söndag 19 juli 2009

Det blir 2 inlägg idag...


Efter att vi fixat färdigt här hemma i kväll så fick vi för oss att åka till mina föräldrars sommarstuga. Det började mulna på och såg ut att bli regn och på vägen dit så sken solen så roligt genom molnen så himlen blev randig av solstrålarna som kom genom molnen.

Tog fram kameran och försökte föreviga det genom bil rutan...bilden är väl inte så jättebra men ni ser hur jag menar i alla fall... =)


Jag fick nästan en chock när vi kom fram...vattnet är jättehögt i ån. Om ni tittar lite till vänster om björken så ser ni handtagen till stegen som sitter på bryggan och de sticker bara upp över ytan och bryggan ligger långt under vattnet...det har stigit över en meter sista tiden.


Mina föräldrar har haft stugan sen jag var liten och nu håller de på och renoverar den rejält, nytt tak kom på förra sommaren och en utbyggnad för att få ett till rum plus toalett inne för att slippa utedasset. Nu har pappa börjat tilläggsisolera och panela om stugan och det blir skitsnyggt!! Ny uteplats utanför stugan har det med blivit.


Bild tagen från gäststugan o vebo´n mot "storstugan"...


Och här en bild från andra änden...den tillbyggda delen av stugan...


Medan vi fikade så fick Rozzi ett tuggben att smaska på under tiden...


Och så kom regnet...


Och på vägen hem stannade vi vid bron och jag försökte fota den forsande ån som annars flyter så stilla förbi...men här syns det inte hur det forsar men det var rejält strömt och stora virvlar i vattnet...nästan lite läskigt...

Nu ska det ju regna några dagar framöver och det gör ju inte vatten nivån bättre, hoppas det inte stiger för mycket bara för det är många stugor som ligger i risk zoonen då.

Men men, nu är det natti natti här... hoppas ni haft en bra dag!

5 kommentarer:

Nattmia sa...

Vilken fin stuga dina föräldrar har..

Ja hoppas det inte ökar mer i vattnet för stug och hus ägarnas skull, ja annars med, inte kul med massor av regn..

Hoppas du sover gott nu och att din söndag blir en bra sådan..

Kram
Mia

Hannahs Bod sa...

Såå mysigt det ser ut vid stugan, men visst är det lite skrämmande vad naturen kan ställa till. Här räcker det också med regn och jag hoppas att det inte regnar mer hos er.
Kram Hannah

Cattis & gänget sa...

Men vilken mysig stuga precis vid vatten, så vill jag bo :)

Lena sa...

Men vilken gullig stuga åh sån skulle jag vilja ha. Men vi har ju sjötomt här i rättvik med och det är underbart.....bara vattnet itne går för högt, då är det helt plötsligt inte lika mysigt.....kram

Lisas torp sa...

Vilken jättesöt stuga!
Ja, oj, så mycket vatten det var i ån! Riktigt ruggigt när vattnet stiger så!
Hoppas att du har en skön söndag!
Kram
Lisa