söndag 5 juli 2009

Mot Blåbärs skogen...


Vaknade i morse 9.25 av att vår Rozzi fick ett Epilepsi anfall. Vaknade av hur hon smaskade när hon tuggar fradga och hur hennes ben börjar sprattla när hon går in i kramperna.

Både Nicke och jag for upp och satt med henne genom anfallet som inte varade mer än ett par minuter som tur är. Det är exakt 2 mån sen hon hade anfall senast så det har ju gått ett tag och jag har tyckt det varit så skönt, men nu var det då dags igen.

På förmiddagen hade vi lovat yngsta sonen att köra honom till Kjula Paintball bana för att spela/skjuta med sina kompisar. Och på tillbaka vägen passade vi på att handla lite mat.

När vi kom hem fick jag ett infall... Det var länge sen vi var ute i skogen... Så vi fixade äggsmörgåsar och kaffe och tog med 2 spannar och så åkte vi ut i Blåbärs skogen.

Vi har gott om Blåbärsrika marker här i vår omgivning så vi behöver inte åka så långt, men åkte till ett lite avsides ställe där det inte är en massa folk eller trafik så Rozzi kunde springa lös i skogen. Och blåbär hittade vi... inte supermycket men tillräckligt.När vi var och handlade köpte vi 2 frysta Märgben, och Rozzi skulle så klart släpa med det ut i skogen...det fick vara med överallt... hon la i från sig det ibland men hade koll på vart det var hela tiden... =)

Och älsklingen och jag plockade blåbär medan Rozzi lufsade runt i skogen

Och så gjorde hon "blåbärs-mos" lite här o var... när hon inte stal våra blåbär. Hon älskar nämligen blåbär och går och äter från buskarna ...gärna precis där man själv tänkt plocka så klart... =)

Nicke hittade en rolig larv eller vad det är...det ser ut som det skulle vara en larv på väg att bli fjäril men kanske är ett djur som ser ut så där...inte vet vi..någon som vet?... =)


När vi fikat i skogen så tyckte jag Rozzi kunde få gå ett litet spår. Spårsele och lina är alltid med i bilen. Så jag gick iväg och la ett kortare spår en bit från där vi plockade blåbär. Sen plockade vi lite blåbär igen innan det var dags för gubben att gå spåret med Rozzi.
Här står hon startklar vid "avstampet"


Näsan i backen och full fart in i skogen...och husse några meter efter med linan i hand...


Det här är kul tycker Rozzi, hon älskar att få spåra...


Jag la spåret så att jag skulle kunna fota dem...här ser jag hur hon tar vinkeln från en stig in i skogen igen...helt på rätt spår... =)


Och hon hittade "avslutet" med lilla "kampstocken" som belöning... =)

Och kampstocken är rolig...hopp och skoj...duktig tjej!.. =)


Hemma igen och mäta blåbären som inte blev mer än knappt 1 liter, men vi var inte ute så länge och det var skönt att komma ut i lugnet i skogen en stund innan jag snart ska iväg och jobba.


För 35 minuter sen fick Rozzi ett litet Epilepsi anfall igen...bara någon minut långt men ändå... åh vad jag hatar denna sjukdom!

Hoppas ni alla haft en bra dag!
Nu är det dags för mig att göra mig i ordning för att göra kvällen pass på jobbet.


9 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Men stackars lilla vovven och lessamt för er. Förstår att det är jobbigt och se. Hoppas det går jättelänge till nästa anfall. Men ni hade mysigt i skogen, såg att blåbären var mogna vid stugan också. Ha nu en bra söndagskväll.
Kram vännen
AnnaMaria

Vitt o Vältummat sa...

Så synd om Rozzi! Han måste väl medicinera stackarn.
Det var ju ett bra sätt att få hem blåbären: att mosa dem på ryggen, vovvens alltså:-)
Ha en skön kväll
Kram/Åsa

Nina sa...

Vad mysigt med en skogsutflykt! Blåbär är smarrigt :) Blåbärspaj... mmmm, farligt gott!

Stackars Rozzi-gumman!! Och er med... Hoppas det räcker för ett tag nu!

Massa kramizar!!
Nina

hemma hos lilla mej sa...

Vilken mysig dag i skogen.vad gott med blåbär.Stackars Rozzi och er med måste vara hur jobbigt som helst.Hoppas att det häller sig lugnt ett tag.Ha en skön kväll vännen kramizar ~~~~RITA~~~~.

Fröken Nattuggla sa...

Usch va ledsamt att läsa att Rozzi fått anfall igen...stackars lilla vovven och stackars er...jag vet hur jobbigt det är när djuren är sjuka...men en sån underbar dag ni haft i skogen...och va mysigt för Rozzi...längesen jag gick ngn. härlig lång skogspromenad nu...varit alldeles för varmt...och blåbär blev jag sugen på nu oxå...gud va gott...härliga bilder du bjuder på...kramiz...

Uttan sa...

Stackars lilla vovven så tråkigt tycker det är så läskigt med de anfallen.Mannes växte bort men jag minns hur otäckt de var.
Så blåbären börjar bli klara.det är så gott.
Jag brukar göra blåbärsgröt mmmmm.
Fina bilder Du tagit.
Kramar!

My Lovely Things sa...

Hej!!
Fy va heskt med epelepsi..stackars hund..

Va gott med blåbär..Vi har blåbär inå knuten med..Pojkarn ahar plockat lite..Ska med dem ut och plocka med..
ha det så bra..
kram anna

Lena sa...

Hej. Men vad otäckt med Rozzis anfallstackarn. Ja i skogen får man självvård. Ni fick ihop till en paj iaf då;) Ha en trevlig måndag. Kram

Nattmia sa...

Usch.. Stackars Rozzi :-( Epilepsi är inget kul :-( Varken på hundar eller på människor.. Hoppas hon slipper det ett bra tag nu..

Blåbär har ju jag en hel del på tomten men så tråkiga att plocka, men får nog ge mig ut en dag och plocka så jag har till en paj iaf..

Kram
Mia