tisdag 7 juli 2009

En dag i köket...


Idag har jag haft en dag i köket... Det bara blev så, det var inte alls planerat. Men här har varit grått hela dagen, regnet har hängt i luften och det har varit riktigt svalt och skönt, den här dagen behövdes helt enkelt.

Blåbären vi plockade i går fick stå till idag eftersom jag jobbade i går kväll. Så på förmiddagen när gubben satte fart att limma nya golvet i trapphuset, så kokade jag sylt på blåbären, och fick ihop två rediga burkar med sylt.... mmumsigt att ha i vanilj yoghurten till frukost... =)


Jag hoppas vi kommer ut i skogen snart igen så jag får ihop ett par burkar till med sylt, så det räcker långt in i vinter...och till någon god blåbärs paj med.. =)

Efter en stunds vila och blogg-läsa så blev jag inspirarad när jag läste att Lena bakat sockerkaka, så jag gick ut i köket igen och gjorde en sockerkaka med lite bittermandel i...smakar så gott tycker jag. Och till sockerkakan tog jag en form jag inte brukar använda, nämligen en gammal vågig avlång form. Och då fick jag ju genast problem...vad ska jag lägga upp kakan på när den är klar...har jag något bra avlångt fat som passar???

Jo det hade jag ju ... det här fatet har min farmor målat och gett mig för många år sen...


...och se det passade helt perfekt till sockerkakan när den var klar... =)


Medan sockerkakan var i ugnen lagade jag mat, och efter maten for ena svägerskan och jag ner till auktionshallen och kikade på det som skulle ropas ut.

Jag skulle ju jobba i kväll så jag skulle inte kunna gå på auktionen men svägerskan skulle göra sällskap med min mamma.... Hem igen, vila en kort stund och sen gjorde jag varsen bakelse till gubben och mig innan jag gick till jobbet. Jag tog sockerkak och la lite blåbärssylt uppepå sockerkakan, sedan vispad grädde och massor med jordgubbar....mmmmm...så smarrigt det blev... glömde dock fota mästerverket... =)

Efter jobbet for jag ner till auktionshallen för de var långt i från klara där nere. Jag kom ner ca 22.10 och då var det en hel del kvar att ropa ut och jag var inte hemma igen förrän klockan 23.40...helt galen lång auktionskväll. Men vi fick lyckades ropa in några saker...uppdatering i vår Webloppis kommer i morron... =)

Nu är det hög tid att knalla till sängs...
Hoppas ni alla haft en bra dag!

7 kommentarer:

Nina sa...

Värst vad du är huslig då :) Så gott med hemmagjord blåbärssylt! Men hoppas du mår okay idag, efter det kökspasset...
Å sen både jobb och auktion på det. Skulle nog inte ens jag orka, som inte har nån värk i kroppen... Var rädd om dig, vännen!
Vilket sött fat din farmor har målat! Passade ju perfekt.
Hoppas nu du har fått sova inatt!
Massa kramar!
Nina

Dubbelörn sa...

Gissa om jag längtar till nästa vecka?? Äntligen har jag då ett kök. Ett kök som t o m blir värt namnet kök. Arbetsytor i överflöd.

Här ska syltas o saftas o bakas o lagas... el vi kanske inte ska ta i så kraftigt till en början. Lyckan kan vara så simpelt som att bara få sitta där o njuta av allt det vackra :).

Kram

Mamma Millan sa...

Go Morron!:)
Tack för så rar hälsning!!
Det är det som är det possitiva med att det regnar...man får lite gjort hemma ju:)
Härligt med blåbärssylt!så gott! Ska me plocka när de väl kommer hit!
Jag har gjort jordgubssylt o saft här i 2 dar..kommer snart...kommer snart i bloggen;)

Ha en strålande tisdag!!Kramisar
~♥Mamma Millan♥~

Vardagslycka sa...

Nytt försök! Nyss raderades hela min långa hälsning till dig, jag vet inte varför det blir så men ofta när jag har kommit till ordverifieringen så kommer det upp en ruta att det inte går att fortsätta och sen är allt borta?
Vad pysslig du har varit i köket! Det är så kul när man äntligen kommer igång och så är det så gott med hemmagjort.
Jag såg inte din svägerska igår, vi kom strax efter 17 och då var det knökfullt, det tog en stund innan vi lyckades hitta en bra plats.
Men himmel, så kul det var! Jag fick med mig en "Reda"-låda hem så jag är nöjd, men vi orkade bara vara kvar till 21.30 Synd att möblerna kommer så sent, men å andra sidan kan det vara bra om många redan tröttnat och åkt därifrån. Men det blir flera gånger!
Hittade ni något kul?
Ha en bra dag!
Kram, Carina

hemma hos lilla mej sa...

Vad mysigt med hemma gjord blåbärssylt och sockerkaka.Ja det är lite positivt när det regnar då blir det lite gjort inne.Ha en mysig tisdag vännen kramizar ~~~~~RITA~~~~.

Vita små hjärtan sa...

Tack för titten o din kommentar hos mig! Har kollat hos dig nu. Power...missade det i år. Vi brukar vara där. Amerikanaregalen som han är min man!!! Ha de gott!
Kram Agnetha

Anonym sa...

Vad skönt att få så mycket gjort, själv hade jag tänkt baka bullar idag men först måste jag sitta en stund med bloggen :)

kram Pernilla