torsdag 16 juli 2009

Västmanland runt på 24 timmar...


Ja i går åkte vi till våra vänner Helen & Olle som precis (förra helgen) flyttat in i ett jättegulligt gammalt hus (byggt 1892 om jag minns rätt) långt ute i skogen utanför Kolsva. De har flyttat upp hit ända från Stigtomta utanför Nyköping.

Helen fyllde 50 år och vi var några få vänner som var där och gratulerade henne...stor fest skulle hållas när de kommit iordning längre fram. Men vi var ett litet gäng som hade otroligt roligt tillsammans, vi blev bjudna på god Tacopaj och sallad och vi satt ute hela kvällen, långt in på natten.

Nåväl, jag hade kameran med mig men det blev inte så mycket fota...vi pratade och skrattade för mycket... ha ha.

Men jag hittade den här roliga blomman i deras stora trädgård (7000 kvm). Det fanns både rosa och vita...någon som vet vad de heter??


Sen hade de en sån rolig kattunge...Frasse... Han kom farandes med en död Näbbmus, som han lekte med jättelänge, precis vid bordet där vi satt... Tok-Frasse... =)


Och Nicke hittade en liten Ödla som han var tvungen att visa oss alla...alla var inte lika förtjusta... ha ha.


Efter en sen frukost och lite tillpiggnande idag så var det dags att åka vidare... inte hem, utan vidare i Västmanland...från skogarna utanför Kolsva, till skogarna utanför Sätra Brunn... där vi besökte våra vänner Cathrine & Aki... Aki var visserligen på jobbet men vi var där för att hämta hundmat som vi beställer tillsammans med dem.

Efter en rejäl pratstund så var det dags att åka vidare... hemmåt...men vi passerade då Västerås och kom på att vi behövde fågelmat med till alla våra fåglar, så det fick bli ett besök på Djurmagazinet och fylla några påsar med fågelfrö...och några nya tuggben till Rozzi... =)

Lite sega är vi här hemma i kväll, så det blir en lugn kväll i TV-soffan. Jag är sugen att fara iväg med husvagnen i morron...ska kolla vädret och se hur det kan tänkas bli.

Ha det så bra alla!!

13 kommentarer:

Stina sa...

Men det var då ena söta bilder.:-) Kram

Hemmet Är Min Borg sa...

så fina bilder ,vet ej vad denna fina blomman heter
kramis

anna sa...

vilak härliga bilder du har tagit!

hemma hos lilla mej sa...

Vad mysigt du har haft det kul.Vad fina bilder du visar.Kanonfina.Ha en skön kväll vännenkramizar ~~~~RITA~~~~~~.

Vardagslycka sa...

Vad mycket kul ni har för er!
Blomman var jättesöt men jag har ingen aning om vad det är för sort.
Ha en fortsatt skön semester!
Kram, kram Carina

Hulda sa...

Jeg har flere slike blomster i hagen, den heter Tigerlilje. Virkelig nydelig er den. Øglen du viser hadde ikke jeg turt å ha på handa. :)

Uttan sa...

Den ödlan va lite äcklig tycker jag....har lite svårt för såna.Fick in en kopparödla en gång som katten släppte in den for runt i hela huset och det var ingen rolig upplevelse.
Det blev dammsugaren som fick äta upp den....
Ja få se om ni kommer iväg på semester i så fall.Kör försiktigt!
Kram!

Photo by Maria sa...

Härligt med skratt då gör det inget att det inte blev så många bilder :-)

Hoppas ni kommer iväg med husvagnen..

Kram
Mia

Ullin sa...

Vilka fina bilder du tar! Jag är lika dålig på blomsorter som du är bra på att fota så tyvärr kan jag inte hjälpa dej med namnet på blomman!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Den rosa är en lilja, kommer på namnet kroll-lilja men det låter ju tokigt. Men en lilja är det. Söta djur, i alla fall ett av dom. Ödlor går väl an för dom har ben. Till skillnad på såna utan ben, dom är jag livrädd för!
Kram AnnaMaria

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Tjohej jag igen! Googlade liljan och den hette just Kroll-lilja, bra va...
Kram AnnaMaria

Chubby Chieque sa...

Oj oj!!! det verkade att Ni hade haft roligt. Den måste man göra.

Ja! jag fick mitt pakett idag. Jag var bara orolig om karaffen var redan lite trasig i pippan? Båda är underbar, ska du få veta. Kan använda som mjölk kanna eller sallad dressing, tjihii...

Ha det så gott, vännen och så hörs vi snart.

Många och stora kjams!
//R

Mitt smultronställe sa...

Hej hej!!
Roligt ni verkade ha!!
Hoppas det blir en liten tur med husvagnen, alltid skönt att komma iväg lite!!

Ha en bra helg, kram Camilla.