söndag 30 augusti 2009

Lördag - Söndag...


Oj va helgen har gått fort...

I går fyllde Svärmor 60 år, så på e.m. åkte vi iväg för att gratta henne. Stora sonen med sambo följde med, men sen åkte de vidare på nästa kalas de skulle på i Hallsta.

Älsklingen och hans bror hade köpt en ny fin röd cykel till henne och hon blev verkligen jätteglad. Vi blev bjudna på smörgåstårta och vin/öl/dricka, och sen kaffe och kladdkaka...mums!

När vi kom hem på kvällen gjorde jag mig i ordning för att träffa några vänner nere vid Öltältet... Det har nämligen varit Thor Modéen-dagarna i helgen i Kungsör, med sedvanligt öltält och band som spelar. Jag var dock ganska trött och sliten och inte på något direkt party-humör så jag tog det lugnt. Det var jättekul att träffa nuvarande och gamla utflyttade vänner, dansa lite o.s.v. men efter en stund tyckte jag att jag hade gjort mitt för kvällen och lite senare fick Nicke komma och hämta mig så jag fick åka hem och sova... =)


I förmiddags fick jag ett ryck och föreslog för älsklingen att vi skulle städa vardagsrummet och prova lägga på den enormt stora mattan jag ropade in på auktion tidigare i somras...som var tänkt att ha i butiken som har så kallt golv på vintern, men mattan var 2 dm för bred.

Sagt och gjort, vi tömde vardagsrummet på alla möbler, torkade golv o dammade och sen på med den stoooora mattan och sen tillbaks med möblerna igen...


Och det känns rätt OK med mattan, den var helt klart värd de 55:- jag betalade för den... Men det är ovant med en så stor matta istället för 2 vanliga mattor som vi haft innan... =)

Och Rozzi tyckte den var helt OK att sova på med...efter att ha nosat av den så la hon sig o sussa en stund... ha ha


Och när skymningen började lägga sig över Källgatan så tände jag en massa ljuslyktor som vanligt...det blir ca 20 lyktor i stort sett varje kväll..inte konstigt det går åt 100-tals värmeljus här hemma... ha ha


På kvällen kom Zebba (sonen) & Ann-sofie med Clabbe o fikade och hundarna busade som vanligt. Även Clabbe var fundersam över den "nya" mattan och nosade noga igenom den...kanske hade förra ägaren hund.. =)

Hoppas ni andra haft en bra helg!

Kram Patricia

8 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Mattan blev ju bra i ert vardagsrum :-)

Både värmeljus och blockljus går i stora lass här och helst från typ nu och fram till april.. Sååååå myspysigt..

Ha det nu så bra med nya jobbet..

Kram
Mia

hemma hos lilla mej sa...

Verkar som du haft en mysig helg.Vad snyggt det blev med mattan.Vad härligt med ljus.Ha det nu så bra på ditt nya jobb.Ha det gott och mysigt vännen kramizar ~~~~RITA~~~~~.

Mina Gouldsamadiner sa...

Fint det blev med mattan och så gott för Rozzi att sträcka ut sig där.Trivsamt med alla ljusen.Det gamla symaskinsbordet kan du skicka hit.*Avundsjuk*Är på jakt efter ett sånt.Lycka till på nya jobbet nu.Är allt bra med Rozzi nu förresten?Kramiz//Älglusen.

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

fint ni har det!!! har med en gammal singersymasin!!

mysig helg..o du tycker jag hinner mycket!!

själv tycker jag inte att jag hinner halftrn ens!!!

kramelikram ♥ mamma millan

Anonym sa...

Heej!

Vad härligt med en sådan stor bautamatta, den var jätteläcker tycker jag.

Kul med cyckeln till svärmor, förstår att det var en uppskattad present.

Voffsingen är alltid lika söt

Ha en bra vecka

Kram Lena

Nina sa...

Så fint så fint har ni hemma :) Å mysigt med alla ljus och lyktor!
Hoppas du får en bra dag utan massa extra värk i kroppen efter storstädningen nu!
Kramen från Nina!

Uttan sa...

Ja nu är det lite mysigt när man får mysa med ljus och gosa i soffan utan att ha dåligt samvete för man inte är ute i trädgården.
Det blir ett lugn på nått sätt på hösten och det tycker jag är så skönt.
Toppen det blev med mattan lilla Rozzi hon fick riktigt mysigt på den.
Nu ser man vilken rejäl lykta Du fick från dina arbetskompisar.Jättefin!

Sköt om dej!
Kram!

Stina sa...

Den där mattan passar ju ypperligt där.:-) Kram