söndag 19 juli 2009

En söndag med all sköns blandning...


Idag har vi varit igång hela dagen, speciellt kärleken har slitit hela dagen, berättar mer längre ner...

På förmiddagen kom äldsta sonen Zebba med sambo Ann-sofie hem och hälsade på en sväng innan de skulle vidare till sitt hus som de håller på och renoverar för att snart flytta hit till Kungsör.

Och deras hund Clabbe var ju med så klart, och han och Rozzi busade och lekte som tokar på gården som vanligt. Och så hittade de en boll på snöre och började ha dragkamp...


En ganska ojämn dragkamp eftersom Clabbe bara väger 8 kg och Rozzi väger 47 kg...
Det såg för roligt ut, Clabbe kämpade som en galning och Rozzi såg ut som hon undrade när han skulle börja kampa... ha ha


Och här retar hon Clabbe, snurrar runt-runt och han försöker fånga bollen... de är för roliga de där två tillsammans... =)


Sen fick jag för mig att baka lite, har inget att bjuda på här hemma om någon kommer, så det blev en Morotskaka...det är ju såååå himla gott!!! Jag hade slut på flagade mandeln så det fick bli cocos på toppen men det går ju det med... =)


Får jag lov att bjuda på en bit nybakad Morotskaka....yammi!


Ja sen har vi då hållt på nere i vårt blivande vardagsrum hela dagen. Älsklingen har varit jätteduktig och sorterat och rensat och burit ner massor av sånt som ska till tippen, så nu är halva garaget fullt med allt mellan himmel och gjord, gammalt byggmaterial från husrenoveringen som ständigt pågår här hemma, trasiga saker som ska kastas, kläder som ska skänkas till insamlingen och ja jag vet inte allt... =)

Jag har hjälpt till stundvis, jag har ju jobbigt att vara igång för länge och speciellt jobbigt har jag att stå och gå längre stunder så jag har vilat emellan men han har jobbat på hela dagen, han är så duktig!


Så nu ska vi snart börja tilläggsisolera ytterväggarna på nedervåningens vardagsrum och kök, sen beställa hem nya element, måla, tapetsera, lägga nya golv, bygga nytt kök och renovera hallen och badrummet...sen är vi klara...*skrattar*
Men jag ser fram emot att börja jobba på nedervåningen, att få mitt nya efterlängtade kök framför allt.


För den oinvigde kan jag tillägga att vårt hus består av två lägenheter på 3 rum o kök, vi bor i båda, har renoverat övervåningen där yngsta sonen förhoppningsvis kommer att bo kvar och sen ska jag o kärleken bo på nedervåningen när den blir klar.... =)


Hoppas ni alla haft en bra söndag!

8 kommentarer:

Mamma Millan sa...

Så härligt när vosarna får busa o leka!!!!

Ja ser ni har ungefär lika mycket projekt framför er som vi har;)))hihi....Men man ska ju ha nått att sträva efter !!! Eller hur?!


~♥Trevlig Söndagskväll Millan♥~
~~~***~~~~~***♥♥♥***~~~~~***~~~

Dubbelörn sa...

Vet precis hur ni har det o hur ni känner det *gapskrattar*. Här står alltid släpkärran fullastad! Direkt när vi åkt o tömt så veckan efter är vi ute o inhandlar nya grejer i stora kartonger ;).

Förstår också din längtan efter nya köket. Vi har levat i tre år utan diskmaskin o med en kyl i hallen!! Gissa om lyckan är fullkomlig numera ;)

Stor kram

Uttan sa...

Det är jobbigt att rusta men sååå roligt när man kan få göra precis som man vill ha det själva.
Det gör inte så mycket om det tar lite tid för man har nått roligt att se fram emot.
Nu är bordet och stolarna klara och nu är jag så sugen på att ta sofffan också men måste ta det lite piano ett tag för ska det vara fint får man ju lida pin....
Morotskaka hör till mina favoriter...så gott!
Sköt om dej!
Kramar!

Vardagens guldkorn sa...

Kul att hundarna kommer så bra överrens =0) Låter som att ni haft full fart idag... själv har jag städat ur det sista i båten och hoppas att den kommer i vattnet snart!
kram Linda

Nattmia sa...

Ja att man har och göra när man har hus vet vi ju :-S Men kul när det händer ngt :-)

Ha nu en bra måndag och hoppas att ni kommer ut med vagnen snart..

Kram
Mia

hemma hos lilla mej sa...

vad hundarna verkar ha det mysigt.Kul att renovera och få det som man vill till slut.Vad skoj .Morotskaka lät smarrigt.Ha en mysig måndag kramizar ~~~~RITA~~~.

Hemma på Landet sa...

Ni har lite att göra ni också.;-) Härliga hundbilder.:-) Kramis

Underbara Hem I En Ladugårdsbyggnad sa...

dragkamp de gillar hundarna ser ja, kakan ser god ut mmm
kramis