lördag 4 juli 2009

Power meet och åska


Ja i går var det då fredag...först jobba, hem och vila lite och så fixa mat och efter det gjorde älsklingen och jag oss i ordning för att åka på Power Meet i Västerås.

Jag tror nog de flesta hört talas om det även om man inte är anhängare av Raggarkulturen och Amerikanska bilar... =)

Själv är jag en stor anhängare, har inte missat ett enda Power meet tror jag de senaste 11-12 åren. Var under många år chaffis till min bror och hans kompisar men de senaste åren har jag suttit som åskådare, vilket inte är lika roligt men har man ingen egen bil eller kan få åka med någon annan så får man hålla sig i "ringside"... =)

Om jag hade råd skulle jag köpa en fin gammal bil av 40 el 50-tals modell... *drömmer*

Nåväl, det hade regnat och åskat lite under dagen och när vi åkte in så vräkte det ner. Vi hade laddat med stolar och paraply men hoppades på uppehåll. När vi närmar oss Västerås har molnen lättat och solen kikade fram.

Power meet är ett stoooooort spektakel med tusentals åskådare och deltagande. Den här bilden är tagen upp mot Lögarängen...folk ööööverallt och bilar i karavan. Vilken folkfest.


Jag gillar bilar med runda former...den här gamla Saaben var ju ursöt!!








Sen kom en riktig långtradare med Live-music...The Gogetters...




Ja som ni ser så finns det bilar i alla former och stilar, både fina, roliga, söta, stylade och rent förskräckligt fula sluskbilar, några såna fotade jag dock inte... =)




Den här gillade jag...helt i min stil... =)


Ja sen är det mycket spektakel, folk som pyntar sina mindre fina bilar och klär ut sig själva... =)

De sticker ju ut i mängden i alla fall... =)

Den här Bel Air:en var inte heller så tokig, om man inte ska ha cab...


I en sån här får man ju plats med hela familjen...*skrattar*


Och får man inte plats i bilen kan man hänga med där det går att sitta...folk hänger ut genom rutor, sitter i bakluckor...ja vissa gör vad som helst för att få åka med i en bil... =)


En riktigt gammal och läcker Ambulans... =)


Det här gänget hade en vedeldad badtunna på flaket, fullt med killar o tjejer som badade...


Började bli lite väl mörkt framåt småtimmarna för att fota så det här var bland de sista bilderna...


Under kvällen tornade det upp riktigt blåsvarta moln norrifrån (tror jag) och de kom närmare o närmare ju senare det blev och man såg blixtarna fara över himmeln och när klockan var vid 23.30 så var det riktigt nära och jag tyckte det var dax att packa ihop och åka hem och det var i rättan tid för på väg till bilen började det regna och sen bröt "helvetet" löst...jag tror aldrig jag upplevt maken till åskväder, det blixtrade heeela tiden på vägen hem.


När vi kom hem var åskan på avstånd och vi gick och la oss...dum som jag var drog jag inte ut modemet...jag vaknar vid 3-tiden av en sån åsksmäll så jag flög ur sängen. Det poffade till i glödlamporna som det gör när de går sönder och åskan slog alltså ner i vårt hus...vi bor väldigt högt så jag har väntat på det i de 4 år vi bott här.
Det var den värsta smäll jag varit med om... DÅ kom jag på att modemet var i och gick upp och dog ur det, men det var för sent. På övervåningen satt sonen med sin kompis och en massa tända ljus och tittade på åskvädret.... de hade i alla fall varit duktiga och dragit ur sina datorer och TV:n men inte heller tänkt på modemet.

Så idag har vi inget modem till vårt bredband...förbaskat!!!!
Men jag har ju mobilt bredband till min laptop så jag lider inte men sonen är inte glad.... =) Får fixa ett nytt modem i dagarna.

Idag blir en lugn dag, jag är trött och sliten och värk i kroppen. Får ladda batterierna så jag orkar jobba i kväll. Jag jobbar mellan 17-21 både i dag och i morron.
Hoppas ni andra klarat er från blixtnedslag och trasiga modem och att ni får en skön helg!!



8 kommentarer:

Nina sa...

Hujedamej! Sån tur ändå att datorerna var urdragna, å tv.. hade kunnat bli dyrt. Vår dator pajade av åskan för några år sen så vi drar alltid ur alla sladdar för säkerhets skull.

Så mysigt ni hade det i Västerås :) En riktig folkfest förstår jag. Skoj, oavsett om man gillar bilar eller inte.

Hoppas det går bra att jobba dagarna till semestern nu, och att din kropp fixar det..
Tänker på dig, vännen!
Kramar om!

hemma hos lilla mej sa...

Vad mysigt ni hade det ni Västerås.Riktig fest.Häftigt om man gillar bilar eller ej.hoppas att det går bra att jobba dagarna som du har kvar innan semestern.Ha en mysig lördag vännen kramizar ~~~~RITA~~~~~~.

Uttan sa...

Mycket fina bilar.
Synd med modemet :( tycker det verkar åsksjukt i dag också!!!
Loppiset= åk Enköpin.E 18 mot stockholm ca 1mil öster om Enköping åk avfart Grillby där nere precis efter man svängt av står det Trädgårdsmöbler och Loppis rakt fram!
Där finns prylar kan man nog gå en hel dag om man orkar.
Häftig åskbild Du tagit!
Hoppas det går bra för dej på jobbet!
Kramar!

Fröken Nattuggla sa...

Sicket kalajs ni va på...förstår att det är en upplevelse om man gillar "gamla" bilar...men det där åskvädret...hujedamej...är livrädd för åskan/blixtar...men läcker bild du fick...otäckt att det slog ner i huset...fyttirackarns...få väl vara beredd på detta vädret nu då...fast då springer jag garanterat in till grannen...usch o fy...kramiz...snart semester du...

Lena sa...

Hallå, vi var också ner och kikade en sväng, men hu vad det åskade...Ja vissa dagar tycker jag att jag kommit längre för att nästa dag ramla fler steg tillbaka, men det är visst så får finna sig i det...Många kramar

Lisas torp sa...

Oj, vilka häftiga bilar och vilket åskväder ni har haft!
Vi har klarat oss rätt bra och med liiite, lite regna bara! Åskan hörs på avstånd och jag är glad så länge jag slipper!
Knepigt det där med modem och åska! Så trist att det kraschade!!! Hoppas att det ordnar sej!
TACK för titten hos mej!
Du missar väl inte utlottningen hos mej i mitt förra inlägg! Passa på - dragningen är på måndag!

Ha det gott!
Kram
Lisa

Chubby Chieque sa...

Gud, vad kul du hade då? Men inte kul när Rozzi fick anfall. Läskigt!

Blåbärtiden, redan? Hoppas jag kan plocka och göra en stor blåbärspaj! Mumsy!!!

Ha en underbar söndagkväll, Patty.

kram mas...

Photo by Maria sa...

Jag är ju ingen älskare av de stora amerikanska bilarna men de som är lite mindre och med rundade former gillar jag.. Många fina bilar på dina bilder..
Vacker bild på blixtarna..

Tråkigt med modemet :-( Jag drar ut allt här hemma när åskan närmar sig..

Hoppas din måndag är bra..

Kram
Mia