söndag 9 augusti 2009

Tisdag - Söndag, Camping och sjuk hund...


Hej goa vänner, nu är jag här igen, efter 6 dagar ute i Krampen-skogen med husvagnen... häääärligt!


I tisdags åkte vi som sagt upp tillsammans med bror Patrik och goa svägerskan Annika. Vi med vår husvagn och de med sin husbuss. Vi hade tur och "våran" plats var ledig, som vi tycker så mycket om.. =)

Gubbarna fiskade, Rozzi brottades med pinnar av olika storlekar...ju större motstånd desto roligare tycker hon tokfian... =)


Vi ställde upp oss mittemot varandra så brorsans markis precis nåtte fram till vårt lilla förtält och så upp med matta, möbler och lyktor...och här satt vi på kvällarna och åt och drack gott och så spelade vi Yatzy... Sååå mysigt!.. =)


I onsdags gick jag och Annika längs dikena bara några hundra meter runt vår plats i skogen och se vad vi hittade...Annika var en jäkel på att hitta svamp... och den lilla hinken är min... =)


På kvällarna är här lika vackert, Nicke i förgrunden till höger som står och fiskar det sista innan vi hoppar i och tar ett uppfriskande kvällsdopp innan grillningen...


Och en kväll blev det lägereld i kvällsmörkret... och där satt vi och grillade korv och småpratade långt in på småtimmarna...


På torsdagen åkte bror och Annika hem och vi åkte också hem en sväng för att handla, duscha få med lite rena kläder.
På fredagen kom våra vänner C & A upp med sin husvagn och sina rottisar. Gubbarna fiskade, hundarna lekte och vi tanter satt och pratade, plockade blåbär och fixade med lite mat och fika med jämna mellanrum.

Dessvärre hade vi det riktigt jobbigt med vår goa Rozzi...
I torsdags natt efter 12 fick hon ett epilepsi anfall inne i husvagnen...usch det var inte kul, trångt och eländigt och hon var väldigt orolig efteråt men kom till slut till ro och vi kunde sova igen.


På fredag lunch var det dags igen för ett nytt anfall och just då låg hon stackaren inne i sin bur så jag fick släpa ut henne medan hon krampade så hon inte skulle fastna och skada sig i buren...puh det var jobbigt.


Klockan 17.30 och vid 21-tiden fick hon åter anfall och på natten till lördag vid 01.30 fick hon ett anfall igen och vid 6 tiden på morronen och den gången var det riktigt jobbigt och hon var helt panikslagen och jag trodde hon skulle riva husvagnen innen det gick dämpade sig, jag hade fullt sjå att hålla henne och Nicke hade hunnit gå ner till sjön för att fiska...
Hon fick alltså 6 anfall på lite drygt 1 dygn, det har hon aldrig fått förut och det var riktigt jobbigt och jag var lite orolig över varför o.s.v. och Rozzi stackaren var helt slut.

På lördagkvällen orkade hon följa med och bada och leka en liten stund med de andra hundarna men i övrigt låg hon mest och sov och var väldigt loj...och på kvällen hade hon som frossa som jag trodde berodde på att hon var lite fuktig i pälsen fortfarande efter badandet. Och på natten var hon väldigt apatisk och konstig och ville inte ligga på golvet som hon brukar så hon fick ligga hos mig och Nicke i vår säng så hon kände sig trygg och jag hade henne i min närhet...


I morse när jag släppte ut Rozzi så såg jag att det kom vita "flytningar" när hon bajjade... inte bra för det brukar tyda på Livmoderinflamation och då förstod vi att hennes "frossa" i går kväll var feberfrossa och att hon inte bara var sliten efter alla epilepsi anfall.


Så när vi stökat undan frukost och sånt så packade vi ihop och började dra oss hemåt för Rozzi behövde komma till en veterinär.
Så när vi kom hem ringde jag till Strömsholms akut mottagning och de ansåg att hon behövde komma in akut, så i kväll har vi tillbringat några timmar på Strömsholms djursjukhus.


Vi behövde inte vänta så jättelänge som tur var och efter att ha berättat om alla EP-anfall och hennes feberfrossa och flytningar så tog de först blodprover för att kontrollera Rozzis värden på sin EP-medicin för att se om den behöver höjas igen och sen blodprover för att kolla ang Livmoderinflamationen. Samtidigt satte de kanyl på hennes ena ben för veterinären var ganska säker att hon kommer att behöva operera bort livmodern och de var inställda på att ta henne kvar redan i kväll.


Sen fick vi gå in och röntga henne och Nicke och jag fick röntgenförkläden och så fick vi hålla Rozzi medan en sköterska tog bilderna (inte så mycket personal där på helgerna) och Rozzi var så jätteduktig och låg stilla länge på rygg och på sida medan de tog 4 bilder.


