degen, satte den på jäsning och sen gick jag ut och satte mig och virkade i solen under tiden.

Sen in och baka ut bullarna som vanligt, enda skillnaden var att jag då bredde på Nutella på den utkavlade degen istället för smör-kanel-socker...


De ser lite kladdiga ut så här innan de jäst igen och fått ägg och pärlsocker på sig...


Men här har de jäst upp fint och fått ägg och pärlsocker på sig och ska fara in i ugnen för att gräddas gyllenbruna...



Och här har vi en rykande varm plåt med nygräddade Nutella-bullar!


När jag gräddat bullarna gjorde jag en sats med Glutenfria muffins till äldsta sonens sambo och i dem klickade jag den Nutella som blev över, så hon också skulle få något gott att fika när vi senare på e.m. åkte hem till dem för att fika och titta hur de fått till det i sitt hus som de nu renoverat klart och flyttat in i. De hade fått det jättemysigt och det blev så fint nu när de fått upp gardiner och möbler.

Vi satt ute under ena äppelträdet och fikade och Rozzi och deras hund Clabbe sprang och busade i trädgården...en jättemysig eftermiddag.

I kväll blir det en lugn hemma kväll... Det har gått 3 veckor på semestern och nu har jag bara 1 vecka kvar...usch, får smått panik vid tanken på att jag snart ska börja jobba igen...vill INTE!

Hoppas ni alla haft en skön helg!

11 kommentarer:

Mina Gouldsamadiner sa...

Vilken häftig grej att spikmatts-tanten kontaktat dig personligen och vill både länka och använda dina foton.Förstår att du växer ett par pinnhål. :) Och dom där nutellabullarna både ser och låter gudomligt gott.Visst är det trist att semestern går så fort när man precis vant sig vid la-dolce-vita :( Ha det gott din sista semestervecka.Kramiz.

Malin - Ebbas änglar sa...

Oj.... dom bullarna så RIKTIGT smarriga ut, kan nästan känna doften ända hit!! ;)
Vad jag förstått så har du haft en lugn o skön semester. Samma här, har fått mycket gjort här hemma. Idag har jag börjat måla min fina skänk som jag köpte på Erikshjälpen för 400(!!):-. Önskar bara att den torkade fortare.... man blir så ivrig att se slutresultatet!
Ha en skön sista sem.v.
Kram Malin ^^,

Photo by Maria sa...

Nutellabullar är sagolikt goda.. Tyvärr får jag väl säga, för man vill ju gärna ta när det vankas fika.. Hoppas ni gillade dem..

Ha nu en underbar kväll och tänk inte på att det snart är jobb igen, du har ju en veckas njutningsfull ledighet kvar..

Kram
Mia

hemma hos lilla mej sa...

Vad mysigt att du hamnade på hemsida för spikmattor.Ja visst är det skönt.Vilka smarriga bullar.Ska jag testa att göra någon dag.Ha en skön kväll vännen kramizar ~~~~~RITA~~~~~.

Hulda sa...

Nam nam, så deilige kanelboller du har bakt. :)

Pixi sa...

Har oxå tänkt skaffa spikmatta o har sett o hört så många som amvänder den o nu du oxå som säger att den e bra så då vågar jag nog skaffa en jag med...Häftigt att bli tillfrågad!! Vad kul för dej o Nutella bullar Yummi!!!! Kram=)

plingan sa...

Smaskens!

Du vann första priset i min tävling så en ängel vill komma till dig på posten :)
Maila din adress på livetsommest@hotmail.com så kommer ett paket.

Kramisar

Uttan sa...

Så fin sarong Du fått.Kul att spikmattan fungerar så bra.Det är nog nyttigt att "plågas"lite ;)
Bullarna ser så fina ut men de är väl slut nu?
Vad roligt att de vill ha dina bilder men det förstår jag de är väldigt bra tagna.Du tar väl bra betalt??? ;)
Ja en vecka kvar på semestern passa på att njuta nu och i dag har vi ju ett fint väder.
Vi har tvättat lakan och det är jätte bra torkväder.
Njut Nu min vän!
Kramar!

Uttan sa...

Såg precis att Du vunnit en tävling!Hos Livet som mest.
Grattis!!!!så glad jag blev!
Kram!

Mitt smultronställe sa...

Goda bullar!!!!
Roligt med spikmattan, måste jag in och kolla..
Får nog prova en spikmatta jag med!!

Snälla vänner ni har, gillar oxå sarong, såå skönt att gå runt i.

Hoppas du får en bra vecka, kram Camilla.

Moonrose/ Vonneli sa...

Nu tittar jag inom här, har sett dig lite här och där och på fb. Så fin blogg du har, återkommer gärna igen.
Vilka bullar...de måste jag testa på så småningom, ser riktigt farligt smarriga ut.
Så söt hon är, Rozzi.
Ha det gott!