söndag 12 juli 2009

En härlig helg...och en massa regn..



I går åkte jag som sagt till min svägerska Anne och gjorde henne sällskap i deras sommarstuga vid Hjälmaren. Efter lite småprat så tog vi hundarna och gick en promenad i stug-området för att sedan gå hem och laga middag.


Jag blev bjuden på god kycklingfilé, skånepotatis och grönsaker...och jag bjöd på rödvin... =) Till efterrätt fick jag hennes underbart goda Saffranpannacotta...åh det är uuuunderbart gott!

Och här satt vi vid matbordet och njöt av god mat & dryck, varandras sällskap och denna underbara utsikt. Tyvärr regnade det så vi stannade inne i stugan och hoppade över växthuset.

Resten av kvällen tillbringade vi i soffan, med lite rödvin och travar med inredningstidningar... och när det blev för tätt mellan gäspningarna knallade jag ut i min mysiga husvagn som är parkerad där ute, och där tände jag en massa ljuslyktor och låg och läste en stund innan jag släckte för att sova....snacka om avkoppling... =)


Efter en lång frukost idag, så bestämde vi oss för att åka på Loppis-turné...

Och vi hittade flera små loppisar och gjorde flera fina fynd. Det jag köpte till mig själv blev bl.a. detta söta pyttelilla silverfat...

På ett annat ställe köpte jag den här fina väggdekorationen som ska hänga i köket...

Och där hittade jag även den här Jul-löparen...jag har nämligen samma löpare men modellen bredare och längre som jag har på matrumsbordet till jul, nu har jag för 10:- även fått matchande duk till rumsbordet... =)

Sen åkte vi till Wallby gård utanför Arboga. Denna underbart mysiga gårdsbutik som drivs av min supergulliga grundskole-klasskompis Eva. Åh va kul det var att få träffa och krama henne igen...och oj så mycket fint det fanns där inne i hennes butik, jag rekommenderar varmt ett besök... (klicka på bilden)


Där köpte jag bl.a. dessa vackra muffinsformar...

Och den här roliga "klädgalgen" som jag ska dekorera på något vis...

Och så blev det ett garnnystan som jag ska virka en sjal att ha över axlarna på yogan när man ibland känner sig frusen efter vilan...

Framåt kvällen kom jag hem igen och vi startade grillen för att äta lite gott med familjen.
Medan köttet låg på grillen gick jag en sväng med kameran, det var några dagar sen och det händer ju saker hela tiden... bl.a. har mina söta Fairy Rosor börjat blomma, visst är de fina...

Någon som vet vad denna Blåklocke-lika blomma heter...det är rena ogräset, de växer överallt här hemma...är lite less på dem och river bort dem... =)

Mina underbara Lavendel blommar för fullt och här är mina Vita lavendel...jag har två stora buskar av dem...

Och här är en av mina tre Blå Lavendel, och de luktar underbart just nu...

Nu ska jag uppdatera vår Webloppis lite med några fynd som ska vara till försäljning där...välkommen att göra ett besök där om en stund... =)

Hoppas ni alla haft en underbar helg!!





11 kommentarer:

Mina Gouldsamadiner sa...

Oooh så underbart mysigt du haft det...jag riktigt kände ända in i själen hur trivsamt ni haft det...och sedan kryddat med loppisturne´på det...härlig början på din semester...hade faktiskt ingen aaaning om att det fanns vita lavendel...förstår att det doftar gott hemma hos dig nu...önskar dig en fortsatt trevlig semester...min går in på sista veckan nu...snyft...kramiz...

färg o form sa...

Jisses sååå mysigt det såg ut med utsikten där från verandan! Massor av fin fina fynd från loppis och som alltid är kul......att pyssla till när man kommer hem.
Må gott Kram Hannah

hemma hos lilla mej sa...

Vad mysigt du har haft det god mat och dryck och trevligt sällskap.kan ju inte bli bättre.Vilka fina loppis fynd.Vad söta muffinsformar och en söt galge.Vad skoj att du haft du haft det bra.Ha en mysig måndag vännen -och sov gott o dröm sött kramizar ~~~~RITA~~~~.

Uttan sa...

Vad glad jag blir att läsa att Du haft det så bra.
Ser att nästa utflykt får nog gå till Vallby utanför Arboga.
Du kan då verkligen göra fina Loppis fynd.
Din Lavendel är verkligen fantastisk.Har Du satt den i år?
Sköt om dej!
Kramar!

Mitt smultronställe sa...

Vad mysigt ni verkar ha hafft det, man behöver sånt ibland..

Fina växter, rosorna är ljuvliga!!
Hoppas du får en bra vecka, kram Camilla.

Lena sa...

Härligt med en bara vara helg....de skulle alla behöva emellanåt..kram

Vardagslycka sa...

Vad mysigt ni har haft det och massor med fina fynd har ni gjort! Ska kika in i webloppisen sen.
Härligt med din semester, hoppas det får bli sådär lagom varmt och skönt. Jag är ledig idag och det är även Timos första semesterdag så nu blir alla dagar "lördgar", och det ska bli skönt. Inga klockor som ringer på morgnarna ( jag börjar ju så sent så tills dess behöver jag ingen klocka ). Idag blir en lugn dag, ska ta itu med lite små projekt som står och väntar.
Ha det gott.
Kram, Carina

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Lät som en jättehärlig helg ju!!!

Ha en go vecka goa du!!! Millis ♥

Mejrams! sa...

Du har nog fått in knölklockan i din trädgård, ett riktigt svårutrotat ogräs. Se till att den inte får fröa av sig! Gräv upp och se till att få upp alla småplantor, för den blommar inte förrän 2-3 året och bidar sin tid i jorden för att bli stor. Kram Merja

My Lovely Things sa...

Hej!!
Låter som härliga dagar..med loppis och trevligt umgånge..
jag blev så hungrig nu när jag läste..
Mannnen har startat grillen och vi ska grilla lite..

mums..
nu ska jag titta in i din webloppis..
ha det så bra..
kram Anna

Hulda sa...

Så koselig helg du har hatt :) Nydelige blomsterbilder du viser. :)