Sen vänta en stund och så prata med veterinären igen som sa att det inte syntes något på röntgenbilderna, vilket det inte alltid gör så Rozzi behöver göra ett ultraljud men det kan de inte göra på helgerna så antingen skulle Rozzi sova där eller så fick vi ta hem henne under förutsättning att vi åkte in akut om hon blev sämre och eftersom hon har sin epilepsi tyckte både de och vi att det var bättre hon fick sova hemma där hon känner sig trygg och lugn.


Rozzi stackarn var så slut innan vi åkte hem igen så hon inte orkade sitt upp utan ögonen bara åkte igen och hon låg ner, så veterinären först blev lite orolig och lyste henne i ögonen för att kolla så hon inte var medvetslös men det var hon inte, och när vi sa att vi skulle åka hem så såg hon mycket piggare ut och for upp...skruttan... =)

Nu ligger hon här i soffan och pustar och andas tungt, inte blir det bättre att det är så varmt men nu ska vi gå och sova för klockan 9 i morron bitti ska vi vara i Strömsholm igen och det kan ta hela dagen. Hoppas vi kommer därifrån före 16 för jag börjar jobba klockan 17 ... men det får lösa sig på något vis...


Hoppas ni alla haft härliga, soliga dagar!

12 kommentarer:

Amy sa...

Starckars Rozzi, jag håller tummarna att det inte är så farligt som det verkar. Håll oss uppdaterade. Kram

Helén sa...

Hej goa vänner

Stackars fina Rozzi!!...lider med er och henne
Hoppas nu att hon får vara "frisk" inatt och att dom hittar vad som är fel i morgon på Strömsholm
Behöver du hjälp...avlösning eller dyl så bara ring!!
Pussa på lilla fina gumman från oss
Många varma kramar
Helén med flock

Nina sa...

Åå, vilket tråkigt avslut på semestern ni fick :( Lilla Rozzi-gumman! Lycka till imorgon!
Massa kramar!
Nina!
P.S. Så vackra foton du har tagit!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Men usch och fy, stackars stackars vovven. Man känner sig så himla maktlös med sjuka djur. Förstår att både Rozzi och ni är helt slut. Hoppas nu allt går bra imorgon, och att ni får sova inatt. Det är ett fint ställe ni åker till, så mysigt ni verkar ha, härliga bilder. Ha det nu bra och klappa Rozzi från mig
Kramar AnnaMaria

Uttan sa...

Så jobbigt för både er och stackars Rozzi men de är så duktiga i Strömsholm jag har alltid tyckt att de är mycket bättre vård där än vad vi människor får på lasarettet.När vi har haft Manne där så har de varit så duktiga och ringt och talat om hur det är med honom.
Hans epelepsi försvann ju men jag lider med er det är så jobbigt att se anfallen och man är ju så hjälplös.
Nu hoppas jag verkligen att hon kan få hjälp och att hon piggar på sig.
Underbara dagar har ni haft i Krampen trots allt.
Så fina bilder!
Sköt om er nu!
Kramar!

Vardagslycka sa...

Men fy, så jobbigt, både för er och för stackars Rozzi. Kan tänka mig hur svårt det måste vara att se sin älskling må så dåligt.
Skönt ändå att veta att de är så duktiga här i Strömsholm.
Ingen vidare avslutning på er härliga semester men nu hoppas jag allt ordnar upp sig för er.
Massor med styrkekramar från Carina

Mina Gouldsamadiner sa...

Jag sällar mig till dom andra här ovanför.Hoppas allt går bra i morgon.Stackars Rozzi,va jobbigt hon haft det helt plötsligt,och ni med.Hoppas bara det är en medicinjustering som saknas,och att ni får en förklaring på det andra.Goa dagar har ni haft uppe vid sjön iallafall.Verkar hur mysigt som helst.Kramiz Kicki.

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Men stackars lilla Rossi...ge henne en stor varm kram från mig!!!!!Hoppas hon blir bättre nu...vad rädd jag skulle bli!

så mysigt ni verkarha haft, förutom Rozzis anfall då.
Härlig semester såååå!"

narris kram millan

Dubbelörn sa...

Ska också i veckan till Strömsholm... Förra veckan upptäcktes ett blåsljud som nu måste kollas upp med ultraljud. Inge vidare...

Omtankeskramar

Lena sa...

Först ville jag bara säga att ni ser ut att haft det så mysigt. Blir ledsen när jag läser om Rozzi gumman stackars lilla gumman vad jobbigt hon haft det. Hoppas verkligen det går bra idag. kram kram

Photo by Maria sa...

Stackars lilla Rozzi.. EP anfall tar ju slut på vem som har det och 6 stycken så tätt inpå måste ju vara döjobbigt för henne :-(

Hoppas hon snart mår bättre..

Men mysigt har ni ju ändå hunnit ha det, ser underbart ut på bilderna..

Kram
Mia

Mejrams! sa...

Måste vara jättejobbigt för Rozzi (och för er med) och livmodersinflamation är ju inte att leka med. Håller alla tummar som går!/Kram Merja